Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά - Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Ναι! Είμαι η ογκολόγος που όταν βγήκε για τελευταία φορά από το αντικαρκινικό - ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών "Άγιος Σάββας", έκανε τον σταυρό της, μπήκε μέσα στην εκκλησία και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους καρκινοπαθείς να γλιτώσουν από την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση της ζωής της δικής τους και των οικογενειών τους, όταν συμβαίνει αντιεπιστημονικά, μόνο με απελπισμένες βλαπτικές προσπάθειες.

Τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα δεν πρέπει ποτέ να χορηγούνται σε ασθενείς που έχουν προβλήματα υγείας, επειδή αποδυναμώνουν την αυτοάμυνα.

Ο καρκίνος δεν είναι μια νόσος. Είναι εκατοντάδες μορφές με χιλιάδες παραμέτρους κάθε μία.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρκίνου και ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικά συνοδά νοσήματα.

Υπάρχουν κάποιες μορφές καρκίνου, που η χημειοθεραπεία φαίνεται να δουλεύει;

Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν κάποιες μορφές καρκίνου στις οποίες η χημειοθεραπεία δεν σκοτώνει, γιατί τα όργανα τα οποία πλήττει δεν είναι, τελείως, απαραίτητα για την διατήρηση της ζωής. Όμως, οι ανεπανόρθωτες βλάβες που προκαλεί η χημειοθεραπεία σε αυτούς τους τύπους καρκίνου θα εμφανισθούν αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή στη ζωή αυτών των ασθενών, που παίρνουν μια απλή παράταση, αντί εφικτής ίασης.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Κανείς γιατρός δεν έχει δικαίωμα να προτείνει και να επιβάλλει στον ασθενή το είδος της θεραπείας που θα ακολουθήσει. Όσοι επιβάλλουν στους ασθενείς θεραπείες τοξικές θα πρέπει να λογοδοτούν, όχι μόνο στην δικαιοσύνη, αλλά και στον Θεό, εφόσον θα γνωρίζουν ότι δεν θεραπεύουν, αλλά δίνουν μια χρονική προθεσμία.

Διαβάστε, την λίστα των αιτιών του καρκίνου, όπως καταγράφεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι μέσα όλα τα χημριοθεραπευτικά φάρμακα και η ακτινοθεραπεία. Γιατί, λοιπόν θεραπεύεται ο καρκίνος με μέσα που προκαλούν καρκίνο;

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να θεραπεύσετε τον καρκίνο.

Οι ασθενείς έχουν το δικαίωμα να ακολουθούν και τις συμβατικές θεραπείες, αν επιθυμούν, αλλά οι ογκολόγοι πρέπει να τους ενημερώνουν για τις παρενέργειες και για το όφελος που θα έχουν από αυτές που θα επιλέξουν.

Για όσο διάστημα γίνεται προσπάθεια συνδυασμού των συμβατικών με τις εναλλακτικές θεραπείες, αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα. Οι χημειοθεραπείες θα καταστρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή, οπότε οι φυσικές θεραπείες, χωρίς έδαφος, δεν θα έχουν το αναμενόμενο όφελος.

Όσο για τις τυχαιοποιημένες μελέτες, επιτυχίας της χημειοθεραπείας, που ως γνωστό, επειδή κι εγώ έχω συμμετοχή σε αρκετές από αυτές, είναι κατευθυνόμενες. Έχουν γίνει τόσες πολλές έρευνες που δεν απαιτείται πια η δοκιμή ούτε σε ανθρώπους ούτε σε ζώα. Οι έρευνες που ακόμη και σήμερα γίνονται κατασπαταλούν χρήματα, σε μεσάζοντες των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίοι θα προωθήσουν το φαρμακευτικό προϊόν. Υπάρχουν τόσα δεδομένα που όταν τοποθετηθούν σε έναν υπολογιστή θα προκύψει με ακρίβεια, το μέγεθος της αποτελεσματικότητας ενός φαρμάκου για την συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά και οι παρενέργειές του, με το μέγεθος των βλαβών τους.

Άλλωστε, όλοι πια προτιμούν να χρησιμοποιούν προϊόντα που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, πόσο μάλλον σε ανθρώπους.

