Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΓΕΙΩΘΕΙΤΕ.....



Ο Δρ James Oschman, βιολόγος, βιοφυσικός ειδικός στο πεδίο της ενεργειακής φαρμακευτικής, συγγραφέας πολλών βιβλίων, μιλάει για την τεράστια αντιοξειδωτική δράση που επιφέρει η γείωση στον οργανισμό, καθώς και τα εξαιρετικά οφέλη του στο σύνολο της υγείας μας.

«Όταν γειώνεστε, μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια από τη γη στο σώμα σας. Και αυτά τα ελεύθερα ηλεκτρόνια είναι ίσως τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν».

Επίσης, για να δείξει την επιστημονική βάση που έχει το θέμα της γείωσης, εξηγεί τι συμβαίνει όταν ένα άτομο τραυματίζεται:

«Ακόμα και με το παραμικρό χτύπημα, π.χ. ένα χτύπημα στην πόρτα, ο οργανισμός αποστέλλει λευκά αιμοσφαίρια (ουδετερόφιλα) στο σημείου του τραύματος.

Τα ουδετερόφιλα εκκρίνουν δραστικές μορφές οξυγόνου (ROS), που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτό αναφέρεται και ως οξειδωτικό ξέσπασμα. Αυτά είναι σαν το Pac – Man. Είναι πολύ σημαντικά μόρια τα οποία διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Εάν τα βακτήρια έχουν εισέλθει διαμέσου του δέρματος σας, αυτές οι ελεύθερες ρίζες θα τα εντοπίσουν και θα τα καταστρέψουν. Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα κύτταρα, τότε θα τα διαλύσουν επίσης, ώστε να αφήσουν χώρο για την δημιουργία καινούριων κυττάρων με σκοπό την αποκατάσταση των ιστών

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως φλεγμονώδη απόκριση.

Το πολύ σημαντικό που έχουμε ανακαλύψει, είναι το εξής: τώρα καταλαβαίνουμε γιατί υπόκεισθε στη φλεγμονώδη απόκριση, η οποία έχει πέντε χαρακτηριστικά: πόνος, ερυθρότητα, θερμότητα, απώλεια ελαστικότητας και πρήξιμο.Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της φλεγμονής, τα οποία όμως όπως αποδεικνύεται δεν είναι απαραίτητο να συμβούν.

Η φλεγμονή, η οποία στην ιατρική, θεωρείται ένα σημαντικό μέρος της επούλωσης, είναι πράγματι ένα τεχνούργημα που προκαλείται από την έλλειψη ηλεκτρονίων στους ιστούς σας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ουδετερόφιλα παραδίδουν αυτές τις δραστικές μορφές οξυγόνου στο σημείο του τραύματος, αλλά μέρος από αυτές τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να διαρρεύσουν στον περιβάλλοντα ιστό και να τον βλάψουν. Αυτό είναι που δημιουργεί τη φλεγμονώδη απόκριση.»

Λέει λοιπόν, ότι στις έρευνες που έχουν διεξαχθεί γα τη γείωση, έχει παρατηρηθεί, ότι εάν μετά από ένα τραύμα ακολουθήσει γείωση, τότε τα ελεύθερα ηλεκτρόνια εισχωρούν στους ιστούς και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, αφού τα ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα, ενώ οι ελεύθερες ρίζες είναι θετικά φορτισμένες, με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται.

«Αυτό που συμβαίνει με τη γείωση είναι αυτό που ονομάζω «προστασία από παράπλευρες ζημιές». Ζημιές που δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα αλλά συμβαίνουν γιατί έχουμε αποσυνδέσει τον εαυτό μας από τη Γη διαμέσου του λάστιχου και του πλαστικού στις σόλες των παπουτσιών μας.»