Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΚΕΡΑΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...

 


Πώς να κάνουμε Κερασοθεραπεία

Για να έχει κανείς όσο μπορεί καλύτερα αποτελέσματα από την κερασοθεραπεία, πρέπει πρώτα-πρώτα να εξασφαλίσει ώριμα, καλά, φρέσκα κεράσια. Το προτιμότερο είναι να πάει κανείς στον τόπο της παραγωγής, όπου, απαλλαγμένος για μερικές ημέρες από τις ασχολίες του, θα μπορέσει να αναπαυτεί πνευματικά, σωματικά και φυσιολογικά.
Δεν είναι καμία περίπτωση που να απαγορεύει την κερασοθεραπεία, η οποία δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Απλώς κανείς δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να απέχει από κάθε άλλο είδος τροφής, τρώγοντας μόνο κεράσια. Ένας καλός μέσος όρος είναι τρεις ως πέντε μέρες. Στο διάστημα αυτό θα εφαρμόσει κανείς αυτά:
Θα τρώει τέσσερις ως πέντε φορές την ημέρα, ανάλογα με την όρεξη ή μάλλον με την πραγματική πείνα του καθένα. Κάθε φορά πρέπει να τρώει κανείς, χωρίς να βιάζεται, όσο γυρεύει η πείνα του και όχι η λαιμαργία του.
Τα Συμπτώματα της Κερασοθεραπείας
Κατά την κερασοθεραπεία παρατηρούνται τα ούρα πορτοκαλί. Αυτό είναι ευχάριστο, γιατί φανερώνει ότι το σώμα απορρίπτει τα άλατα. Το συκώτι και τα νεφρά δουλεύουν ακατάπαυστα για το καθάρισμα του οργανισμού. Σε πολλούς παρουσιάζεται και ευκοιλιότητα, πράγμα πολύ ωφέλιμο, παρόλο που δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Τα κεράσια αναπτύσσοντας τη διάρροια, δεν βλάπτουν το σώμα, παρά καθαρίζουν το πεπτικό σύστημα από τη βρωμερή παλιά ύλη που είχε επικολλήσει στα τοιχώματα των εντέρων. Η διάρροια σταματά συνήθως αυτόματα σε δύο-τρεις μέρες, οπότε κανείς πρέπει να τρώει λιγότερο. Όταν όμως εξακολουθεί, μετριάζεται εύκολα με ένα σκέτο κλύσμα που θα καθαρίσει το μεγάλο έντερο.
Με την κερασοθεραπεία συνήθως δεν διψά κανείς. Και αυτό γιατί απλούστατα το σώμα του παίρνει όλο το νερό – έκτακτο, φυτικό νερό – από τα ίδια τα κεράσια.
Τα Αποτελέσματά της
Της κερασοθεραπείας είναι πολύ ευχάριστα τα αποτελέσματα. Το αίμα καθαρίζεται, η αιμογλομπίνη και τα ερυθρά αιμοσφαίρια αυξάνονται κατά πολύ. Όλα τα όργανα τονώνονται. Η σωματική αντοχή ξανάρχεται και ο ανήφορος δεν κουράζει τώρα τα πριν αδύνατα γόνατα. Η πνευματική διαύγεια βελτιώνεται εξαιρετικά.
Όσοι έχουν χρόνια δυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους, ρευματισμούς και αρθριτισμούς, ξαναβρίσκουν την υγεία τους. Η καταρροή και το άσθμα υποχωρούν.
Η κερασοθεραπεία μαζί με συστηματικά ηλιόλουτρα και κανονική γυμναστική ξανανιώνει ολόκληρο τον οργανισμό κύτταρο προς κύτταρο και φέρνει πραγματικά νιάτα σε όσους τα έχουν χάσει.
-----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"...
#Ηλίας_Πέτρου
#ΦΥΣΙΚΗ_ΥΓΙΕΙΝΗ
#ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