Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ!....




Nils Axel Mörner, ο κορυφαίος επιστήμων της Παλαιογεωφυσικής και Γεωδυναμικής, εξηγεί γιατί δεν πρόκειται, ούτε να πνιγούμε από την ανύψωση της στάθμης των Θαλασσών, ούτε να μεταποιήσουμε τα λιμάνια μας, για πολύ χαμηλότερη στάθμη της θάλασσας.


Η στάθμη της θάλασσας είναι όπως και όλο το κλίμα κάτι μη προβλέψιμο, αλλά και κάτι που ποικίλει, αναλογικά με την δραστηριότητα του Ήλιου, τις τροχιές της Γης ως προς τον Ήλιο, την τροχιά της Σελήνης ως προς την Γη, παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν τον ρου των θαλασσίων ρευμάτων, την μαγνητική επίδραση της θέσης της Σελήνης ως προς την Γη, την μέση θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, την μέση υγρασία της ατμόσφαιρας και τέλος την μέση χιονόπτωση στους πόλους.

Όλα αυτά συνιστούν μια πολυπαραγοντική διεργασία, η οποία κατά τον Nils Axel Mörner, έχει επιδείξει πολλά ups and downs στην στάθμη της θάλασσας, αλλά ποτέ μια τάση ανόδου ή καθόδου στην πρόσφατη Ιστορία 18000 ετών.

Σε αυτό που ήταν κάθετος, ήταν οι σταθερές της θερμοχωρητικότητας του ύδατος, που είναι πολλαπλάσια του αέρα, και καθυστερεί βασανιστικά την διαβόητη τήξη των πάγων.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Ολλανδοί θα έπρεπε να κάνουν εισαγωγή αδρανών υλικών (χωμάτων) για να υψώσουν τα φράγματά τους. Ά ναι, να μην ξεχάσω και τον Μπάρακ Ομπάμα που αγόρασε μια πανάκριβη βίλλα σε ένα εξωτικό νησί, που θα είναι το πρώτο που θα πνιγεί από την πολυδιαφημισμένη ραγδαία, επιταχυνόμενη ανύψωση των υδάτων γύρω από τις νότιες ακτές των ΗΠΑ κατά την, κατά τα άλλα έγκυρη Washington Post.

Σε ένα άλλο ήταν απόλυτα (αρνητικά) κάθετος ο Nils Axel Mörner : στην συμμετοχή του διοξειδίου του άνθρακα ως προς την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και την τήξη των πάγων : Nonsense!!!!!!

Όσοι αγγλομαθείς δείτε το βίντεο

Γιωργος Μπαγασακος