Πατήστε, εδώ, για πιστοποίηση Cruelty Free International

Όταν επισκεφτείτε έναν ογκολόγο, συνήθως, θα σας προσφέρει μόνο χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση. Σε αυτό έχει εκπαιδευθεί, αυτό σας προσφέρει. Και στην πραγματικότητα, υποχρεούται σε αυτό, επειδή εάν ένας ογκολόγος ήθελε και σας προτείνει και εναλλακτικά ή φυσικά μέσα για να θεραπεύσετε τον καρκίνο σας και γινόταν γνωστό, θα του έκαναν καταγγελία και θα τον κατηγορούσαν και θα τον δίωκαν ή ακόμα και θα τον σκότωναν, εάν έφθανε να βλάψει μεγάλα συμφέροντα.

Χωρίς κίνητρα και με τέτοιο φόβο, κανείς ογκολόγος δεν θα σας πει και την άλλη αλήθεια: Ότι η χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία πρέπει να χρησιμοποιούνται σε πολύ επιλεγμένες περιπτώσεις και με υπερυψηλής ακρίβειας ορθό τρόπο, σύμφωνα με το μοριακό προφίλ του όγκου, όταν κινδυνεύει ένα ζωτικό όργανο από καταστροφή. Και μετά απαιτείται αποτοξίνωση για να φύγουν όλα αυτές οι τοξίνες από τον οργανισμό και να επιδιορθωθούν οι βλάβες στο DNA, για να καταφέρει, ο ασθενής να επιβιώσει.

Η χημειοθεραπεία δεν είναι μια βιταμίνη. Η χημειοθεραπεία προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται προληπτικά. Ακόμη και σε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο, όλοι οι ογκολόγοι συμφωνούν ότι δεν έχει καμιά αποτελεσματικότητα, ούτε και για προεγχειρητική συρίκνωσή του.

Τότε γιατί προτείνουν την χημειοθεραπεία;

Όποιος θέλει να θεραπεύσει τον καρκίνο του, που δεν αποτελεί ακαριαίο θάνατο ευτυχώς, πρέπει και μπορεί να απομακρύνει την αιτία που τον προκάλεσε και πρέπει να δώσει στο σώμα του τη κατάλληλη διατροφή και να απέχει από τις τοξίνες που προκαλούν και διατηρούν τον καρκίνο για αυτά να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Εάν κάποιος εκτίθεται σε χημικά που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, παθαίνει καρκίνο και τον συντηρεί.

Οι ασθενείς με καρκίνο παίρνουν χημειοθεραπεία, και ας πούμε ότι αντιμετωπίζονται επιτυχώς με τη χημειοθεραπεία, που είναι κυτταροτοξική, αλλά στη συνέχεια σχεδόν πάντα επιστρέφει πιο επιθετικός, για να ξαναγίνει χημειοθεραπεία στην υποτροπή και οι ασθενείς μέχρι να καταλήξουν από τις παρενέργειές της είναι δέσμιοι και εξαθλιωμένοι, χωρίς να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ποιοτική ζωή.

Και η ερώτηση αντιστρέφεται. Μήπως, πρέπει να διωχθούν όσοι κάνουν επικίνδυνες και τοξικές θεραπείες σε ασθενείς, ενώ όταν γνωρίζουν ότι δεν είναι αποτελεσματικές;

Λοιπόν, μαντέψτε! Όλοι οι ογκολόγοι γνωρίζουν την φυσική ιστορία κάθε καρκίνου όταν προτείνουν συμβατικές θεραπείες, αλλά κανείς μάλλον δεν γνωρίζει ότι όταν οι ασθενείς κάνουν φυσικές θεραπείες θα ζήσουν πολύ περισσότερο και με καλή ποιότητα ζωής.  Το γνωρίζουν οι ογκολόγοι ότι με τις θεραπείες που θα κάνουν ο καρκίνος αγριεμένος θα υποτροπιάσει και θα γίνει πιο επιθετικός. Η χημειοθεραπεία δεν θεραπεύει, σχεδόν κανέναν καρκίνο. Η χημειοθεραπεία μπορεί να μικρύνει λίγο το μέγεθος ενός όγκου, αλλά η επιτυχία της στις περισσότερες περιπτώσεις  είναι 3%, το οποίο 3% αντιστρέφεται όταν ο ασθενής παρακολουθηθεί μακροπρόθεσμα.

