Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΥΠΕΡΤΑΣΗ- ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ !

Η εικόνα ίσως περιέχει: φρούτο και φαγητό

Υπέρταση – Αρτηριοσκλήρωση σημαίνει ότι έχεις γεράσει πριν την ώρα σου !!!

Υψηλή πίεση η υπέρταση , μια από τις ασθένειες του σημερινού πολιτισμού. Τα τελευταία πενήντα χρόνια με την αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής εμφανίστηκε και η υπέρταση. Δωράκι της υποτιθέμενης άνεσης και εξέλιξης.

Η διαταραχή αυτή κάνει την εμφάνιση της , κυρίως στη μέση ηλικία ,σαν αποτέλεσμα απόφραξης των αρτηριών από την συνεχή συσσώρευση τοξικών ουσιών, που εναποτίθενται στις αρτηρίες με την πάροδο του χρόνου από το αίμα ,που επίσης είναι φορτωμένο με τοξίνες .

Όσο περισσότερο φράζουν οι αρτηρίες από τοξικές ουσίες τόσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει η καρδιά για να τρομπάρει το αίμα μέσα στις αρτηρίες .
Η υπέρταση και η αρτηριοσκλήρωση είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Στην αρτηριοσκλήρωση τα εξωτερικά τοιχώματα των αρτηριών σκληραίνουν και τα εσωτερικά τοιχώματα μαλακώνουν . Αυτός ο εκφυλισμός συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο λόγω της λανθασμένης φροντίδας του σώματος και των λειτουργιών του.

Κακή διατροφή.... πολύ στρες... διάφορες καταχρήσεις.... όπως τσιγάρο, αλκοόλ, βαρύ βραδινό φαγητό.

Αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς δυστυχώς συναντάται πολύ συχνά και σε άτομα που δεν έχουν φτάσει ακόμα τα σαράντα. Οπότε ο κύκλος της υπέρτασης και αρτηριοσκλήρωσης συστηματικά μεγαλώνει.

Το σώμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.... με πονοκεφάλους, θορύβους στα αυτιά, νευρικότητα, ζαλάδα, λαχάνιασμα, πεπτικές διαταραχές , πτώση των ικανοτήτων και της συγκέντρωσης κλπ
Όλα αυτά δείχνουν μια κατάσταση γενικής διαταραχής των φυσικών λειτουργιών του οργανισμού που οφείλεται, στο ότι οι σκληρυμένες και ανελαστικές αρτηρίες, με την αντίσταση που προβάλουν, εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της καρδιάς και την κανονική κυκλοφορία του αίματος.

Η φαρμακευτική αγωγή για να πέσει η πίεση είναι μια προσωρινή κατάσταση και σαφώς δεν λύνει το πρόβλημα.
Η μόνη πραγματική θεραπεία είναι η φυσιοθεραπευτική αγωγή. Η αγάπη και η προστασία του εαυτού μας.

Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε είναι να αφήνουμε το σώμα να ξεκουράζεται και να αναζωογονείτε.
Κάντε συνήθεια σας.... δυο - τρεις μέρες την εβδομάδα να τρώτε μόνο φρούτα και σαλάτες .
Πιείτε αρκετό νερό, καθαρίστε το έντερο σας

Τα Ω3 λιπαρά και η λεκιθινη βοηθούν, στον καθαρισμό και στην διατήρηση της ελαστικότητας.


Ευαγγελία Παπαγιάννη