Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

17Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ " ΠΕΛΙΤΙ" , 2Η ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΥΛΗ".......




Το κίνημα της Ελευθερίας των σπόρων  που ξεκίνησε από το "Πελίτι " "Φουντώνει" μέρα με τη μέρα...Δεκάδες ομάδες έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια ....

Αν θέλετε να επανασυνδεθείτε με τη  "Μάνα μας"  Γη πάρτε μέρος σε αυτές τις γιορτές των Σπόρων...

* Την ίδια μέρα για όσους κατοικούν στην Αθήνα η ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων "Η Αυλή" διοργανώνει για 2η χρονιά της γιορτή της. Σκοπός της είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση παραδοσιακών σπόρων. Όπως γράφουν: "H ομάδα δημιουργήθηκε από ανθρώπους με μεράκι με σκοπό τη διαφύλαξη, ανταλλαγή και διάθεση παραδοσιακών σπόρων καθώς και τη διάθεση σπορόφυτων από παραδοσιακούς σπόρους". Το μεράκι τους είναι αξιοζήλευτο και επιμένουν με κόπο να διατηρούν σπόρους και να τους διαδίδουν σε όποιον ενδιαφέρεται.

Η γιορτή θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου στο Άλσος Αιγάλεω από τις 10.30-16.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα διανεμηθούν δωρεάν παραδοσιακοί σπόροι και σπορόφυτα. Οπότε όλοι έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε παραδοσιακούς σπόρους και σπορόφυτα (ακόμη καλύτερα) και να φτιάξουμε το μποστανάκι μας! Και βέβαια "Φυτεύουμε για να έχουμε".

* Για την γιορτή του Πελιτι στο Παρανέστι Δράμας θα υπάρξει πούλμαν απο Θεσσαλονίκη..!! Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος (όπως και οι θέσεις ) δηλωστε άμεσα συμετοχή..!! Τηλ.επικοινωνίας 6977273469 και 6944576756..!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αδελφοί και αδελφές,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο 17ο Φεστιβάλ Σπόρων του Πελίτι που λαμβάνει χώρα στη γη του Πελίτι, Meshohori Παρανέστι Ελλάδα, το Σάββατο 22 του Απριλίου 2017, από τις 10:30 π.μ. - 17.00 μ.μ..

Από 19 με 22 Απρίλιος 2017, εδώ στη γη του Πελίτι στην Ελλάδα, όλοι μας, άνδρες και γυναίκες από διαφορετικές γωνιές της Γης, ενώνουμε τα χέρια και  τις καρδιές μας με όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που αγωνίζονται για την ελευθερία των σπόρων, το νερό, τη γη, τα τρόφιμα, τα δάση και αποστέλλουμε μηνύματα της αγάπης και του σεβασμού για τη μητέρα Γη και όλες τις μορφές της ζωής στον πλανήτη μας.

Είμαστε οι γυναίκες και οι άνδρες των πολλών διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, με διαφορετικές γλώσσες και διαφορετικές παραδόσεις, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους.

Θεωρούμε τους εαυτούς μας τους επισκέπτες σε αυτόν τον πλανήτη και τους αδελφούς και τις αδελφές σε όλες τις άλλες μορφές ζωής (φυτά και ζώα).

Θέλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλοί από μας σε αυτόν τον πλανήτη που συνδέουν μεταξύ τους τα χέρια και τις καρδιές μας.

Δουλεύουμε με αγάπη στις καρδιές μας για όλους τους  ανθρώπους, για τη Γη  τα φυτά και τα ζώα.

Σεβόμαστε την ποικιλομορφία των φυτών, των ζώων και των κοινοτήτων των ανθρώπων.

Με όλα τα μέσα θέλουμε να υπερασπιστούμε τη συνεργασία με τη Γη και τις άλλες μορφές ζωής πάνω της.

Υποστηρίζουμε την ελεύθερη κυκλοφορία των σπόρων, καθώς υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά. 

Είμαστε οι πρώτοι που έχουν θέσει το παράδειγμα για τη συνεργασία με τη φύση.

Είμαστε οι πρώτοι που έχουν θέσει το παράδειγμα για να είναι φύλακες των σπόρων, του νερού, της γης και των τροφίμων.

Έχουμε συνδέσει τις ατομικές μας δυνάμεις, θα προσανατολίσουμε τη φαντασία μας και τις καρδιές μας προς τη δημιουργικότητα, για τη δημιουργία κοινοτήτων της αγάπης και συνεργασίας, για να αλλάξουμε όλο τον πλανήτη.

Ο κόσμος που ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας βασίζεται στην αγάπη, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη χαρά.

Κάθε μέρα, με θετικές σκέψεις και τις δράσεις μας, κάνουμε το καλύτερο δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε το όραμά μας να μπορέσει κάποια μέρα να γίνει πραγματικότητα.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, πολλά από τα  υψηλότερα πνευματικά επιτεύγματα,(όπως η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης), που σήμερα θεωρούνται κοινός τόπος, ήταν απλά ένα όνειρο για μερικούς άνθρώπους.

Ωστόσο, μερικοί από αυτούς πίστευαν ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να εργαστούν πάνω τους με υπομονή και επιμονή.

" Από χέρι σε χέρι , και «από καρδιά σε καρδιά"

Έτσι ώστε να μην χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα, ενώνουμε τα χέρια και τις καρδιές μας σε μια αγκαλιά προσφοράς

Στο μέλλον θα υπάρχει μια Γη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους!