Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

6. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ- ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ...ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΈΟΥΣΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

1. Μικροκυματική Ακτινοβολία 2.4 GHz  εκπέμπεται από μία λυχνία  magnetron σε μεγάλη ισχύ
ώστε  να μας ζεστάνει το φαγητό .
Σε γενικές γραμμές, ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει το φαγητό, όπως περίπου ζεσταίνει και "καίει" το πρόσωπό μας ο ήλιος.
Βέβαια μιλάμε για διαφορετική ακτινοβολία (του ήλιου πιο αδύναμη, του φούρνου μικροκυμάτων πολύ πιο δυνατή).

Τα μικροκύματα αυτά εισχωρούν σε όλο το φαγητό μας και απλά πάλλουν τα μόρια νερού  που αυτό περιέχει.
Για να μην διαρρεύσουν τα μικροκύματα από τον φούρνο, περικλείεται το μέρος όπου κυκλοφορούν αυτά και βρίσκεται και το φαγητό, από ένα ισχυρό μεταλλικό κουτί. 
Ακόμα και το γυαλί της πόρτας έχει ενσωματωμένο μεταλλικό πλέγμα!   
 Όμως τελικά  υπάρχει Διαρρέουσα Μικροκυματική Επικίνδυνη Ακτινοβολία όπως φαίνεται και στο βίντεο,που σε απόσταση 20 εκατοστών φτάνει και τα 100μW/cm2 (όριο επικινδυνότητας 10 μW/cm2)

2. Ισχυρό Μαγνητικό πεδίο που προέρχεται κυρίως από το μετασχηματιστή τροφοδοσίας της Μικροκυματικής Λυχνίας.( 220V/ 50 Hz) .Η μεταλλική θωράκιση  του φούρνου εδώ είναι σαν να μην υπάρχει!
Σε απόσταση 20 εκατοστών από το Φούρνο μετρήθηκε 200mG (όριο επικινδυνότητας 2,5 mG)
Γι αυτή τη δεύτερη και πιο επικίνδυνη ακτινοβολία οι περισσότεροι δεν έχετε ακούσει τίποτε.

Για όσους επιμένουν ακόμα να χρησιμοποιούν το Φούρνο Μικροκυμάτων θα έλεγα κατά τη λειτουργία του Φούρνου να απομακρύνονται τουλάχιστον 3-4 μέτρα.

Για τη χρήση από παιδιά δεν το συζητώ καν..........

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν όρια Ασφαλείας γι αυτές τις Ακτινοβολίες αλλά όρια Επικινδυνότητας ,Κραυγάζει από μόνο του.!!!

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ MΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να “εξολοθρεύσει” πολλά θρεπτικά συστατικά από ένα γεύμα, αφήνοντάς σας ευάλωτους σε ασθένειες σε βάθος χρόνου.

Τα μικροκύματα καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12

Τα οφέλη για την υγεία της βιταμίνης Β-12 ακυρώνονται αμέσως μόλις θερμάνετε το φαγητό σας σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι υπήρχε μία 30-40% απώλεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, όταν οι τροφές που την περιείχαν εκτέθηκαν σε μικροκύματα.

Επίσης, οι ισχυροί χημικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα, οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παρουσία βλαβερών βακτηρίων σε αυτό. Η σχετική επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, στο πλαίσιο έρευνας για την την κοινή πρακτική της χρησιμοποίησης του φούρνου μικροκυμάτων για να ζεστάνουν το κατεψυγμένο μητρικό γάλα (για ευκολία) σε μαιευτήρια.

Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές

Το να ζεσταίνετε το φαγητό σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να εξαλείψει τα αρχικά του θρεπτικά συστατικά, λόγω της διηλεκτρικής θέρμανσης των μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα “αναπηδούν” στο εσωτερικό του φούρνου και απορροφώνται από το φαγητό. Τα μόρια του νερού περιστρέφονται γρήγορα μέσα στις τροφές σε υψηλές συχνότητες, που δημιουργούν μοριακή τριβή και έτσι ζεσταίνεται το φαγητό σας. Αυτό, όμως, κάνει τη μοριακή δομή στο φαγητό σας να αλλάξει και κατά συνέπεια μειώνει την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Τα μικροκύματα ίσως δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές

Όταν ζεσταίνετε τροφές που είναι μέσα σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα. Μετά από σχετική ρωσική και γερμανική έρευνα, η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχουν οι φούρνοι μικροκυμάτων τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για το περιβάλλον. Πολλές τροφές στα μικροκύματα βρέθηκαν να περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο. Τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των εν λόγω γευμάτων μικροκυμάτων έχει βρεθεί ότι απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες στο φαγητό σας, οι οποίες στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα σας.

Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματός σας

Σε μια ελβετική κλινική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σύσταση του αίματος αλλάζει σε άτομα που κατανάλωναν τακτικά γάλα και λαχανικά, τα οποία ζέσταιναν σε φούρνο μικροκυμάτων. Συγκεκριμένα, τα ερυθρά τους αιμοσφαίρια μειώθηκαν, ενώ τα επίπεδα των λευκών αυξήθηκαν μαζί με τα επίπεδα χοληστερόλης. Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία των μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο αίμα και τον καρδιακό σας ρυθμό.

Γ. Γκέκας Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου