Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ





Το ελαιόλαδο είναι η βάση της Μεσογειακής Διατροφής

Το ελαιόλαδο, ιδίως, το ωμό, είναι το μόνο είδους λίπους, σχεδόν που χρησιμοποιείται στην μεσογειακή κουζίνα.

Το ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, γιατί περιέχει σε ποσοστό 83% μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μειώνουν την ολική και την κακή (HDL) χοληστερόλη, βοηθούν στην πρόληψη της αθηρωμάτωσης και προστατεύουν από στεφανιαία νόσο, χαμηλώνουν την πίεση του αίματος και προστατεύουν από τον καρκίνο.

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, ακόμη και στο τηγάνι, γιατί αντέχει περισσότερα τηγανίσματα από οποιαδήποτε λιπαρή ουσία. Καλύτερα να το προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος για να έχει γεύση το φαγητό σας και για να διατηρεί όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Το ελαιόλαδο δεν περιέχει μόνο πολλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αλλά και βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες.

Το ελαιόλαδο ταιριάζει πολύ με τα όσπρια και τα λαχανικά.

Ποιο ελαιόλαδο να προτιμάτε;

Στην αγορά υπάρχουν:

* Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητα μέχρι 1%)
* Παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητα μέχρι 2%)
* Ελαιόλαδο (είναι μείγμα παρθένου και εξευγενισμένου ''ραφινέ'' ελαιόλαδου με οξύτητα μέχρι 1,5%)
Να προτιμάτε το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο

Έχει τέλειο άρωμα και γεύση και είναι ο πραγματικός ζωμός της ελιάς.

 Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου