Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ...



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η αυθυποβολή, είναι ο τρόπος με τον οποίο η συνείδηση επικοινωνεί με το υποσυνείδητο. Είναι η επίδραση της φαντασίας στην πνευματική και σωματική κατάσταση του ατόμου.


Η τεχνική της αυθυποβολής είναι να περάσουμε τις οδηγίες που θέλουμε στο υποσυνείδητο, χρησιμοποιώντας το δρόμο της συνείδησης. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες η υποβολή μπορεί να πετύχει πολλά. Μπορεί:

-Να μας βοηθήσει ν’ αλλάξουμε συμπεριφορά.

-Να μας βοηθήσει ν’ αλλάξουμε τις λαθεμένες μας πεποιθήσεις.

-Να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε το σωματικό μας ρυθμό.

-Να μας βοηθήσει να κυριαρχήσουμε στις διαθέσεις μας.

Με την βοήθεια της μπορούμε να αξιοποιήσουμε ολόκληρη την ενεργητικότητα της ζωντανής ύπαρξης μας, ώστε να εκπληρώσουμε τους εποικοδομητικούς μας σκοπούς. Η επιτυχία εξαρτάται από το αν θα βάλουμε ειλικρινά αυτές τις αλλαγές μέσα στη ζωή μας. Άλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που λένε οι ψυχολόγοι: Όταν η θέληση και η φαντασία συγκρούονται, η φαντασία κερδίζει πάντα τη μάχη.

Η Τεχνική της Αυθυποβολής

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την αυθυποβολή ακολουθείστε τα παρακάτω:

1. Φέρτε στο μυαλό σας την καθαρή εικόνα του τι θέλετε να κάνετε ή να γίνετε. Σχηματίστε την πιο απλή και θετική πρόταση που εκφράζει την επιθυμία σας και γράψτε την έτσι ώστε να μην την ξεχάσετε. Ασχοληθείτε  αρκετή ώρα μ’ αυτή τη διαδικασία. Μη σταματήσετε μέχρι που αυτό που γράψατε να λέει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που θέλετε να πετύχετε.

2. Σκεφτείτε προσεκτικά τους λόγους που σας εμπόδισαν μέχρι τώρα να το πετύχετε. Ποια είναι τα συνηθισμένα αισθήματα που το ανέτρεψαν ή σας ανάγκασαν να κάνετε άλλα πράγματα, διαφορετικά απ’ αυτά που επιθυμείτε τώρα να κάνετε; Πως λειτούργησε μέχρι τώρα η φαντασία σας, ώστε να ικανοποιείστε με το να μην κάνετε αυτό που σκοπεύατε και θέλατε να κάνετε; Η πρώτη, αυθόρμητη απάντηση θα είναι πως δεν παίρνετε καμία ικανοποίηση.

Αν για παράδειγμα, είστε ένα ευερέθιστο και κακοδιάθετο άτομο, δεν θα είναι εύκολο να συνειδητοποιήσετε πως ο ερεθισμός σας σκόπευε σε κάποια ικανοποίηση.

Όπως κι αν είναι θα διαπιστώσετε πως σκόπευε κάποια συγκεκριμένη ικανοποίηση. Ίσως σας διευκόλυνε σε κάτι ή βοηθούσε το αίσθημα της δύναμης ή της σπουδαιότητας σας. Ίσως σας προστάτευε από άγνωστα αισθήματα αδυναμίας ή κατωτερότητας. Μπορείτε, σε κάθε περίπτωση, να είστε σίγουροι πως ικανοποιούσε κάποια αισθήματα σας. Βρείτε εσείς ποια.

3. Ρωτήστε κατόπιν, τον εαυτό σας, ειλικρινά, αν η ικανοποίηση από την κατάσταση που επιθυμείτε να βρεθείτε, μπορεί στη φαντασία σας να συγκριθεί με την ικανοποίησης που παίρνατε απ’ τις παλιές σας συνήθειες.

