Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ- ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ WIFI ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ! ..



Ισραηλινός Δήμαρχος αποσυνδέει το WIFI στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία
O δήμαρχος,Yona Yahav, της πόλης Χάιφα του Ισραήλ, διέταξε να αποσυνδεθεί τι WiFi στα σχολεία και νηπιαγωγεία μέχρι τη σωστή και καλή επανεξέταση της ασφάλειας του

Ο δημάρχος της Χάιφα, Yona Yahav, διέταξε σε συντονισμό με την επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης, Ilana Truck, να αποσυνδεθούν αμέσως όλα τα WiFi στο εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι την ενδελεχή εξέταση του θέματος. Ταυτόχρονα, ο Yahav δίνει οδηγίες ώστε να προωθηθεί η εγκατάσταση των ενσύρματων και ασφαλέστερων συστημάτων.

Όπως δήλωσε ο κος Yahav:

«Το εκπαιδευτικό σύστημα στη Χάιφα είναι γεμάτο από υπολογιστές του δικτύου και νέα, προηγμένα τεχνολογικά συστήματα. Ωστόσο, όσον αφορά οτιδήποτε σχετίζεται με τα παιδιά μας, εάν υπάρχει κάποια αμφιβολία – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πρέπει να πάρουμε υπερβολική προφύλαξη.  Όσο η διαμάχη για τον πραγματικό κίνδυνο καταλήξει, παρήγγειλα να αποσυνδεθούν όλες οι συσκευές στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία. Προκειμένου αυτό να μην εμποδίσει την προηγμένη τεχνολογία από τα παιδιά, θα ενεργήσουμε ώστε να ενεργοποιηθεί το ασφαλές ενσύρματο σύστημα».

Τα τελευταία χρόνια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο διαδίκτυο έχει γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων, τα έξυπνα τηλέφωνα και οι υπολογιστές κερδίζουν έδαφος ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, όπου τα παιδιά είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού στις περιβαλλοντικές επιδράσεις, μεταξύ των οποίων και η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (μη ιονίζουσα ακτινοβολία).

Από τη δημοσίευση της έκθεσης του Ελεγκτή του Κράτους, τον Δεκέμβριο του 2014, με θέμα «Χειρισμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα εκπαιδευτικά συστήματα από τις τοπικές αρχές και τους ιδιώτες», όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν προσληφθεί για τη μέτρηση της ακτινοβολίας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ο Δήμος της Χάιφα δηλώνει, ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σύστημα υπολογιστών του υψηλότερου επίπεδου. Είναι υπό έλεγχο και γίνονται ετήσιες μετρήσεις και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από τη ζήτηση του υφιστάμενου προτύπου».

Στο πλαίσιο αυτό, και εφ ‘όσον δεν έχει αποδειχθεί αν και κατά πόσο η ακτινοβολία του WiFi είναι επικίνδυνη, έχει ξεκινήσει ένας διάλογος στο δήμο για να ληφθούν προφυλάξεις και να λάβουν απαντήσεις από τα κυβερνητικά υπουργεία.

Ο δήμος της Χάιφα διοργανώνει ένα συνέδριο τον επόμενο μήνα, για την ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα και τα έξυπνα τηλέφωνα, προκειμένου να προσφέρει τη γνώση στο κοινό σχετικά με τις ασύρματες τεχνολογίες που εκπέμπουν και τα αποτελέσματά τους. Το συνέδριο θα ασχοληθεί με τη δημιουργία μιας πολιτικής για εκπαίδευση της σωστής χρήσης των κινητών τηλεφώνων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Χάιφα. Μέρος του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένο στην ακτινοβολία από το Wi-Fi. Αυτή την εβδομάδα, σε συντονισμό με την επικεφαλής του εκπαιδευτικού συστήματος της πόλης, Ilana Truck, ο κος Yahav διέταξε να αποσυνδέσετε αμέσως το WiFi στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία στη Χάιφα μέχρι την ενδελεχή εξέταση του θέματος και τη σταδιακή αντικατάσταση με ενσύρματο σύστημα ως εναλλακτική λύση, ώστε οι μαθητές, που τώρα έχουν και τις τελικές εξετάσεις να μην στερηθούν τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία της πόλης αναλαμβάνουν κάθε βράδυ να ανεβάζουν το υλικό μελέτες στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν πρόσβαση για τη μελέτη τους.

Ο Δρ Mona Nofi-Naama, ειδικός στις μη ιονίζουσες ακτινοβολίες στις πόλεις και επικεφαλής για την προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε: «Σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης, είναι απαραίτητο να μειωθεί η έκθεση σε μη ιονίζουσα ακτινοβολία όσο το δυνατόν περισσότερο, μεταξύ όλων των άλλων του WiFi, μειώνοντας τη χρήση των ασύρματων δικτύων και να προτιμάται σε κάθε ευκαιρία η ενσύρματη σύνδεση αντί για την ασύρματη σύνδεση. Τα πρότυπα αφορούν μόνο θερμική ισχύ, ενώ εδώ το θέμα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία που δεν σχετίζονται με τη θέρμανση που είναι σε χαμηλά επίπεδα κάτω από το πρότυπο και οι οποίες δεν έχουν καθοριστεί».

Πηγές: local.co.il/haifa
            nea.allnewz.gr