Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΝΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κοντινό πλάνο

Οι πόνοι στην πλάτη που αναγκάζουν κάποιον να πάει στον γιατρό,μπορεί και να μην σχετίζονται με δομικές ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης.
Μπορεί κανείς να δει ανθρώπους που η εικόνα από τις ακτινογραφιες να είναι τόσο κακή που οι ακτινολόγοι δεν μπορούν να φανταστούν πως οι άνθρωποι αυτοί στέκονται στα πόδια τους και δεν υποφέρουν από αβασταχτους πόνους.
Επίσης είναι δυνατό να βρει κανείς ασθενείς που είναι σχεδόν ανάπηροι από τους πόνους και η εικόνα της ακτινογραφιας να είναι εντελώς φυσιολογική.

Τι μας λέει αυτό για την φύση των πόνων της πλάτης?
Τα ανθρώπινα πλάσματα είναι πολύ κοινωνικά όντα.
Ο προορισμός μας είναι να ζούμε σε οικογένειες ,σε φυλές, και σε κοινότητες και όταν μας λείπουν αυτοί οι δεσμοί ,τότε υποφέρουμε.

Πολλοί φυσικά, υπερηφανευονται για την ανεξαρτησία τους και συχνά απομακρυνονται απο τους άλλους ανθρώπους.
Μερικοί μπορεί να επιλέξουν την απομόνωση σαν αμυντική ταχτική,που πιθανόν να δημιουργηθηκε από καταστάσεις πόνου η από άσχημες παιδικές εμπειρίες.
Άλλοι μπορεί να μην έχουν μάθει ποτέ πως να δημιουργούν ουσιαστικούς δεσμούς με κάτι η κάποιον πέρα από τον εαυτό τους.
Εννοείτε ότι οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη από στιγμές μοναξιάς και ίσως σε κάποιους αυτή η ανάγκη είναι περισσότερη από ότι σ` άλλους.
Όμως ,όταν αυτό δεν εξισορροπειται ,από κάποιους αληθινούς δεσμούς, συχνά προκαλεί ασθένεια.

Δυστυχώς η σημερινή δυτική κοινωνία οδηγεί στην εστίαση του ανθρώπου στον εαυτό του ,επιβραβεύει τον ατομικισμό και καλλιεργεί την αρχή " ο καθένας για την πάρτι του" ,αυτό μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο μια βαθιά ανικανοποιητη λαχτάρα που είναι η ρίζα πολλών κοινωνικών προβλημάτων.

Μπορεί να τρώτε όσο βιολογικά φρούτα και λαχανικά μπορείτε να παίρνετε αντιοξειδωτικες ουσίες, βιταμίνες σε όλη σας την ζωή,να αναπνέετε εξαιρετικά με τεχνική,να κάνετε χιλιόμετρα κάθε μέρα,αλλά αν δεν έχετε δεσμούς με το περιβάλλον σας,τότε δεν θα πετύχετε την τέλεια υγεία.
Οι ανθρωπινοί υγιείς δεσμοί,η αγκαλιά και η στήριξη,δεν στηρίζουν μόνο την πλάτη, αλλά είναι απαραίτητοι, για να νιώθεις καλά.
Όταν σας ξαναπιάσει η πλάτη ,πιάστε εσείς κάποιον με αγάπη!!
Ακουμπήστε σε κάποιον την πλάτη σας

Μην λέτε το γνωστό "δεν αντέχει άλλα βάρη η πλάτη μου"
μην ξεχνάτε ποτέ, ότι το σώμα ακούει και εκτελεί τις εντολές σας.

Ευαγγελία Παπαγιάννη