Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΜΑΣ



Το κρυολόγημα είναι αναγκαστικό μέτρο του μολυσμένου σώματος που προσπαθεί να καθαριστεί από βλεννώδεις ουσίες, ακαθαρσίες και δηλητηριώδη στοιχεία που είναι αποτέλεσμα αφύσικων και ανθυγιεινών τροφών και ποτών.
Το κρυολόγημα είναι ο κώδωνας του κινδύνου, στον οποίο μας σύρουν οι τόσες κακές έξεις μας και κυρίως η πολυφαγία. Κρυολόγημα είναι μία θαυμαστή ασφαλιστική βαλβίδα που ανοίγει για να απορριφθεί κάθε νοσογόνος ύλη του οργανισμού, ύλη που με τον καιρό, εφόσον κάνουμε ανθυγιεινό βίο, αυξάνει μέσα μας, δηλητηριάζει και εκφυλίζει τον οργανισμό. Το κρυολόγημα είναι ευεργέτης μας.
Όταν η ποσότητα των τοξινών αυξηθεί στο σώμα, αναγκάζει τη βαλβίδα του κρυολογήματος να ανοίξει. Έτσι η επιβλαβής ακαθαρσία βγαίνει και η λειτουργία αυτή του καθαρισμού δεν θα φτάσει ποτέ πιο πέρα από το συνηθισμένο μικρό κρυολόγημα, εκτός αν η συσσωρευμένη ακαθαρσία είναι πολλή, ώστε να απαιτείται σοβαρότερη και παρατεταμένη λειτουργία καθαρισμού. Μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός της φύσης είναι αμετάκλητος. Ο σκοπός της φύσης πάντα εκπληρώνεται αισίως, αν δεν επεμβαίνει ο άνθρωπος με διάφορα τεχνητά μέσα της συνήθους νοσηλείας.
Οι εκδηλώσεις του κρυολογήματος είναι ερεθισμός της βλεννογόνου μεμβράνης της μύτης, που λέγεται συνάχι, μία ασήμαντη ενόχληση που περνάει γρήγορα. Και όμως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη με τον τρόπο της θεραπείας, δηλαδή τα φάρμακα, την ακατάλληλη τροφή και τα λοιπά ανθυγιεινά μέσα που εφαρμόζει η ιατρική.
---------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του George Clements: "ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"...