Ο καρκίνος σε ένα ποσοστό 20% είναι γραμμένος στα γονίδια, ενός ανθρώπου και δεν οφείλεται σε περβαλλοντολογικούς παράγοντες ή άλλες αιτίες ή ασθένειες, όπως στα παιδιά. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα τον διαχειρίζεται με επιτυχία, ώσπου να αστοχήσει.

Η μόνη θεραπεία που λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γονιδιακή.

Γιατί οι γιατροί κάνουν συμβατικές θεραπείες που βλάπτουν την υγεία;

Γιατί οι ογκολόγοι δεν προτείνουν την ολιστική και εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου και είναι μόνο χημειοθεραπευτές;

Κι εγώ ξεκίνησα ως συμβατικός γιατρός. Αυτό μου δίδαξαν όταν ειδικευόμουν στην Παθολογία-Ογκολογία.

Έπρεπε, να λέω στους ασθενείς ότι πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα χημειοθεραπεία και πολλές φορές να κάνουν τη χημειοθεραπεία πριν από την εγχείρηση για να μικρύνει ο όγκος, γιατί διαφορετικά θα πεθάνουν ή θα εξαπλωθεί ο καρκίνος τους παντού. Έπρεπε να κάνουν χημειοθεραπεία ασθενείς άρρωστοι βαριά, με αναιμία, λοιμώξεις, φυματίωση, χωρίς ταυτόχρονα να παίρνουν αντιφυματική αγωγή, ασθενείς που ακόμη και την ώρα που απεβίωναν έπρεπε να λαμβάνουν χημειοθεραπεία για να καταναλώνονται όλο και περισσότερα φάρμακα και να καταβάλλουν οι ασθενείς αυτοί όλο και περισσότερα χρήματα. Κανένας σεβασμός ή συνειδησιακή ενοχή στην ανθρώπινη ζωή.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν διάγνωση για τον καρκίνο τους για πολλά χρόνια, ενώ αυτός είναι εκεί, με αυτοδιαχείρηση από το ανοσοποιητικό τους. Και μόλις γίνεται η διάγνωση, από σύμπτωμα ή τυχαία ή και λανθασμένα (μπορεί να συμβεί) οι ογκολόγοι τρομάζουν τον ασθενή και τον ανησυχούν, για να ξεκινήσει άμεσα την χημειοθεραπεία.

Γι΄αυτό απαιτείται ψυχραιμία! Ο ασθενής το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να καθοδηγηθεί να ξεπεράσει τον φόβο του.

Μην φοβάστε!!! Ακόμη κι αν απαιτείται να χειρουργηθείτε, γιατί απειλείται κάποιο ζωτικό σας όργανο δεν πρέπει να βιαστείτε. Θα πρέπει να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα πρώτα, να ενισχύστε το σώμα σας προτού κάνετε χειρουργική επέμβαση, γιατί η χειρουργική επέμβαση καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα προσελκυθούν όλα τα καλά λευκά αιμοσφαίρια και όλα τα καλά κύτταρα του ανοσοποιητικού σας σε αυτή την περιοχή και τα καρκινικά κύτταρα που επιπλέουν ήδη στο σώμα σας θα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το σύστημα έχει βάλει λυτούς και δαίμονες να με κατηγορούν για την επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση μου κατά των άστοχων χημειοθεραπειών. Η επίθεση του ανύπαρκτου ως φυσικό πρόσωπο με το όνομα Θάνος Επαχτίτης μπορεί να είναι καθοδηγούμενη και θα πρέπει να κληθεί από έναν εισαγγελέα, ο οποίος θα πρέπει να διερευνήσει πώς αυτός ένα άτομο με ψευδώνυμο κάνει επίθεση σε μία επιστήμονα και πώς ένας απλός αρθρογράφος ερευνητής, αντλεί το δικαίωμα να της επιβάλλει με έγγραφό του στον ΙΣΑ τον τρόπο με τον οποίο θα θεραπεύσει τους ασθενείς της ή να μην προτείνει άλλο τρόπο.

