Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΝΕΡΟ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΛΩΡΙΩΣΗ.



Θα έπρεπε να το είχατε εγκαταστήσει Χθες !  ποτέ όμως δεν είναι αργά !.......
Με την ευκαιρία Πετάξτε τα Χλώρια που χρησιμοποιείται για τη καθαριότητα του σπιτιού, και αντικαταστήστε τα με ξύδι ........

Υποθέτοντας ότι σε γενικές γραμμές το νερό της ύδρευσης μας είναι "καλό " και ότι το μόνο σχεδόν σοβαρό πρόβλημα για την Υγεία μας είναι το υπολειμματικό χλώριο που προσθέτουν οι ΔΕΥΑ. ,
ξεκινάμε "ανάποδα "με μια πρόταση  Ουσιαστική  για να απαλλαγούμε από το υπολειμματικό χλώριο που είναι περίπου 0,20 ppm.



Του  Γ. Γκέκα

Αυτό το φίλτρο ενεργού άνθρακα τοποθετείται σε σειρά στη κεντρική παροχή σε σημείο σκιερό και προσβάσιμο με διακόπτες στην είσοδο και την έξοδο . Υπάρχουν και ορειχάλκινα ακριβότερα αλλά ασφαλώς καλύτερα. Η εγκατάσταση από υδραυλικό γίνεται μία φορά και  την αντικατάσταση του εσωτερικού φίλτρου κάθε 6μήνες ή 1 χρόνο μπορείτε να τη κάνετε  εύκολα μόνοι σας κλείνοντας πρώτα τους διακόπτες εισόδου και εξόδου και εκτονώνοντας στη συνέχεια τη πίεση του νερού περιστρέφοντας λίγο μια μικρή βίδα που βρίσκεται στη κορυφή του φίλτρου.
Το ανταλλακτικό φίλτρο που φαίνεται πιο κάτω πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά :32-250-125-975, 5 micron Nominal Filtration......πιστοποίηση NSF, ANSI,κλπ.
Το 5 micron  είναι σημαντικό ώστε να μην έχετε μείωση πίεσης νερού .....


Παρατηρήσεις:

Με 140 κυβικά μέτρα κατανάλωση σε ένα χρόνο το φίλτρο μου λειτουργούσε ακόμη,περιορίζοντας το  υπολειμματικό χλώριο κατά 70% !!  Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι αυτό έχει σχέσει και με το υπολειμματικό χλώριο και τη ποιότητα γενικά του νερού που έχετε στη περιοχή σας.

Κόστος: Πρώτης εγκατάστασης περίπου 60 Ε και κάθε 6 μήνες ή 1 χρόνο κόστος ανταλλακτικού 11-19 Ε...
Αν θέλετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο πόσιμο νερό τοποθετήστε και ένα φίλτρο πάγκου ή προμηθευτείτε μια κανάτα -φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Τα φίλτρα στερεoπoιημέvoυ άvθρακα υψηλής απόδοσης απαλλάσσουν τo vερό από δυσάρεστες oσμές, γεύσεις και αφαιρούν σε σχεδόv απόλυτo βαθμό:
χλώριo
χλωριoύχες εvώσεις
φυτoφάρμακα - ζιζαvιoκτόvα
βαρέα μέταλλα (αμίαvτo, μόλυβδo, υδράργυρo κλπ.)
Δεv αφαιρούν τα απαραίτητα για τov oργαvισμό ιχvoστoιχεία Μαγvήσιo, Κάλιo, Νάτριo, Ασβέστιo.

Πιστοποίηση

Φίλτρα υψηλών προδιαγραφών φέρουν την σήμανση του παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης συστημάτων επεξεργασίας νερού NSF International και ANSI :

Υ.Γ. :Οι απορίες για πολλούς θα είναι πολλές, αλλά ελπίζω τα επόμενα άρθρα θα απαντήσουν αν όχι σε όλες στις περισσότερες....

Γ. Γκέκας