Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΤΗΤΑ !



Δεν ξέρω ποια είναι η πραγματική προέλευση του ιού, ούτε αν υπάρχει σκοπιμότητα στην εξάπλωσή του. Αυτό όμως που είναι πασιφανές είναι ότι βιώνουμε την εγκαθίδρυση μιας νέας αυταρχικής Παρανοϊκότητας,
στην οποία η αμφισβήτηση της κυρίαρχης άποψης έχει  επικηρυχτεί ως επικίνδυνη «ψεύτικη είδηση» ​​και όσοι δεν αποδέχονται την πλύση εγκεφάλου, που εφαρμόζουν τα επιχορηγούμενα ΜΜΕ, ως «ανεύθυνοι συνωμοσιολόγοι» . 

Τα μέτρα που επιβάλλονται, με πρόφαση την αύξηση των «κρουσμάτων», στοχεύουν  να ιδιωτικοποιήσουν τελείως τις ζωές μας και να διαλύσουν ότι είχε απομείνει από τον κοινωνικό ιστό, που αντιστεκόταν στην απομόνωση και τον σκληρό ανταγωνισμό. 

Δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική άμυνας για ένα απάνθρωπο νεοφιλελεύθερο σύστημα  που παραπαίει και αγωνίζεται απεγνωσμένα να επιβιώσει, χωρίς να υπολογίζει το κόστος σε ανθρώπινες ζωές. 
Τα πάρκα και οι δημόσιοι χώροι, οι παραλίες και οι εκκλησίες αποτελούσαν μια επιβίωση του δήμου, που όχι μόνο δεν συμφιλιώθηκε με τη λογική του εμπορικού βασιλείου, αλλά που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τόπος ενδεχόμενης διαμαρτυρίας και εξέγερσης.                                                                                                                                         
Τώρα αντ ' αυτού εκβιαζόμαστε να περιοριστούμε στον προσωπικό μας χώρο και να συνηθίσουμε τους νέους κανόνες της εξ αποστάσεως επικοινωνίας και εργασίας. 
Αυτό είναι το παράδοξο γκροτέσκο της «ανοιχτής κοινωνίας», που πραγματώνεται στην απομόνωση που επιβάλλεται με νόμο! 
Ποιος ξέρει για πόσο καιρό… 
Το πιθανό είναι ότι ακόμα και μετά τη λήξη των μέτρων «έκτακτης ανάγκης» η κοινωνίας μας θα έχει αλλάξει τόσο που θα μοιάζει με μια τεράστια φυλακή, αν δεν αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά! 

Ιωάννης Αυγουστάτος

Πηγή