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά ΝΑΙ στην Ελλάδα του 2017, υπάρχει γιατρός-ογκολόγος, που ισχυρίζεται πως θεραπεύει το καρκίνο με χυμούς!

Ο Ιατρικός Σύλλογος οφείλει να προασπίσει την δημόσια υγεία και τα μέλη της και να διερευνά και να ζητά την επίσημη ταυτοποίηση των ατόμων που επιτίθενται, γιατί μπορεί να έχουν άνομα συμφέροντα.

Ναι!!! Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Και ζητώ προστασία από αυτόν.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο χυμό, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τα στοιχεία που παραθέτω δεν είναι δικά μου, αλλά από την εταιρεία και από τις επιστημονικές διεθνώς αναγνωρισμένες δημοσιευμένες έρευνες που έχουν γίνει. Τα συστατικά των συμπληρωμάτων αυτών έχουν λεπτομερώς διερευνηθεί σε πολλές δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες δεν απαιτείται να συνεχισθούν, γιατί το αποτέλεσμά τους είναι καλά τεκμηριωμένο.

Επιπλέον, η εταιρεία γνωρίζει την καταχώρησή μου και δεν ενημέρωσε ποτέ την EMEDI GR ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΓΕΙΑΣ για «παραβίαση της πολιτικής». Σαν ιατρός και Ειδικός Παθολόγος Ογκολόγος έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να προτείνω την θεραπεία μέσα από την ανορθοποίηση του ανοσοποιητικού που εγώ κρίνω επιστημονικά ότι λειτουργεί για την θεραπεία των ασθενών μου και οι ασθενείς αν επιθυμούν και κρίνουν ότι αυτό που τους προτείνω είναι καλό για την υγεία τους να το ακολουθούν. Ο ασθενής, ο ίδιος, πρωτίστως είναι υπεύθυνος για την θεραπεία που θα ακολουθήσει. Δεν εξαναγκάζεται να ακολουθήσει τον έναν ή τον άλλο δρόμο. Παρόλα αυτά εγώ με προθυμία βοηθώ και ενημερώνω όλους τους καρκινοπαθείς, ασχέτως, με ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν και δεν πράττω, όπως κάποιους Ογκολόγους, που εκβιάζουν τρόπον τινά τους ασθενείς τους πως αν δεν κάνουν χημειοθεραπεία θα σταματήσουν να τους παρακολουθούν.

Το portal υγείας www.emedi.gr ενημερώνει για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση παθήσεων, με πολύ αξιόπιστο και επιστημονικό τρόπο.

Τα δεκάδες άρθρα που φέρουν την υπογραφή μου, όλα μα όλα, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Ποιος κρύβεται ή μπορεί να είναι η αφανής συντροφιά πίσω από τους αρθρογράφους ερευνητές και πίσω από τους μεγάλους σοβαρούς οργανισμούς, όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΠΕ, HORG. Μήπως πίσω από αυτούς τους σοβαρούς οργανισμούς βρίσκονται αφανώς και άτυπα οι εμπορικές και καθόλου φιλανθρωπικές φαρμακευτικές εταιρείες, που για να μπορούν να συνεχίσουν την δράση και την ύπαρξή τους πρέπει να πληρώνουν πλαγίως και ανεπίσημα αυτούς τους σοβαρούς οργανισμούς, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους γιατρούς, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους για να προωθούν και τα φάρμακα που δεν έχουν αποτέλεσμα, βλάπτουν την υγεία των ασθενών και διαλύουν την οικονομία της χώρας;

