Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ!


Γεωργία Tech

Φαίνεται ότι σχεδόν όλοι  άρχισαν να νιώθουν ένοχοι για το γάλα αμυγδάλου που πίνουν.... για τη δολοφονία δισεκατομμυρίων μελισσών.
Τα αμύγδαλα όμως δεν σκοτώνουν τις μέλισσες .... Τα αμύγδαλα δεν είναι υπεύθυνα για τη θανάτωση των μελισσών. 
Τα παρασιτοκτόνα και οι μέθοδοι βιομηχανικής γεωργίας μεγάλης κλίμακας τις σκοτώνουν.

Η στρατηγική της αλλαγής ευθύνης από εταιρείες και καταναλωτές δεν είναι καινούργια. Η εκστρατεία Keep America Beautiful , ένα κίνημα που ενθάρρυνε τους ανθρώπους να καθαρίσουν τα απορρίμματα τους, ιδρύθηκε από τις εταιρείες Coca-Cola, Phillip-Morris, Anheuser-Busch και άλλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων. Η ιδέα ήταν να μετατοπιστεί η ευθύνη για τα απορρίμματα που δημιουργούνται από συσκευασίες μιας χρήσης μακριά από τις γιγαντιαίες εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από φθηνά πλαστικά μιας χρήσης και προς τον καταναλωτή.

Και τώρα έρχονται να μας κάνουν  να νιώθουμε άσχημα για την κατανάλωση αμυγδάλων; Ας μην ξεγελαστούμε , δεν φταίμε εμείς που καταναλώνουμε γάλα αμυγδάλου για τη θανάτωση των μελισσών. Ας τοποθετήσουμε την ευθύνη εκεί που ανήκει. 
Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες. Το glyphosate, το κύριο συστατικό του Roundup, σκοτώνει τις μέλισσες. Η Monsanto, εταιρεία που ανήκει στην Bayer, η οποία κατασκευάζει και πωλεί το Roundup, σκοτώνει τις μέλισσες. (Το Roundup προκαλεί επίσης καρκίνο στους ανθρώπους.)

Το Roundup killing bee ψεκάζεται σε όλη την κεντρική κοιλάδα της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένων και των αμυγδαλιών. 
Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας και να αρχίσουμε να βάζουμε την ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντός μας στους πραγματικούς ενόχους, τις εταιρείες που εκτιμούν το κέρδος τους πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Laura Tenenbaum

Πηγή