Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ! ...ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ - DR. RATH...





Ερωτήσεις που θα απαντηθούν σε αυτήν την ανοικτή επιστολή.

* Θα μπορούσε να παρεμποδιστεί ή να περιοριστεί γρήγορα η σημερινή πανδημία εάν οι γνώσεις σχετικά με τη σημασία των μικροθρεπτικών ουσιών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αναγνωρισμένες από εννέα βραβεία Νόμπελ, είχαν διαδοθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες;

* Γιατί η Ιταλία, το Ιράν, η Ισπανία και άλλα έθνη έχουν ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά θνησιμότητας;

Γιατί μόνο οι άνθρωποι πεθαίνουν από την τρέχουσα πανδημία και άλλα είδη – ακόμα κι αν μεταδίδουν τον ιό δεν αρρωσταίνουν σοβαρά ή δεν πεθαίνουν;

* Γιατί περισσότερο από το 99% των ανθρώπων που πεθαίνουν (99% of the people dying) από αυτή την πανδημία έχουν επίσης «προϋπάρχουσες συνθήκες», συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και ορισμένων άλλων προβλημάτων υγείας;

* Γιατί έχουν αγνοηθεί περισσότερες από 28.000 επιστημονικές μελέτες που δημιουργούν μια σύνδεση μεταξύ των βιταμινών / αντιοξειδωτικών και της πρόληψη του διαβήτη; Αυτές οι μελέτες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα pubmed.gov, στην ιατρική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ. -> Search: “antioxidant and diabetes”.

* Γιατί αγνοούνται περισσότερες από 20.000 μελέτες που συσχετίζουν τις βιταμίνες / αντιοξειδωτικά και την πρόληψη της υψηλής πίεσης του αίματος;  -> Search: “antioxidant and hypertension”.

*Γιατί αγνοούνται περισσότερες από 25.000 μελέτες που συνδέουν τις βιταμίνες / αντιοξειδωτικά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος;-> Search: “antioxidant and immune”.

* Γιατί αυτές οι πληροφορίες που σώζουν τη ζωή μας αποκρύπτονται από τους λεγόμενους «ειδικούς» σε θέματα υγείας στην τρέχουσα συζήτηση;

* Γιατί κανείς δεν αντιμετωπίζει το γεγονός ότι ουσιαστικά όλοι αυτοί οι «εμπειρογνώμονες» εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την – αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων – φαρμακευτική επενδυτική βιομηχανία;

* Γιατί αυτοί οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφερόντων και των ενδιαφερομένων μερών της φαρμακευτικής βιομηχανίας – αντί να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος – προωθούν ένα παγκόσμιο σενάριο φόβου για την άρση των πολιτικών δικαιωμάτων και την καθιέρωση «στρατιωτικών νόμων» σε όλο τον κόσμο;

* Γιατί οι κυβερνήσεις των βασικών φαρμακευτικών εξαγωγικών χωρών – εδώ και δεκαετίες – έχουν καταβάλει στρατηγικές προσπάθειες για την απαγόρευση αυτής της σωτήριας για τον κόσμο πληροφορίας;

* Γιατί η γερμανική κυβέρνηση διαδραμάτισε ιδιαίτερα καταστροφικό ρόλο στην απαγόρευση των φυσικών θεραπειών παγκοσμίως;

* Μήπως, αντί να ακούμε τους λεγόμενους εμπειρογνώμονες και τους πολιτικούς που τους αναθέτουν  εντολές, αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ανεξάρτητα σκεπτόμενους πολίτες και πολιτικούς,  που να αναλαμβάνουν ευθύνη με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που περιέχονται στην παρούσα επιστολή και με βάση την λογική;

Ο Δρ. Rath είχε την υποχρέωση να υψώσει τη φωνή του στο παρελθόν:
2006 – Πληροφορίες για την Δημόσια Υγεία από τον Δρ. Rath
Στους New York Times, στις 23 Μαρτίου 2006.


2005  – Πληροφορίες για την Δημόσια Υγεία από τον Δρ. Rath
Στους New York Times, στις 6 Μαΐου 2005.


2003 – Πληροφορίες για την Δημόσια Υγεία από τον Δρ. Rath
Στο South China Morning Post, στις 11 Απριλίου 2003

Προς τους λαούς και τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου
Μια ανοικτή επιστολή του Δρ. Matthias Rath

Μια πανδημία απειλεί σήμερα την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και καταστρέφει τις οικονομίες ολόκληρων εθνών. Το σοκ που προκαλείται από την πανδημία αυτή ξεπερνιέται μόνο από την θρασύτητα των ανθρώπων εκείνων, που αποκρύπτουν συστηματικά από το λαό καθώς και από πολλούς πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε όλον τον κόσμο,    τις τολμηρές εκείνες πληροφορίες, που σώζουν ζωές και αφορούν την πιθανή συγκράτηση της πανδημίας.

Η κοινωνική ζωή διαταράσσεται, παραβιάζονται βασικά πολιτικά δικαιώματα και γίνονται αποδεκτές οικονομικές ζημιές σε πρωτοφανείς διαστάσεις, όλες στο όνομα της περιορισμού της πανδημίας. Και όμως ούτε οι λεγόμενοι «εμπειρογνώμονες» ούτε οι πολιτικοί που συμβουλεύουν παρέχουν στους ανθρώπους τις πιο βασικές – και ενδεχομένως σωστικές – συμβουλές υγείας: Η βέλτιστη πρόσληψη βιταμινών και άλλων βασικών μικροθρεπτικών συστατικών αποτελεί βασικό μέτρο για να ενισχύσει κανείς το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αυτό το επιστημονικό γεγονός – που πιστοποιείται από εννέα βραβεία Νόμπελ και τεκμηριώνεται σε αμέτρητα εγχειρίδια βιολογίας και βιοχημείας σε όλο τον κόσμο – απουσιάζει αισθητά από κάθε σύσταση δημόσιας υγείας.

