Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΩΝ ;;;

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κύβους από ζωμό λαχανικών ή κρέατος στη μαγειρική μας. Αυτοί οι κύβοι θεωρούνται υγιεινοί και ασφαλείς για κατανάλωση, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ότι η γεύση τους είναι αποτέλεσμα της παρουσίας ενός και μόνο συστατικού – του όξινου γλουταμινικού μονονάτριου. Γι’αυτό τον λόγο, είναι πολύ επιβλαβείς για την υγεία.

Το όξινο γλουταμινικό μονονάτριο (MSG-monosodium glutamate) είναι ένα χημικό πρόσθετο που χρησιμοποιείται σε διάφορα τρόφιμα και προϊόντα. Αυτά όμως που δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει, είναι ταχυκαρδία, δερματικές αλλεργίες, πονοκέφαλο, καρδιακή αρρυθμία, ζάλη, κατάθλιψη και ναυτία.
Η χρήση μπαχαρικών του εμπορίου που περιέχουν αυτό το συστατικό, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή – το MSG διεγείρει την παραγωγή ακετυλοχολίνης στο ενδοκρινικό σύστημα, γεγονός που μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα νευρολογικές παθήσεις όπως τη νόσο του Alzheimer ή και αύξηση βάρους.

Το όξινο γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) είναι ο λόγος που οι κύβοι ζωμών έχουν τόσο ισχυρή γεύση. Το MSG περιέχεται σε όλες σχεδόν τις επεξεργασμένες τροφές, ειδικά σε κύβους ζωμών και μπαχαρικά του εμπορίου. Επηρεάζει τη νευρολογική λειτουργία του υποθαλάμου και μας κάνει να τρώμε περισσότερο, το οποίο εκτός από ανθυγιεινό, είναι και ένα μεγάλο τέχνασμα του μάρκετινγκ για να μας κάνει αγοράζουμε ολοένα και περισσότερα τρόφιμα.Προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση των κύβων από ζωμό λαχανικών ή κρέατος, θα πρέπει να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε αμέσως. Μια καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι να βάλετε μερικά φρέσκα μπαχαρικά σε ελαιόλαδο και να τα καταψύξετε στις θήκες για τα παγάκια. Όποτε θελήσετε να προσθέσετε κάποια γεύση στο φαγητό σας, απλά θα παίρνετε ένα παγάκι – κάτι που είναι πολύ πιο υγιεινό!

 Πηγή ; truelife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου