Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΑΣ : Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ....




Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής της Γενεύης HUG (Hopitaux Universitaires de Gen?ve), Ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Coeurs pour tous" για τον Τρίτο Κόσμο.

Ένας σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής, ένας οικουμενικός Έλληνας, ο Παιδο-καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός μιλά για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση στην εκπομπή της ΕΤ1 «Ωραίοι ως Έλληνες».

Εάν κάτι διαμορφώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του 49χρονου κορυφαίου γιατρού, δεν είναι η λαμπρή καρδιοχειρουργική σταδιοδρομία του, ούτε η διευθυντική θέση του στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της ΓενεύηςHUG (Hopitaux Universitaires de Geneve) και η επιστημονική δράση του σε ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της Ευρώπης, είναι το γεγονός ότι ο διεθνής αυτός επιστήμονας έδωσε ξανά τη ζωή σε 12.000 άπορα παιδιά που χειρούργησε με την ομάδα του στις πιο ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη και με μοναδική ανταμοιβή το χαμόγελο τους.

Είναι κάτοχος της πατέντας «Kalangos Ring» , ένα πρωτοποριακό «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και χρησιμοποιείται παγκόσμια στην καρδιοχειρουργική των παιδιών. Δημιουργός του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους), ο Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί με την ομάδα του στις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου αλλά και σε άλλες όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία εκπαιδεύοντας τατόχρονα γιατρούς αυτών των χωρών. Παιδιά από την Ινδία, το Μαρόκο, την Αλγερία, τη Μοζαμβίκη, το Κιργιστάν, τη Μαδαγασκάρη, τη Μποτσουάνα, που είχαν χάσει κάθε ελπίδα κέρδισαν ξανά το δικαίωμα για μια φυσιολογική ζωή χάρη στον «φύλακα Άγγελο» τους, τον «μάγο της καρδιάς» όπως αποκαλούν τον Δρ. Καλαγκό.