Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ- "Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα΄' Ιπποκράτης.




 "Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα"   Ιπποκράτης.






Τι είναι η Ιριδολογία: 

Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την ανάλυση ενός από τους πιο σύνθετους σε δομή ιστούς ολόκληρου του σώματος - της ίριδας.

Μας αποκαλύπτει από τις ενδείξεις και τα σημάδια πάνω στην ίριδα την αντίστοιχη κατάσταση των διαφόρων οργάνων και ιστών του σώματος.

Αυτές οι ενδείξεις αντιπροσωπεύουν με λεπτομερή εικόνα της κατάστασης ολόκληρου του σώματος, κληρονομικές αδυναμίες και ιδιότητες, περιοχές συμφόρησης η συγκέντρωσης τοξινών, μεταβολές η αλλοιώσεις που συμβαίνουν στο σώμα του ανθρώπου ως αποτέλεσμα υπερβολικού στρες και υπερέντασης, ανθυγιεινής διατροφής και εν γένει των συνθηκών ζωής του..

Η ανάλυση της ίριδας καθορίζει τη θέση και τη φύση των ενοχλημάτων και των οργανικών παθήσεων που εντοπίζονται να έχουν τις αιτίες τους σε κάποια άλλα ασθενή μέρη του σώματος.

Μπορεί να επισημάνει και να διαγνώσει τις αρνητικές αλλαγές στους ιστούς πολύ πριν η κατάσταση χειροτερέψει και εκδηλωθεί ως πάθηση. Ακριβώς διότι τα σημάδια εμφανίζονται πάνω στην ίριδα πολύ πριν αρρωστήσει ο οργανισμός.

Μπορούμε ακόμα να παρακολουθούμαι την πορεία της ασθένειας η των χρόνιων καταστάσεων η της πάθησης και τη εμποδίζει την ανάρρωση. Άρα μας επιτρέπει να κάνουμε προληπτική θεραπευτική. Η φύση μας προμήθευσε με ένα ανεκτίμητο "παράθυρο" προς τη ζωτική κατάσταση της υγείας του σώματος φέρνοντας όλη την πληροφορία στο μάτι. Γι΄ αυτό η ιριδολογία είναι ένα μοναδικά πολύτιμο εργαλείο στην πρόληψη φυσικών δυσλειτουργιών. Με απλό, ανώδυνο, χωρίς ακτινοβολία, χωρίς καμία σωματική παρέμβαση και οικονομικό τρόπο εξέτασης, μπορούμε να βλέπουμε μέσα στο σώμα.

Οι δυνατότητες της πλήρους ανάλυσης της ίριδας: 

Μια πλήρης ανάλυση της ίριδας μπορεί να μας δείξει την υπερλειτουργία - υπολειτουργία της δραστηριότητας των οργάνων ιστών και αδένων και τις ανάγκες τους, τις κληρονομικές αδυναμίες, φλεγμονές σε ιστούς και όργανα, κατάσταση του γαστρεντερικού και τον βαθμό απορρόφησης των θρεπτικών στοιχείων, παθολογίες σε εξέλιξη, συμπτώματα άγχους και την κατάσταση του νευρικού συστήματος, αλλεργίες και γενική κατάσταση του δέρματος κυκλοφορικά προβλήματα, προβλήματα σπονδυλικής στήλης και τις συνέπειες στον υπόλοιπο οργανισμό, τα αποτελέσματα της σωματικής και διανοητικής κούρασης, τις δυνατότητες θεραπείας όλων αυτών και πολλά άλλα.

Ποια η προσφορά της ιριδολογίας:

Η ιριδολογία προσφέρει μια μοναδική προοπτική στην εικόνα και την πρακτική στην εικόνα και την πρακτική της προληπτικής ιατρικής και θα πρέπει να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της προληπτικής φροντίδας για την υγεία.

Είναι δύσκολο ένα άτομο να συνειδητοποιήσει τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει το σώμα τους, μόνο με την χρήση καθιερωμένων μεθόδων ανάλυσης και διάγνωσης. Αυτές οι μέθοδοι εξαρτώνται από την εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων. Εν τούτοις η ίριδα μπορεί να προσδιορίσει ένα πρόβλημα σε πολύ πρόωρο στάδιο πολύ πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της ασθένειας. Η έλλειψη αναγκαίας άσκησης, το στρες και η επιτάχυνση της εποχής μας, η ανθυγιεινή διατροφή (χημικά και μεταλλαγμένα τρόφιμα), δημιουργούν τοξικές εναποθέσεις και βλάβες από τις οποίες το σώμα δεν μπορεί να απαλλαγεί και γίνεται ευάλωτο για χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις. Με τις πληροφορίες της ιριδοσκόπησης μπορεί να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα υγείας εξειδικευμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες του ατόμου και καθορίζοντας και δυναμώνοντας τον οργανισμό του να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή υγεία του.

πηγή: e-natural.gr