Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ;



Επειδή θα χρειαστεί παρακάτω να γίνει κάποια σύγκριση ανάμεσα στη μέθοδο που ακολουθεί η Φυσική Αφάρμακος Θεραπευτική και η Κλασική Ιατρική για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας, είναι αναγκαία η ανάλυση της έννοιας της καλής υγείας.
Η καλή υγεία (φυσιολογική και χωρίς πόνους) είναι εκείνη η κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται καθαρότητα και διαύγεια πνεύματος, ευδιαθεσία, φυσιολογική αμυντική ικανότητα του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια, τα βακτηρίδια και τους ιούς, ανυπαρξία ενοχλήσεων και πόνων, ζωντάνια κι ενεργητικότητα, μυϊκή δύναμη.
Η κατάσταση αυτή προκύπτει απ’ την αρμονική συνύπαρξη του οργανισμού μας και των Νόμων της Φύσης. Στη διατήρησή της βοηθάει η σωστή (υγιεινή) διατροφή, που αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από φυσικές τροφές, οι οποίες ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους και την ποιότητά τους.
Η τροφή είναι η βάση που στηρίζει τον οργανισμό, του δίνει δύναμη κι ενέργεια και τον τροφοδοτεί με τα απαραίτητα συστατικά που ανανεώνουν τα κύτταρα και τους ιστούς του. Αλλά για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας δεν αρκεί μόνο η σωστή και υγιεινή διατροφή. Χρειάζεται και το κατάλληλο περιβάλλον. Χρειάζεται ο ήλιος, ο αέρας, το νερό, η φυσιολογική και αβίαστη σωματική άσκηση, η ανάπαυση, η νηστεία (φυσιολογική ανάπαυση του πεπτικού κυρίως συστήματος), ο ύπνος, η εργασία, η ψυχοπνευματική ηρεμία, παράγοντες που θ’ αναλυθούν παρακάτω σε άλλο κεφάλαιο του βιβλίου.
Αν εξασφαλίσουμε στον οργανισμό μας όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία, δεν υπάρχει πιθανότητα να μη μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σώμα μας σε τέλεια κατάσταση απ’ τη στιγμή της γέννησής μας μέχρι και το θάνατο.
Η διατήρηση ή η αποκατάσταση της υγείας με φυσικά μέσα, εξασφαλίζεται απ’ τη φυσιολογική μας διαβίωση. Απ’ τις συνήθειές μας που δεν έρχονται σε αντίθεση με τους απαράβατους Νόμους της Φύσης, αυτούς τους Νόμους που μας κυβερνούν...
-------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ευστράτιου Μανωλίδη:
“Φυσική Αφάρμακος Θεραπευτική” - 1986 -
Ανδρέας Καραβιώτης