Ναι!!! Να μπει εισαγγελέας και να διερευνήσει γιατί δεν υπάρχει καταγραφή των ασθενών που έχουν καρκίνο στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν επιδημιολογικά στοιχεία για τον καρκίνο στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει υπερδιάγνωση καρκίνου, γιατί δεν υπάρχουν άλλες ασθένειες πια, γιατί καταναλώνονται τόσα φάρμακα που δεν λειτουργούν για την θεραπεία του καρκίνου, γιατί πρέπει να παίρνουν οι μεσάζοντες χρήματα, τι όφελος έχουν στους ασθενείς και τι κινδύνους οι θεραπείες αυτές που προτείνουν; Επίσης, να διερευνηθούν οι εκθέσεις των παθολογοανατομικών εργαστηρίων και να διερευνηθεί, γιατί οι ογκολόγοι δεν αποδέχονται το μοριακό προφίλ του όγκου, η οποία είναι η πιο ακριβής εξέταση για διάγνωση, πρόγνωση και θεραπεία. Δεν την αποδέχονται, ενώ μέσα στο βιβλίο της Βιολογίας της τρίτης Λυκείου για όσους δίνουν εξετάσεις για εισαγωγή στα ιατρικά και συναφή επαγγέλματα, διδάσκεται ότι είναι η καλύτερη εξέταση για εξατομικευμένη θεραπεία, ώστε οι ασθενείς να μην παίρνουν περιττά φάρμακα που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και να αποδεικνύεται ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τον συγκεκριμένο καρκίνο.

Ο πόνος των γονέων που τα παιδιά τους κάνουν χημειοθεραπεία είναι μεγάλος και τα ποσοστά της πενταετούς επιβίωσης στα παιδιά με καρκίνο που κάνουν χημειοθεραπεία δεν είναι τα επιθυμητά.

Τα ποσοστά επιβίωσης πέντε ετών στα παιδιά με καρκίνο, ναι, υπερβαίνουν εκείνα που παρατηρούνται στους ενήλικες. Η μεγαλύτερη επιτυχία στην αντιμετώπιση του καρκίνου των παιδιών μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από τις βιολογικές διαφορές μεταξύ των καρκίνων των ενηλίκων και των παιδιών. Περίπου το 90% των καρκίνων των ενηλίκων είναι καρκινώματα που προέρχονται από τον επιθηλιακό ιστό. Οι συνηθέστεροι καρκίνοι ενηλίκων είναι του προστάτη, του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, της μήτρας και των ωοθηκών και προέρχονται όλοι από κύτταρα σε κοιλότητες ή αδένες. Αντίθετα, οι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου λευχαιμίες, λεμφώματα, σαρκώματα και καρκίνοι του κεντρικού νευρικού συστήματος, κυρίως νεοπλάσματα που προέρχονται από τον μη εκτοδερμικό ιστό, όπως ο μυελός των οστών, οι λεμφαδένες, τα οστά και οι μύες. Αυτή η διαφορά στον μικροσκοπικό τύπο επηρεάζει την ανάπτυξη του όγκου και την ανταπόκριση στη θεραπεία. Η περίοδος λανθάνουσας κατάστασης για την πρόοδο σε επεμβατικό, μεταστατικό καρκίνο είναι σχετικά μεγάλη για καρκινώματα, σε ηλικίες 10 έως 30 έτη. Οι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας έχουν μια περίοδο λανθάνουσας διάρκειας από 1 έως 10 χρόνια και πολλοί φαίνεται να προέρχονται από εμβρυϊκά "ατυχήματα". Για παράδειγμα, ιστολογικά, ο όγκος του νεφρού (Wilms) μοιάζει με τον ιστό του εμβρυϊκού νεφρού που κανονικά εξελίσσεται σε φυσιολογικό ώριμο νεφρικό ιστό από τη γέννηση ή την πρώιμη βρεφική ηλικία.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα μικροσκοπικά πανομοιότυπων καρκίνων σε ενήλικες και παιδιά είναι συχνά διαφορετικά. Η παιδική Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία έχει ποσοστό επιβίωσης 5 ετών περίπου 83%. Σε ενήλικες κάτω των 65 ετών, η «ίδια» λευχαιμία έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης από 5 έως 20%. Τα καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ των παιδιών σε σχέση με τους ενήλικες πιθανό να οφείλονται σε σημαντικές διαφορές στα μοριακά, κυτταρογενετικά και ανοσολογικά χαρακτηριστικά της ΟΛΛ σε ενήλικες και παιδιά. Για παράδειγμα, το χρωμόσωμα της Φιλαδέλφειας, ένα κυτταρογενετικό χαρακτηριστικό που συνδέεται με μια πολύ χαμηλή επιβίωση, υπάρχει στο 30 έως 40 τοις εκατό των ενηλίκων, αλλά λιγότερο από το 5 τοις εκατό των παιδιών.

