Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

 


Για να παραμείνεις ζωντανός πρέπει να εξασκηθείς… αυτή η εξάσκηση απαιτεί πλήρη αφοσίωση. 

Μάθε να νιώθεις καλά μόνος σου!

Αν δεν εξασκήσεις τον εαυτό σου, θα πρέπει να πιεστείς να ζεις ανάμεσα σε δυσάρεστους ανθρώπους, να κάνεις μια εργασία που δεν σου ταιριάζει, να παντρευτείς κάποιον/α που δεν σε κάνει ευτυχισμένο/η – απλά για να είσαι με τους άλλους.

Μάθε να είσαι καλά μόνος σου. Ο κόσμος θα πρέπει να οικοδομείται μέσα σου, από σένα και μόνο από σένα. Δεν υπάρχει το μέσα και το έξω. Μόνο δημιουργικότητα υπάρχει. Μέσα στο πλήθος εγκαταλείπεις την ιδέα τού να είσαι ο Δημιουργός και τείνεις να γίνεις δημιούργημα. Για να ζήσεις για πάντα, πρέπει να μη χάσεις ούτε δευτερόλεπτο – ένα δευτερόλεπτο αμέλειας, μπορεί να σε κάνει να πέσεις στην κόλαση και να χάσεις ό,τι έχεις κερδίσει με χρόνια φιλότιμης εργασίας.

Αυτό που σου λέγω είναι να ζήσεις μόνιμα σε μια κατάσταση νίκης. Η ευτυχία κι η επιτυχία δεν βιώνονται από τα έξω, με τους άλλους. Μπορούν μόνο να δημιουργηθούν από τα μέσα, αυτήν εδώ τη Στιγμή. 

Αυτό που βλέπεις έξω ΈΧΕΙ ΉΔΗ ΣΥΜΒΕΊ.

Εξασκήσου για να έχεις έναν εσωτερικό παράδεισο. Έναν Φορητό Παράδεισο. Δεν υπάρχει ρόλος, φίλος, σχέση, που να μπορούν να μας κάνουν να μείνουμε στον παράδεισο, μόνο ο εαυτός μας – ούτε γάμος, ούτε μουσική, σεξ, ναρκωτικά, ιερείς, δάσκαλοι ή γκουρού, μπορούν να μας οδηγήσουν στον παράδεισο, μόνο ο εαυτός μας.

Να θυμάσαι! Δεν υπάρχουν δύο κόσμοι, εσύ και οι άλλοι. Όσο περισσότερο είσαι, τόσο λιγότερο οι άλλοι υπάρχουν. Όσο πιο κοντά είσαι στον εαυτό σου, τόσο πιο κοντά είσαι με το ‘Εδώ και Τώρα’, και τόσο λιγότερο ελκυστικός θα είναι ο έξω κόσμος με τα φαινόμενα παιχνίδια του των αντιθέτων.

Μόλις αυτό γίνει κατανοητό, όλες οι σαχλαμάρες θα φύγουν, κι όλα θα γίνουν βαθύτερα. Όσο πιο κοντά είσαι με τον εαυτό σου, τόσο λιγότερος χώρος καταλαμβάνεται από μίση κι αντιπάθειες, και τόσο περισσότερος χώρος υπάρχει για τη ζωή, για να γίνει βαθύτερη, για να γίνει υψηλότερη. Η ζωή σου δεν είναι φτιαγμένη από εξωτερικά γεγονότα, αλλά από εσωτερικές καταστάσεις. Γι’ αυτό σταμάτα να ψάχνεις αλλού – γίνε και γνώρισε τον εαυτό σου: Γνώθι Σεαυτόν! Γίνε ο Εαυτός σου! Γύρνα πίσω στην Πηγή, βούτα βαθιά μέσα σου, και ότι κι αν συμβεί στον κόσμο εσύ θα είσαι ‘απρόσβλητος’. Όταν είσαι ελεύθερος από τον κόσμο, μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτόν. Όσο είσαι ταυτισμένος με τον κόσμο, χαμένος μέσα του, δέσμιός του, είσαι αβοήθητος για να τον αλλάξεις, και οτιδήποτε κάνεις, αντίθετα θα επιδεινώσει την κατάστασή του.

Μόλις κατανοήσεις ότι όλα προέρχονται από μέσα – ότι ο κόσμος στον οποίο ζεις δεν προβάλλεται σε σένα, αλλά από σένα, οι φοβίες σου τελειώνουν. Μείνε σταθερός σε μια κατάσταση εσωτερικής προσοχής και αφοβίας ασχέτως τού τι συναντάς στη ζωή σου, είτε κέρδη έχεις είτε απώλειες, ευχαρίστηση ή πόνο, ασθένεια ή υγεία, νίκη ή ήττα, είτε ο κόσμος σε επαινεί είτε σε κριτικάρει. Μείνε σταθερός σε μια κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και σιωπής, άσχετα με το τι συμβαίνει έξω από σένα.

Αυτός είναι ο τρόπος για ν’ αλλάξεις τον κόσμο!

"Η Τεχνολογία του Ντρήμερ" - Έλιο Ντ' Άννα

Εκδόσεις Ελφίλ 

(Από Κανένας Κανένας)