Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΧΑΛΚΟΣ!!! : ΟΙ Μ.Ε.Θ. ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ....


«Οι επιφάνειες του αντιμικροβιακού χαλκού συμπεριελήφθησαν στη ΜΕΘ του μέλλοντος, λόγω του γεγονότος ότι ο χαλκός κατέχει την έμφυτη ικανότητα να εξαλείφει τα βακτήρια που προξενούν
ενδονοσοκομειακές λιμώξεις,» εξήγησε ο Δρ. Harold Michels, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού. (CDA).
 «Προσδοκούμε ότι ο αντιμικροβιακός χαλκός, θα διαδραματίσει ένα βασικό ρόλο στο μέλλον του ελέγχου των λοιμώξεων, χάρη στις πλέον αποδεδειγμένες ιδιότητές του».

Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι, οι επιφάνειες του αντιμικροβιακού χαλκού εξοντώνουν περισσότερα από το 99.9% των βακτηριδίων που προκαλούν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σε διάστημα δύο ωρών από την στιγμή της έκθεσης τους όπως: MRSA, VRE,Staphylococcus aureus, Enterobacter aerogenes,Pseudomonas aeruginosa, και E. coli O157:H7.

Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις απειλούν την ασφάλεια των ασθενών και οι επιφάνειες
αντιμικροβιακού χαλκού βοηθούν στη μάχη εναντίων τους, μειώνοντας συνεχώς τα βακτήρια που τις προκαλούν. Η πολύπλευρη κλινική δοκιμή παρείχε περαιτέρω αποδείξεις για την ικανότητα αυτών των επιφανειών.

Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αποτελούν την τέταρτη από τις κυρίαρχες αιτίες θανάτου στην Αμερική, με 100.000 ασθενείς να πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Παγκοσμίως, περισσότερο από 7 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σε
ετήσια βάση.

Εκτός του μη μετρήσιμου προσωπικού κόστους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εκτιμούν ότι το ετήσιο ιατρικό κόστος από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα νοσοκομεία, ανέρχεται στο ποσό των 45 δισεκατ. δολαρίων.

Οι συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες στις ΜΕΘ,μπορούν να μολυνθούν με βακτήρια, θέτοντας σε
ρίσκο ασθενείς, οικογένειες, γιατρούς, νοσοκόμες και προσωπικό καθαρισμού και εδώ ακριβώς χρειάζεται μία ξεκάθαρη γραμμή άμυνας.

Οι επιφάνειες του αντιμικροβιακού χαλκού είναι ιδανικές για τους χώρους υγείας, διότι η έμφυτη ικανότητά τους εξαλείφουν τα στελέχη των βακτηρίων που δεν μπορούν να εξοντωθούν με άλλα μέτρα πρόληψης, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα στις ΜΕΘ.

Απόσπασμα από : copperalliance.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου