Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.....



https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10373279/


Ας προσέχουμε με τι είδη ανθρώπων κάνουμε παρέα...
Οι παρέες μας επηρεάζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όταν είμαστε φύσει αισιόδοξα άτομα, και οι απαισιόδοξοι - αρνητικοί "φίλοι" μας, μας φορτώνουν με τα "δικά τους" τότε συμβαίνει το εξής ενδιαφέρον:

Η πτώση στην ανοσολογική μας λειτουργία είναι μεγαλύτερη από εκείνη που έχουν οι ίδιοι οι απαισιόδοξοι-αρνητικοί "φίλοι" μας. Βέβαια η αισιοδοξία, μας επιτρέπει σχετικά γρήγορα να κάνουμε στη φυσιολογία μας τις διορθωτικές κινήσεις.

Αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τους ενσυναίσθητους ανθρώπους οι οποίοι αν και αισιόδοξοι, "μπαίνουν στα παπούτσια" του απαισιόδοξου-αρνητικού ακόμα και αν τους "χτυπάνε". Συνήθως διακατέχονται από ενοχή του τύπου "πρέπει να πλανήσω το πόδι μου για να χωρέσει στο παπούτσι του φίλου μου γιατί τον αγαπώ και ΠΡΕΠΕΙ να πάρω εγώ την ευθύνη του στο Περπάτημα της Ζωής"

Υψηλή πιθανότητα πτώσης των ανοσολογικών λειτουργιών (και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται) εμφανίζουν οι θεραπευτές κάθε είδους, οι ψυχολόγοι, οι coaches κλπ επειδή η λήψη της αρνητικής ενέργειας είναι κομμάτι της φύσης της εργασίας τους.

Όσο μπορούμε λοιπόν ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ τον συγχρωτισμό με τους αρνητικούς/απαισιόδοξους και κυρίως:

1. Τους υπεραναλυτικούς οι οποίοι αναλώνουν το 99% του χρόνο τους στην θεωρητική συζήτηση και μόνο το 1% γειώνεται σε πράξη και
2. Τους "πνεύματα αντιλογίας" οι οποίοι έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
3. Τους χειριστικούς με κύριο όπλο τους την δημιουργία ενοχής

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα αποφυγής τέτοιων επιρροών (ενεργητική προστασία) είτε λόγω της φύσης της εργασίας, είτε λόγω συγγενείας (γονείς, παιδιά κλπ), τότε η παθητική προστασία είναι η μόνη επιλογή. Παθητική προστασία είναι η λήψη ενεργειών σε σκέψη, διατροφή και τρόπο ζωής η οποία παράγει μέσα μας θετική ενέργεια (ή μετασχηματίζει την αρνητική που ήδη παράγουμε) η οποία θα επαναφέρει την Δυναμική Ομοιόσταση του PNEI (ΨυχοΝευροΕνδόκρινοΑνοσολογικού Άξονα).


Nikolas Daradimos

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10373279/