4. Αν όχι, εξακολουθήστε να σκέφτεστε όλες τις πιθανότητες ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης καθώς και αυτοσεβασμού που θα αποκτήσετε απ’ το νέο σχέδιο δραστηριότητας που διαλέξατε. Φανταστείτε τον εαυτόν σας να συμπεριφέρεται σε διάφορες καταστάσεις, με διαφορετικές διαθέσεις. Συνεχίστε μέχρι να αισθανθείτε πιο ικανοποιημένοι και περισσότερο πρόθυμοι να πραγματοποιήσετε αυτό που υποβάλετε στον εαυτό σας τώρα, απ’ αυτό που κάνατε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Όταν σιγουρευτείτε, μπορείτε με ασφάλεια να φτιάξετε ένα οριστικό πλάνο υποβολής. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αφήστε το και βρείτε κάτι άλλο που να είναι σύμφωνο με τον προηγούμενο κανόνα – κάτι πιο κοντινό στις δυνατότητες και τις πραγματικές επιθυμίες σας.

Μέχρι να το πετύχετε μπορεί να καταλάβετε πως πρέπει ν’ αλλάξετε τη γραπτή μορφή της υποβολής που είχατε φτιάξει στην αρχή. Δεν έχει σημασία. Ξαναφτιάξτε την αλλάζοντας την όπου χρειαστεί, μέχρι να είναι αυτό ακριβώς που θέλετε. Κατόπιν γράψτε την με ΄΄ κατηγορηματικό ΄΄ τρόπο, που να βεβαιώνει τον εαυτό σας πως: << Μπορώ και θέλω να κάνω αυτό ή εκείνο>>.

Η εφαρμογή του Συστήματος

Τώρα έχετε δώσει  μορφή σε μια πρακτική αυθυποβολή. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή της στην πράξη.

Βρείτε δέκα λεπτά πριν σηκωθείτε το πρωί και δέκα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να είστε μόνοι αυτό το διάστημα και όπου μπορείτε να χαλαρώνετε σε μια αναπαυτική θέση, κατά προτίμηση ανάσκελα. Κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης η σκέψη σας πρέπει να αδρανήσει προσωρινά.

Ήσυχα και αναπαυτικά, χωρίς καμία διανοητική προσπάθεια, αφήστε τη σκέψη σας να συγκεντρωθεί στην υποβολή που έχετε γράψει. Αφήστε τη φαντασία σας να σχηματίσει εικόνες του εαυτού σας, να κάνει τώρα αυτό που θέλετε να κατορθώσετε στο μέλλον ή να είναι τώρα αυτό που θέλετε να γίνετε.

Αισθανθείτε την απόλαυση από τις εμπειρίες που φαντάζεστε όσο πιο έντονα και ζωντανά μπορείτε. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε κάθε περίσταση, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, οπουδήποτε, να συμπεριφέρεται σύμφωνα με την υποβολή σας. Κάντε το αυτό, διασκεδάζοντας και με όσο περισσότερο ενδιαφέρον μπορείτε, για εννέα λεπτά. Το τελευταίο λεπτό, επαναλάβετε στον εαυτό σας αργά και στοχαστικά τις λέξεις της υποβολής, μιλώντας φωναχτά και με σιγουριά σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί η επιθυμία σας.

Στο τέλος του δεκάλεπτου, σηκωθείτε, βγάλτε το σώμα και το μυαλό σας απ’ την κατάσταση της χαλάρωσης και ξεχάστε κάθε τι που αφορά τις φαντασιώσεις και τις αποφάσεις σας μέχρι την επόμενη σας υποβολή.

Το να ξεχάσετε είναι τόσο σημαντικό όσο και η ίδια η υποβολή. Πολλοί Καταστρέφουν την αυθυποβολή τους, προσπαθώντας να επιταχύνουν την εξέλιξη της. Χρησιμοποιούν τη θέληση τους και αρκετή συνειδησιακή προσπάθεια, για να δυναμώσουν την υποβολή και να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους, όπως λένε, πιο γρήγορα.

Αυτό είναι το χειρότερο λάθος. Η φαντασία και το υποσυνείδητο πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους με τον τρόπο τους.  Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να τηρούμε τα κανονικά διαστήματα χαλάρωσης και φαντασίωσης με σχολαστικότητα.

Πήτερ Φλέτσερ