Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΡΟ Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για νερο εικονες

Οι σημαντικότερες λειτουργίες του νερού στο ανθρώπινο σώμα:

Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό του κυτταροπλάσματος, το οποίο είναι το θεμελιώδες κυτταρικό στοιχείο όλων των ζωντανών οργανισμών.


Προστατεύει ιστούς ζωτικής σημασίας, όπως ο νωτιαίος μυελός και ο εγκέφαλος.

Είναι ουσιαστικής σημασίας για τον έλεγχο της ωσμωτικής πίεσης του σώματος και τη διατήρηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ νερού και ηλεκτρολυτών.

Κάθε σημαντική αλλαγή στη συγκέντρωση ηλεκτρολυτών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κυτταρικές λειτουργίες.

Πρέπει επίσης να περιέχει μικρή ποσότητα ανόργανων αλάτων, γιατί το καθαρό νερό χωρίς διαλυμένα άλατα σε αυτό είναι βλαβερό για τον οργανισμό, λόγω της μεγάλης διαπερατότητας των κυττάρων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα ψάρια της θάλασσας πεθαίνουν όταν μεταφερθούν στο γλυκό νερό και τα ψάρια του γλυκού νερού πεθαίνουν αμέσως μόλις τοποθετηθούν σε αποσταγμένο νερό, διότι όταν συμβεί αυτό γίνεται στο σώμα τους αιμόλυση (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων).

Το νερό αποτελεί το βασικό δομικό συστατικό του αίματος, που με τη σειρά του είναι ο σημαντικότερος μεταφορέας οξυγόνου, θρεπτικών συστατικών, ορμονών και άλλων ουσιών στα κύτταρα για τις λειτουργίες τους, καθώς και άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού από τα κύτταρα προς κάποια όργανα, όπως οι πνεύμονες και οι νεφροί, για να αποβληθούν στη συνέχεια από το σώμα.

Το νερό επίσης είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των αισθήσεων.

Τα ακουστικά κύματα μεταφέρονται μέσω του υγρού που υπάρχει στο έσω αυτί.

Το υγρό του οφθαλμικού βολβού συμμετέχει στη διαδικασία αντανάκλασης του φωτός για σωστή όραση.

Για να λειτουργήσουν οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, οι τροφές πρέπει να είναι διαλυμένες σε νερό.

Nikolaos HealingTouch Daradimos