Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ



Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε την ασθένεια δεν είναι η ανακάλυψη καινούργιων φαρμάκων, ορρών, εμβολίων και χειρουργικών μεθόδων, που πάντα βλάπτουν περισσότερο παρά ωφελούν, αν ποτέ πραγματικά ωφελούν, αλλά το δυνάμωμα του οργανισμού με τα φυσικά μέσα και την κανονική ζωή.
Η θεραπεία σε κάθε περίπτωση είναι η επαναφορά της καλής χημικής κατάστασης, της κανονικής οργανικής λειτουργίας και της καλής ενέργειας των νεύρων. Οι όροι της θεραπείας είναι οι όροι της υγείας – φυσική υγιεινή και απομάκρυνση των αιτιών της αρρώστιας. Τα φάρμακα, τα εμβόλια, οι ορροί και οι εγχειρήσεις δεν εκπληρώνουν κανένα όρο που απαιτείται για την ανάρρωση.
Αντιθέτως πάντα προσθέτουν στους όρους της κακής υγείας – αλλοιώνουν τη χημική κατάσταση του σώματος, προκαλούν μεγαλύτερο εκνευρισμό και ελαττώνουν περισσότερο την οργανική δραστηριότητα. Πάντα παρατείνουν την αρρώστια, όπου δεν εμποδίζουν την ανάρρωση.
Δεν υπάρχει θεραπευτική τέχνη. Η θεραπεία κάθε πάθησης ή μάλλον κάθε φάσης της ασθένειας συντελείται από τις σύμφυτες εσωτερικές δυνάμεις του οργανισμού που εργάζεται με τα υγιεινά στοιχεία που αραδιάσαμε παραπάνω. Ζείτε, λοιπόν, υγιεινά και μη φοβάστε τα μικρόβια.
--------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"...
#Ηλίας_Πέτρου
#ΦΥΣΙΚΗ_ΥΓΙΕΙΝΗ
#ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