Τρίτη 11 Απριλίου 2023

ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!!



Οι Έλληνες έχουν μανία να τρώνε λευκά εισαγόμενα μανιτάρια από την Πολώνια, γιατί πιστεύουν ότι "λευκό = αγνό". Διαβάστε λοιπόν τι ισχύει:

Στις 2 βδομάδες των χριστουγεννιάτικων εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκών μανιταριών (AGARICUS) και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. Αυτά ήταν καλλιεργημένα στην Πολωνία επάνω σε κοπριά κότας, μπαγιάτικα (5 ημερών στην καλύτερη περίπτωση) και ψεκασμένα με "φορμόλη" και "χλωρίνη" για να είναι άσπρα!

Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκων (ημέρας) τελείως βιολογικών μανιταριών (PLEUROTUS), καλλιεργημένων επάνω σε καθαρό σανό, που παράχθηκαν από 45 μικρές Ελληνικές οικογενειακές γεωργικές μονάδες, που δίνουν "ψωμί" σε πάνω από 300 οικογένειες .

Αν συνέβαινε αντίστροφα, τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 γεωργικές μονάδες και συνολικά με τους εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!

Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το επί 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.

Ως παράδειγμα, αναφέρουμε επίσης τις μπανάνες, όπου οι πανέμορφες μεγάλες μπανάνες εισαγωγής έρχονται πράσινες και, για να βγουν γρήγορα στην αγορά αφού οι αποθήκες δεν επαρκούν, υποβάλλονται σε τεχνητή ωρίμανση με "ασετυλίνη", ενώ οι κακόμοιρες οι μπανανούλες από Κρήτη κ.α. έρχονται κατ΄ευθείαν από το δέντρο, φυσιολογικά ωριμασμένες, και είναι πεντανόστιμες!

Τελικά, ξέρετε γιατί η ζωή των Δυτικοευρωπαίων είναι ποιοτικά καλύτερη; Δεν είναι γιατί παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς, αφού και το κόστος ζωής εκεί είναι μεγαλύτερο. Είναι, απλούστατα, γιατί φροντίζουν να ενημερώνονται!

Ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός!

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, εκτός από την υγιεινή διατροφή, πρέπει να συνεκτιμάται και η συμβολή του καταναλωτή στη βελτίωση της ψαλίδας εισαγωγών-εξαγωγών.

Περί του αυτονόητου συζητάμε δηλαδή....

Nick Vastardis