Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και νύχτα

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο στη διάρκεια της ερωτικής επαφής είναι ότι οι εραστές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κι ενεργητικότητα πριν από τον οργασμό, ενώ μετά από αυτόν εκδηλώνουν αδιαφορία ή απάθεια.

Γενικά, περισσότερο υπεύθυνος μπορεί να θεωρηθεί ο άντρας, που φτάνει συνήθως πρώτος σε οργασμό χωρίς να ενδιαφέρεται πάντα να ικανοποιήσει τη γυναί­κα.

Η ερωτική πράξη δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται σαν αγώνας δρόμου όπου ο αθλητής στο τέλος καταρρέει.

Μια τέτοια στάση δη­μιουργεί συναισθήματα απογοήτευσης ή μια αίσθηση κενού στον ερωτικό σύντροφο - φαινόμενο γνωστό σαν μετασυνουσιακή κα­τάθλιψη.

Όταν οι εραστές εξοικειώνονται ο ένας με τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου, η αμοιβαία προσαρμογή έρχεται φυσικά και άνετα.

Οτιδήποτε είναι σεξουαλικά διεγερτικό, αποτελεί μέρος του προκαταρκτικού παιχνι­διού κι εναρμονίζει τη φυσική και λεπτότερη φύση τού ζευγαριού.

Οι Ανατολικές διδα­σκαλίες λένε ότι η γυναίκα, όμοια με το νε­ρό, αργεί να φτάσει σε βρασμό καθώς επίσης αργεί έπειτα και να κρυώσει.

Το αντίστροφο ισχύει για τον άντρα που παρομοιάζεται με τη φωτιά - ανάβει εύκολα και σβή­νει ταχύτατα.

Ωστόσο, αν αυτά τα δύο βρί­σκονται σε ισορροπία, το ένα μετασχηματίζει το άλλο.

Η φωτιά και το νερό σε ισορρο­πία παράγουν ατμό πού κινείται φυσικά προς τα πάνω.
Η κίνηση αυτή θυμίζει την ανοδική πορεία της ζωτικής ενέργειας μέσα από τα λεπτά κανάλια και κέντρα.

Αν το πάθος κοχλάζει στον έναν ενώ είναι υποτονικό στον άλλο, τότε το ζευγάρι πρέ­πει να προσπαθήσει να αναμείξει και να εναρμονίσει αυτές τις δύο καταστάσεις αντί ν’ εξακολουθήσει ξεχωριστούς δρόμους. Εκείνο που πρέπει να χαρακτηρίζει την ερωτική πράξη είναι η ειλικρινής επιθυμία για την απόλυτη ικανοποίηση του συντρόφου μας και όχι για την εγωιστική ευχαρί­στησή μας.

"Η τέχνη της έκστασης στον έρωτα"
Νικ Νταγκλας - Πεννυ Σινγκερ

Πηγή