Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

ΤΑ ΥΓΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΕΣΚΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ



Μια άλλη πολύτιμη υγιεινή ιδιότητα των φρέσκων χυμών είναι η περιεκτικότητά τους σε υγρά. Τουλάχιστον 65% του σώματός μας αποτελείται από νερό. Το νερό είναι το κυριότερο συστατικό του αίματος. Το αίμα τρέφει τα κύτταρα και απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού.
Γι’ αυτό, όσο πιο υγιές είναι το αίμα, τόσο πιο ζωντανά είναι τα κύτταρα και η συνολική υγεία του σώματος.
Οι φρέσκοι χυμοί βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος, ενώ συγχρόνως βελτιώνουν τις σημαντικές χημικές και ηλεκτρομαγνητικές του ιδιότητες. Μεταγγίζουν τη ζωντανή ενέργεια των φυτών στα σώματά μας.
Ποτά όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά, η μπίρα, τα τεχνητά αρωματισμένα ποτά, τα αλκοολούχα ποτά και το νερό του δικτύου, περιέχουν ζάχαρη, πρόσθετα, συντηρητικά, χλωρίνη, φθόριο, καφεΐνη και πολλά άλλα συστατικά, που το σώμα πρέπει να αποβάλει, πριν ικανοποιήσει τις ανάγκες του για καθαρά υγρά. Όργανα-κλειδιά της αποβολής, όπως είναι τα νεφρά και το συκώτι, επιβαρύνονται κάνοντας την απαραίτητη δουλειά για να απομακρύνουν τα πολλά ξένα σώματα και τα μη θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σ’ αυτά τα ποτά.
Αντίθετα με τα υγρά που υπάρχουν σ’ αυτά τα ποτά, τα υγρά στους φρέσκους χυμούς είναι το καθαρό νερό, αποσταγμένο από τη Φύση, από το φυτό ή το δέντρο. Δεν περιέχει βλαβερά συστατικά και δεν επιβαρύνει τα όργανα αποβολής.
Τα καθαρά υγρά στους φρέσκους χυμούς δεν είναι μόνο υγιεινά, είναι άριστα επίσης για την καταπολέμηση της δίψας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μεταλλικό-ηλεκτρολυτικό ποτό για να πιείτε μετά από κοπιαστική άσκηση, αποχυμώνοντας τέσσερα μέρη φλούδας καρπουζιού με ένα μέρος αγγούρι και ένα μέρος σέλινο και αναμειγνύοντας ίσα μέρη του χυμού αυτού με καθαρό νερό. Επειδή είναι γεμάτος μεταλλικά άλατα, ο χυμός αυτός έχει ελαφρά αλμυρή γεύση.
--------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Stephen Blauer:
“ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΧΥΜΩΝ” - 1992 -