Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΕΣ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη των ασθενών του και τους χειρουργούσε
χωρίς λόγο.
Ένας χειρουργός μαστού ήθελε να το παίξει Θεός με τα σώματα των γυναικών και πραγματοποιούσε μαστεκτομές χωρίς να υπάρχει αιτία. Ο λόγος γίνεται για τον Άγγλο Ian Paterson, 59 ετών ο οποίος καταδικάστηκε για 17 τραυματισμούς από πρόθεση σε εννέα γυναίκες και έναν άντρα.
Ο Paterson προσπαθούσε να πείσει εκατοντάδες γυναίκες ότι είχαν καρκίνο του μαστού και ότι χρειαζόντουσαν άμεση επέμβαση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης της ασθένειας.
Ο εν λόγω γιατρός εργαζόταν σε αρκετά νοσοκομεία στην Αγγλία και πιστεύεται ότι το μοναδικό του κίνητρο για όλα αυτά τα άσκοπα χειρουργεία ήταν η απληστία, αφού μπόρεσε να δημιουργήσει μια ολόκληρη περιουσία. Σπίτια και εξοχικά τα οποία χτίστηκαν από τους φόβους των ασθενών ότι είχαν καρκίνο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν απολύτως υγιείς.
Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012 μετά από τις ανησυχίες κάποιων ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Όταν διεξήχθη έρευνα στα ιατρικά αρχεία των θυμάτων, τα στοιχεία που βρέθηκαν και που είχαν καταγραφεί από τον Paterson ήταν αναληθή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα ο χειρουργός είχε εξαπατήσει πολλούς ασθενείς ως προς την κατάσταση τους με σκοπό να τους πάρει χρήματα από τις επεμβάσεις. Ως αποτέλεσμα της απληστίας και της αλαζονείας του, χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ, αφού μπήκαν στη διαδικασία να πιστέψουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους.
Η δίκη αφορούσε 10 θύματα τα οποία υποχρεώθηκαν σε άσκοπη επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της δίκης οι πρώην ασθενείς έδωσαν συγκινητικές μαρτυρίες σχετικά με το πώς τους έπεισε ο Paterson ότι έπρεπε να χειρουργηθούν.
Χαρακτηριστικά μια γυναίκα ανέφερε «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατέστρεψε τη ζωή μου». Ενώ μια άλλη ασθενής δήλωσε ότι ο Paterson τη γοήτευσε και τη χειραγώγησε με σκοπό να του εμπιστευτεί τη ζωή της, όπως και έγινε.
«Νιώθω σαν να έχω ακρωτηριαστεί. Νόμιζα ότι τα σημάδια μου ήταν ένα έμβλημα τιμής. Τώρα θεωρώ ότι με έχει ακρωτηριάσει και έχω περάσει όλα αυτά για το τίποτα.» δηλώνει ένα ακόμα θύμα του Paterson.
O Paterson είναι έξω με εγγύηση και σε αναμονή της ποινής του που θα του επιβληθεί στα τέλη Μαΐου. Ενώ το ΕΣΥ της Αγγλίας έχει ήδη καταβάλει σχεδόν £18.000.000 λίρες ως αποζημίωση και δικαστικά έξοδα σε εκατοντάδες πρώην ασθενείς του.
 Πηγή: jenny.gr