Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΜΠΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ




Με τον πέμπτο βιολογικό νόμο, καταλαβαίνουμε επιτέλους τη σχέση μας με το σύμπαν μέσα στο οποίο είμαστε ενταγμένοι.
Οι Ισπανοί, που έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση για τέτοιες διαστάσεις κατανόησης, αποκαλούν τη ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ «la medicina sagrada» (ιερή ιατρική). Αυτή η ονομασία γεννήθηκε στην Ανδαλουσία κάποια στιγμή την άνοιξη του 1995.

Η «ιερή ιατρική» ανοίγει μια νέα, συμπαντική, θεϊκή διάσταση! Ξαφνικά, η ιατρική μας σκέψη και αίσθηση περιλαμβάνει κάθε ελέφαντα, σκαθάρι, πουλί και δελφίνι· κάθε μικρόβιο, φυτό και δέντρο. Οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτήν τη «συμπαντική σκέψη» στο πλαίσιο της ζωντανής φύσης δεν είναι πια αποδεκτό.

Ενώ συνηθίζαμε να θεωρούμε τη Μητέρα Φύση επιρρεπή σε λάθη και είχαμε την ασέβεια να πιστεύουμε ότι έκανε συνεχώς λάθη και προκαλούσε βλάβες (κακοήθειες, αισθητηριακές εκπτώσεις, εκφυλιστικές καρκινικές αναπτύξεις κτλ.), μπορούμε τώρα να δούμε, καθώς βγάζουμε τις παρωπίδες απ’ τα μάτια μας, ότι η δική μας άγνοια, έπαρση και υπεροψία ήταν και είναι η μόνη ηλιθιότητα στο σύμπαν μας.

Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε μια τόσο καλοστημένη ολότητα κι έτσι δημιουργήσαμε αυτήν την ανόητη, άψυχη και βάρβαρη ιατρική.
Γεμάτοι θαυμασμό, μπορούμε τώρα να καταλάβουμε για πρώτη φορά, ότι η φύση είναι σε τάξη (το ξέρουμε ήδη), και ότι κάθε συμβάν στη φύση είναι γεμάτο νόημα, ακόμη και σε σχέση με το σύνολο και ότι τα γεγονότα που ονομάζαμε «ασθένειες» δεν είναι οι χωρίς νόημα διαταραχές που επιδιορθώνονται από μαθητευόμενους μάγους.

Βλέπουμε τώρα ότι τίποτα δεν είναι χωρίς νόημα, κακόηθες ή νοσηρό. Γιατί δεν μπορούμε να δούμε αυτήν την επίδραση της φύσης σ’ όλο το κατοικημένο σύμπαν σαν κάτι «θεϊκό»; Δεν ήταν έτσι πριν την εμφάνιση των μεγάλων θρησκειών; Από τους ιερείς του Ασκληπιού, μαθαίνουμε ότι το επάγγελμα του γιατρού ήταν πάντα το επάγγελμα ενός ιερέα.

Η άψυχη ιατρική, εμπορική και χωρίς κανένα προσανατολισμό πλην του κέρδους, αποτελούσε ένα άσπλαχνο και φρικτό ολίσθημα. Πλέον η βιολογία στο σύνολό της και κατά συνέπεια η ανθρώπινη βιολογία και ιατρική, γίνονται σαφείς, διάφανες και εύκολα κατανοητές.

Ως καθηγητής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Χαϊδελβέργη, δίδαξα βιολογία του ανθρώπου για πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι εκείνα τα μαθήματα με βοήθησαν να αποκαλύψω τον πέμπτο βιολογικό φυσικό νόμο.
Δρ Hamer