Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ....



Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία.

Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις.

Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ).

Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.

Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες φυτοφαρμάκων: τα Επαφής και τα Διασυστηματικά.

Οι αγρότες δυστυχώς χρησιμοποιούν περισσότερο τα δεύτερα γιατί τους "καλύπτουν" μέχρι και  20 ημέρες! ενώ τα..Επαφής πρέπει να τα ψεκάζουν πολύ τακτικά και χωρίς βροχή.

Τα Διασυστηματικά λειτουργούν δια του συστήματος,δλδ μέσα από τους χυμούς του φυτού.
Οπότε όσο και να τα πλύνετε δεν κάνετε σχεδόν τίποτε!

Τα καλοκαιρινά πορτοκάλια που αγοράζουμε τον Ιούλιο και Αύγουστο είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι ψεκασμένα με Διασυστηματικά εντομοκτόνα,για την αντιμετώπιση της μύγας Μεσογείου.

Τα δικά μου πορτοκάλια τα κόβω μέχρι και τις 20 Ιουνίου (θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς) και τα αποθηκεύω ώστε να έχω το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Καταναλώστε προιόντα εποχής βιολογικά από ανθρώπους που εμπιστεύεστε για να αποφύγετε    
τα φυτοφάρμακα.

Πολικός 2017