Εάν δείτε αυτή τη ρωγμή μέσα στο καρπούζι θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως.
Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και αναζωογονητικό από το να τρώτε ένα κομμάτι καρπούζι στις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού
Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξετε: εάν ανοίξετε το καρπούζι σας και παρατηρήσετε μια ρωγμή μέσα, αποφύγετε να το φάτε. Αυτη η ρωγμή είναι ένας σαφής δείκτης της μη φυσικότητας του ίδιου του καρπουζιού: αυτές οι ρωγμές στα καρπούζια προκαλούνται από επιβλαβείς ουσίες που βοηθούν τον καρπό να αναπτυχθεί γρηγορότερα, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και, φυσικά, το κέρδος.των καλλιεργητών τους
Η κατανάλωση καρπουζιών που παράγονται με αυτές τις μεθόδους μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου και ορισμένων νευρολογικών ασθενειών που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Αν και τα φυτοφάρμακα που προκαλούν γρήγορη ανάπτυξη απαγορεύονται σε πολλές χώρες, η χρήση τους εξακολουθεί να επιτρέπεται στην Κίνα, που είναι ένας μεγάλος παραγωγός καρπουζιών. Γι 'αυτό σας προτείνουμε να είστε προσεκτικοί όταν τα αγοράζετε. προτιμάτε πάντα τη βιολογική γεωργία.
Το Forchlorfenuron Μια ουσία που τονώνει την ανάπτυξη της κυτοκίνης που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του καρπού, του μεγέθους και της αύξησης των αποδόσεων χρησιμοποιείτε και στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια
Πηγή