Το γεγονός ότι ο καρκίνος κατά την παιδική ηλικία συμβαίνει στο πλαίσιο της ταχείας και μεγάλης ανάπτυξης τον διακρίνει, επίσης, από τον καρκίνο των ενηλίκων. Τα παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία έχουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους και εμφανίζουν δεύτερους πρωτοπαθείς καρκίνους, στη ενήλικη ζωή. Μια ζωή που ποτέ δεν έχει ποιότητα.

Ο παιδικός καρκίνος είναι σπάνιος, αλλά με τη βελτίωση της θεραπείας (βιολογικές θεραπείες) υπήρξε μια δραματική αύξηση του πληθυσμού των επιζώντων. Το 1997, εκτιμήθηκαν 270.000 επιζώντες παιδικού καρκίνου. 95.000 από αυτούς ήταν κάτω των 20 ετών και το υπόλοιπο ήταν ενήλικες. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 1 στα 810 άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών που έχουν ιστορικό καρκίνου και 1 στους 640 ενήλικες ηλικίας 20 έως 39 που έχουν τέτοιο ιστορικό.

Οι καρκίνοι παιδικής ηλικίας είναι, κυρίως λευχαιμίες, όγκοι του ΚΝΣ, όγκοι του εγκεφάλου και λεμφώματα. Τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του παιδικού καρκίνου, αλλά συνολικά, το 78% των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο θα είναι ζωντανό σε 5 χρόνια. Αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα; Οφέλη στην επιβίωση έχουν παρατηρηθεί για τους περισσότερους τύπους καρκίνου παιδικής ηλικίας, αλλά τα μεγαλύτερα βήματα έχουν γίνει σε παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία για λευχαιμία. Παρόλο που τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν μειωθεί σταθερά από το 1975, ο καρκίνος παραμένει η κύρια αιτία θανάτου των παιδιών.

Ναι κάποια παιδιά, πράγματι, τα καταφέρνουν, αλλά πώς; Έχει υπολογισθεί αυτό στις μελέτες;

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Τα φάρμακα που χορηγούνται πρέπει να υπάρχει απόδειξη ότι δουλεύουν, μετά από την διεξαγωγή γενετικού και γονιδιακού ελέγχου και μοριακού προφίλ.

Ο αυτοαποκαλούμενος Θάνος Επαχτίτης στρατιωτικός ιατρός (έτσι είπε κάπου), που, ποιος και πότε άραγε, δεν υπάρχει. Εγώ είμαι στρατιωτικός ιατρός, σκεφτείτε, συνάδελφός του και μου κρύβεται; Κάποιος άλλος είναι πίσω από αυτό το όνομα και πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να το διερευνήσει. Οι καταγγελίες και οι κριτικές πρέπει να γίνονται επώνυμα, όπως κι εγώ επώνυμα και υπεύθυνα παραθέτω τις απόψεις μου, ως γιατρός.

Και όπως η γη γυρίζει θα φωνάζω με όλη μου τη δύναμη: Και όμως οι χημειοθεραπείες, στο μεγαλύτερο μέρος τους, δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά τις συντηρούν, γιατί εξυπηρετούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η ώρα της κρίσης ήρθε και ας έχουν εξαφανισθεί τα αρχεία των ασθενών και ας έχουν πάρει φωτιά τα παθολογοανατομικά εργαστήρια σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.

Για την μνήμη όσων έχουν χαθεί από τον καρκίνο, με βάναυσο τρόπο, στον βωμό ή ασυνειδησίας ή άνομων συμφερόντων.

EMEDI: Με με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Οι ογκολόγοι δεν είναι μόνο χημειοθεραπευτές ή ακτινοθεραπευτές

Είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπεύσετε τον εαυτό σας από τον καρκίνο μόλις μάθετε τι προκάλεσε τον καρκίνο σας.

Να κάνετε ερωτήσεις στον ογκολόγο σας. Η υγεία και η ζωή σας εξαρτώνται από αυτές τις ερωτήσεις!

Μοιραστείτε αυτές τις σημαντικές πληροφορίες με τους φίλους και την οικογένειά σας. Θα μπορούσε να σώσει τη ζωή κάποιου!


emedi.gr