Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΚΑΡΚΙΝΟΣ !



"Καρκίνος—ο Αυτοκράτορας όλων των Ασθενειών

Όπως στο διαβήτη και στις καρδιακές παθήσεις, ο βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων

αποδεικνύεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο και στον καρκίνο, ανεξάρτητα από τις θερμίδες ή την παχυσαρκία. Κεφάλαιο 8 εξήγησε γιατί? εάν διεγείρετε την PI3-κινάση, μπλοκάρετε την AMP-κινάση και αναστείλλετε το mTOR, θα οδηγήσετε την ανάπτυξη των κυττάρων και τον κίνδυνο για καρκίνο.

Η ζάχαρη κάνει το ίδιο πράγμα. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση ζάχαρης έχει εμπλακεί σε πολλούς καρκίνους ενδοδερμικής (η εσωτερική επένδυση του εμβρύου) προέλευσης, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης, των ωοθηκών και του παγκρέατος. Επίσης η ζάχαρη

αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου. Αλλά η ζάχαρη είναι μόνο ένας λόγος που εξηγεί το γιατί τα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν καρκίνο.

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες  αυξάνουν επίσης την απελευθέρωση ινσουλίνης.

Τα επεξεργασμένα κρέατα είναι φορτωμένα με νιτρικά άλατα, που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού. Και οι φυτικές ίνες είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ότι προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Αλλά ξέρατε ότι οι φυτικές ίνες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τον καρκίνο του μαστού;

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα λόγω της έλλειψης φυτικών ινών—πλημμυρίζοντας έτσι τα συκώτι και λιμοκτονώντας το έντερο (βλ. Κεφάλαιο 11). Αυτός είναι ο λόγος που αρέσει στα κέντρα καρκίνου,  Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη και το MD Anderson στο Χιούστον, να πειραματίζονται με δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε υδατάνθρακες σε πολλά σχέδια θεραπειών για τον καρκίνο."

Απόσπασμα απ' το βιβλίο Metabolical του Robert Lustig

(Από Antonis Karagiorgas)