Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

"ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ"...

 


Τι είναι ο «Προσωπικός Ιατρός» που φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας;

Καθιερώνεται ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού για την παροχή των υπηρεσιών Π.Φ.Υ. ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στο άτομο με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας;
Πλέον όλοι οι πολίτες με τον προσωπικό ιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους και θεσμοθετείται γιατρός για όλους.
..........γ) εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς και την εφαρμογή και παρακολούθηση των προγραμμάτων εμβολιασμού.
Ο ρόλος του Προσωπικού Ιατρού είναι…..«ασθενοκεντρική προσέγγιση»;
ΠΡΟΤΑΣΗ
Εάν σας ενδιαφέρει η «ανθρωποκεντρική προσέγγιση» κύριοι του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ΝΕΟΣ κλάδος ιατρικής στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Ο κλάδος του Προσωπικού Ιατρού-Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νέο-Ιπποκρατικής προσέγγισης, ώστε οι άνθρωποι γενικώς κι όχι μόνο οι «ασθενείς» να έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ του Προσωπικού Ιατρού της «Παστερικής βιοιατρικής» και του Προσωπικού Ιατρού της «Ιπποκρατικής φυσικής ιατρικής»
Ειδάλλως, κι αυτή η «πρωτοβουλία σας» είναι πιθανόν εκ του πονηρού; κι εξυπηρετεί τα ντόπια και πολυεθνικά συμφέροντα της “big pharma” όπως πάντα άλλωστε;
Άποψή μου, νομίζω;
Νικόλαος Βρούσγος