Έχω αναφέρει ξανά (και είναι ευρέως αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα) ότι η τεχνολογία 5G σχεδιάστηκε για να εκπέμπει σε χαμηλές (0.7 GHz), μεσαίες (3.5 GHz) και πολύ υψηλές (>26 GHz) συχνότητες.

Ανασκοπώντας την επιστημονική βιβλιογραφία διαπίστωσα ότι η πρώτη πόλη διεθνώς στην οποία εφαρμόστηκε σε πλήρη λειτουργία η τεχνολογία 5G (και όχι σε πιλοτική λειτουργία, όπως στην Καλαμάτα) ήταν η πόλη Wuhan στην Κίνα στις αρχές Νοεμβρίου του 2019, εκεί δηλαδή όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-19 πριν από μερικές εβδομάδες.
(*) τονίζεται ότι η πιλοτική λειτουργία η οποία εφαρμόστηκε στην πόλη της Καλαμάτας εντάσσεται στο πιλοτικό φάσμα, δηλαδή στις χαμηλές και στις μεσαίες συχνότητες (όχι στο φάσμα > 26 GHz).
Οι συχνότητες > 26 GHz είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι σε θέση να διασπάσουν τους δεσμούς στις αζωτούχες βάσεις μιας πολυνουκλεοτιδικής αλυσίδας ενός γενετικού υλικού, είτε μιλάμε για έναν πολυκύτταρο οργανισμό, όπως ο άνθρωπος, είτε για το γενετικό υλικό ενός ιού, όπως ο SARS-CoV-2.
Τι είναι ένας ιός; Με απλά λόγια είναι γενετικό υλικό μονής ή διπλής έλικας RNA ή DNA γραμμικό ή κυκλικό το οποίο απαρτίζεται από ζεύγη αζωτούχων βάσεων (Αδενίνη, Θυμίνη, Γουανίνη, Κυτοσίνη, Ουρακίλη) η αλληλουχία των οποίων συνθέτει την πολυνουκλεοτιδική αλυσίδα.
Τι είναι η μετάλλαξη ένας ιού; Είναι η διάσπαση των αζωτούχων βάσεων ενός γενετικού υλικού και η διαφορετική αλληλουχία στη διασύνδεση αυτών των αζωτούχων βάσεων μεταξύ τους ανά ζεύγη, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα πολυνουκλεοτιδική αλυσίδα, δηλαδή ένας νέος ιός.
Η σχέση η οποία εντοπίζεται με τον SARS-CoV-2 και η πιθανή του μετάλλαξη σε SARS-CoV-19 αν ήταν μια φυσική μετάλλαξη θα χρειάζονταν χρόνια έως και δεκαετίες για να ολοκληρωθεί (οι φυσικές μεταλλάξεις είναι εν γένει αργές), πόσο μάλλον για να μεταδοθεί από τις νυχτερίδες ή τον παγκολίνο στον άνθρωπο, όπως ειπώθηκε στα μέσα ενημέρωσης (πρόκειται για εικασίες για τις οποίες δεν υφίσταται τεκμηριωμένη εργαστηριακή μελέτη που να τις αποδεικνύει).
Αντίθετα, με τις φυσικές μεταλλάξεις οι οποίες αποτελούν μια φυσική χρόνια διεργασία, εάν ένα γενετικό υλικό εκτεθεί σε πολύ υψηλές συχνότητες (> 26 GHz) για πεπερασμένο χρονικό διάστημα ενδέχεται να μεταλλαχθεί βίαια και αδιαβατικά, εντός ημερών ή/και ωρών (εάν το διάστημα είναι εκτεταμένο το γενετικό υλικό απλά θα καταστραφεί).
Ακόμα, όταν αναφερόμαστε στο γενετικό υλικό ενός ιού θα πρέπει να γνωρίζουμε μέσω εκτεταμένων ερευνών πώς και κατά πόσο οι υψηλές συχνότητες (> 26GHz) επηρεάζουν το γενετικό υλικού ενός παθογενετικού παράγοντα ο οποίος δεν αναπαράγεται χωρίς ξενιστή (το γενετικό υλικό ενός ιού πολλαπλασιάζεται παράλληλα με το γενετικό υλικό των κυττάρων του ξενιστή του).
Ενδέχεται η αλληλουχία των παραπάνω γεγονότων να είναι τυχαία. Ενδέχεται, επίσης, η αλληλουχία των παραπάνω γεγονότων να μην είναι τυχαία. Πρόκειται, επίσης, για μια εικασία για την οποία δεν υφίσταται τεκμηριωμένη εργαστηριακή μελέτη που να την αποδεικνύει.
Οι γεννετικές αλλοιώσεις στο ανθρώπινο DNA ξεκινούν από την έκθεση στα 1.8 GHz, σύμφωνα με την ακόλουθη μελέτη από το Elsevier (κίτρινη υπογράμμιση σελ.2): https://we.tl/t-yh4pyTTtrI
Συνεχίζω, ωστόσο, γνωρίζοντας τα παραπάνω, να διατηρώ επιφυλάξεις για την πλήρη εφαρμογή της τεχνολογίας 5G και ειδικότερα του τρίτου φάσματος εκπομπής (>26GHz) στην πόλη της Καλαμάτας.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους δημότες μας στο ενδεχόμενο, όχι στο δεδομένο, με άξονα την επιστημονική γνώση. Ας μάθουμε από τα αντανακλαστικά της παρούσας κυβέρνησης.
Χειλάς Παναγιώτηςwww.cheilas.gr
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας