Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ !!! ;;;




Τι κάνεις ? Παλεύω...
Λέξεις.... οι λέξεις μας κάνουν να γελάμε ,να κλαίμε, να φοβόμαστε αλλά να παίρνουμε και θάρρος.

Η δύναμη των λέξεων μεταμορφώνει το συναίσθημα μας και διαμορφώνει την πορεία για το μέλλον μας.

Πόσοι από μας όμως έχουν εκπαιδευτεί ώστε να αντιλαμβάνονται την ικανότητα τους να χρησιμοποιούν τις λέξεις προς όφελος τους.
Πόσοι ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες λέξεις για να προκαλέσουμε ,να ενθαρρύνουμε ,να δυναμώσουμε και να αλλάξουμε την ζωή μας.

Μια κακή επιλογή των λέξεων μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα .
Σχεδόν όλοι μιλάμε στον αυτόματο, χωρίς ν`ακούμε τι λέμε και χωρίς να νιώθουμε προσεκτικά πως αντιδρά το σώμα από το συνεχές άκουσμα των άσχημων λέξεων.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι λέξεις που επιλέγουμε συνήθως επηρεάζουν την επικοινωνία με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους και κατ` επέκταση δημιουργούν την εμπειρία μας.
Δίνουμε άθελα εντολές στο σώμα μας ,όπως δεν μπορώ να χωνέψω αυτή την κατάσταση με τίποτα, η μου έχει πρηστεί το συκώτι, η δεν αντέχει άλλο η πλάτη μου, στραβώθηκα από την κούραση, είμαι πτώμα ..κλπ.
Σκεφτείτε τι κάνει λοιπόν το σώμα για να υπηρετήσει τις εντολές σας. Το στομάχι δεν χωνεύει και έχει δυσπεψίες, το συκώτι δεν λειτουργεί σωστά, η πλάτη πονάει , ..κλπ

Οι λέξεις μπορούν να πληγώσουν τον εγωισμό μας η να εξάψουν το πάθος μας. Αν όμως δεν μάθουμε να τις αξιοποιούμε και αν δεν βάλουμε συνειδητά φρένο στην ασυνείδητη δύναμη της συνήθειας, να επιλεγεί αυτή τις λέξεις που χρησιμοποιούμε , τότε χάνουμε την ζωή που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι λέξεις μεταφέρουν κάποιο έντονο συναίσθημα, όταν κάθε φορά μιλάτε άσχημα, για το σώμα, για τα μαλλιά ,για τα κιλά ,για την δουλειά, για την σχέση σας..κλπ . Αυξάνετε την ένταση της αρνητικής κατάστασης και αυτό δεν βοηθάει.

Σήμερα κιόλας και για δέκα μέρες κάντε ένα προσωπικό πείραμα. Για δέκα μέρες ακούτε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε. Αλλάξτε τις άσχημες με καλές και τις καλές με καλύτερες.

Ακούγεται αλλιώς αν αντί για την λέξη αποτυχία, πεις ότι είναι μια αλλαγή σχεδίου ,αντί για το πνιγμένος, ότι έχεις πολύ ζήτηση, αντί για το τα έχω χαμένα ,ότι το ψάχνω .

Ακούγεται αλλιώς αντί για το έξυπνος , πεις προικισμένος , αν αντί για το πολύ καλά πεις καταπληκτικά, αντί για το εντάξει πεις θαυμάσια, για το ωραία, πεις φανταστικά.... και δεν έχει τέλος του τι μπορείς να κάνεις παίζοντας με τις λέξεις .

Ευγνωμοσύνη και δέος απέναντι στην ελληνική γλώσσα που έχει άπειρες δυνατότητες, ας την χρησιμοποιήσουμε για το καλό μας !!


Ευαγγελία Παπαγιάννη