Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΑΝΙΑΤΟΣ ΙΟΣ





Υπάρχει ένας πανάρχαιος ιός πολύ πιο επικίνδυνος από όσους εμφανίστηκαν ή θα εμφανιστούν και ταυτόχρονα είναι ανίατος. Είναι ο ιός της καθοδηγούμενης μολυσμένης σκέψης.


Ο ιός αυτός έχει την δυνατότητα να ελέγξει και να καθοδηγήσει τη σκέψη του ανθρώπου ώστε εκείνος να εικονοποιει τη πληροφορία με την οποία είναι επιφορτισμένος.
Ως εκ τούτου δε χρειάζεται να ανακαλυφθεί το εμβόλιο εναντίον του επειδή είναι πολύ ωφέλιμος σε κάποιους.
Η δημιουργική φαντασία του ανθρώπου με αυτό το τρόπο χειραγωγείται κι έτσι σύντομα η ταινία Μάτριξ θα είναι γεγονός.

Μια μερίδα του κόσμου θα ζει εκτός συστήματος κυνηγημένη ενίοτε επειδή θα προσπαθεί να διαλύσει το σύστημα και μια άλλη μερίδα θα ζει ενταγμένη στο σύστημα ενός εικονικού κόσμου.
Κάτω από τον φόβο θανατηφόρων ιών που μεταδίδονται εύκολα μέσω της επαφής είναι ευνόητο ότι σύντομα θα οδηγηθούν οι κοινωνίες σε μια αχρηματη οικονομία με cyber συναλλαγές αλλά και διαπροσωπικές σχέσεις, όπως για παράδειγμα αντί για ντιλιβερι μπους θα εξυπηρετούνται μέσω drones κι οι παραγγελίες τους θα αποστέλλονται μέσω έξυπνων συσκευών. Η παιδεία θα γίνεται διαδικτυακά όπως κι όλες οι υπηρεσίες, ενώ οι πληρωμές μέσω καρτών οι οποίες θα φορτίζονται με μονάδες που θα αντικαταστήσουν το χρήμα.

Δε χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά είναι ευκόλως εννοούμενο ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα είναι άνεργος δυνάμει διαθέσιμος και θα φυτοζωεί.
Το σενάριο δεν είναι απόσπασμα από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
Φυσικά υπό το καθεστώς μολυσματικών ασθενειών το πλήθος θα είναι εύπιστο να ακολουθήσει το νέο πείραμα.

Ήδη η εξάπλωση των social media κι η χρήση τους είναι ο προάγγελος αυτού του μοντέλου ζωής.
Αν ο άνθρωπος δεν επιθυμεί να βιώσει μια τέτοια κατάσταση οφείλει να περιφρουρήσει το δημιουργικό εργαλείο της σκέψης του, να στραφεί προς τη φύση, να προστατέψει τη γη και να οραματίζεται μια κοινωνία αγάπης κι αρμονίας.

Αν ο φόβος για την ζωή του τον κυριεύσει τότε θα ζήσει τη ζωή που οραματίζονται οι άλλοι για αυτόν. 
Μια τέτοια ζωή όμως, όπως αδρά περιγράφηκε δεν έχει νόημα να τη ζει κανείς.
Ωστόσο είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι η μάζα θα ζήσει όπως σκέφτεται.
Για αυτό προσέξτε καλά που "κοιτάτε" επειδή θα "πάτε" εκεί που "κοιτάτε".

Αόρατος Κόσμος