Ενώ η αναζήτηση αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου για τον έλεγχο της τρέχουσας πανδημίας παραμένει σημαντική, η σκόπιμη σιωπή σχετικά με τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίοι είναι άμεσα διαθέσιμοι τώρα, κρίνεται εντελώς ανεύθυνη. Αυτή η σιωπή δεν είναι σύμπτωση. Συμβαίνει προς όφελος αυτών των εταιρικών συμφερόντων που προσπαθούν να αντλήσουν τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα από τη συνεχιζόμενη κρίση, προς όφελος δηλαδή της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Ωστόσο, η δημοσίευση αυτής της Ανοικτής Επιστολής θα εκτροχιάσει τα σχέδια αυτά και θα επιταχύνει περαιτέρω την κατάργηση αυτών των εταιρικών συμφερόντων.

Ως ο επιστήμονας που – μαζί με τον δύο φορές Νομπελίστα Νορβηγό Linus Pauling συνέβαλε μέχρι τώρα σε μια πρωτοφανή πρόοδο στη φυσική ανθρώπινη υγεία, πιστεύω ότι είμαι υποχρεωμένος να υψώσω τη φωνή μου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας.

Οι στόχοι αυτής της Ανοικτής Επιστολής

Να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις του κόσμου σχετικά με επιστημονικά, αποτελεσματικά και ασφαλή μέτρα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας.
Να προσφέρει ένα εκπαιδευτικό μάθημα σχετικά με τα οφέλη που έχουν στην υγεία οι βιταμίνες ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις.
Να προστατεύσει και να βελτιώσει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων αξιοποιώντας αυτές τις γνώσεις.
Να περιοριστεί η οικονομική ζημία της πανδημίας για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και για τις εθνικές οικονομίες.
Να βοηθήσουμε να επιστρέψει η ζωή στον πλανήτη μας στους φυσιολογικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατό.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, αυτή η Ανοικτή Επιστολή έχει τρία κύρια τμήματα:

Επιστημονικά τεκμηριωμένα φυσικά μέτρα υγείας που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην παρούσα επιδημία, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται.
Γιατί ίσως να μην έχετε ακούσει για αυτές τις φυσικές προσεγγίσεις υγείας πριν.

Τι μπορείτε να κάνετε τώρα και πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην εισαγωγή της πρόληψης για την υγεία στην κοινότητά σας.

I. Επιστημονικά φυσικά μέτρα υγείας που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην παρούσα επιδημία σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται

Το γεγονός ότι οι εθνικές και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές δεν παρέχουν στους ανθρώπους βασικά επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και απαντήσεις σε ερωτήσεις που ενδεχομένως σώζουν ζωές, αποτελεί μια ασυνείδητη πράξη.

1. Γιατί ο ιός που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία προκαλεί ασθένεια και οδηγεί στον θάνατο μόνο τον άνθρωπο;

Ενώ η σημερινή πανδημία προκαλεί ασθένεια και θάνατο στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τα ζώα σπάνια επηρεάζονται. Μπορούν να μεταφέρουν τον ιό, αλλά δεν αναπτύσσουν θανάσιμη ασθένεια. Στην πραγματικότητα, προσπαθώντας να δοκιμάσουν πιθανές θεραπείες, οι ερευνητές παγκοσμίως αγωνίζονται να βρουν ένα κατάλληλο ζωικό μοντέλο στο οποίο ο ιός προκαλεί ασθένεια. Όλοι οι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες που δεν λαμβάνουν υπόψη αυτό το εντυπωσιακό γεγονός όταν συμβουλεύουν τις κυβερνήσεις ή απευθύνονται στο κοινό για πιθανές λύσεις στην πανδημία πρέπει να ακούγονται με επιφύλαξη. Ομοίως, κάθε επιστημονική προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπευτικής λύσης στην πανδημία είναι καταδικασμένη αν δεν λαμβάνει υπόψιν αυτήν την κρίσιμη πτυχή.

Ο μεταβολισμός του ανθρώπου ουσιαστικά διαφέρει από αυτόν όλων των υπόλοιπων ζώων λόγω της ανικανότητάς του να συνθέτει βιταμίνη C από τη γλυκόζη. Τα περισσότερα ζώα παράγουν βιταμίνη C σε μεγάλες ποσότητες μέχρι 20.000 χιλιοστογραμμάρια την ημέρα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι και τα πρωτεύοντα θηλαστικά (πίθηκος κλπ) δεν έχουν αυτή την ικανότητα λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης που συνέβη κατά την εξέλιξή τους. 
Έτσι, όλοι οι άνθρωποι σήμερα εξαρτώνται από τη βέλτιστη πρόσληψη βιταμίνης C, είτε μέσω της διατροφής τους είτε από τα συμπληρώματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμίνης C, γεγονός που προκαλεί εξασθένηση του συνδετικού ιστού, υποθάλπει τα φυσικά εμπόδια του οργανισμού όπως το δέρμα και την εσωτερική κυτταρική επένδυση των πνευμόνων (επιθηλιακά κύτταρα των πνευμόνων) και εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Έτσι, οι ιοί και πολλοί άλλοι μολυσματικοί οργανισμοί, μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα και να βρουν πολύ λίγη ανοσολογική αντίσταση.

2. Η βιταμίνη C ενάντια στην πανδημία

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων με πολλούς τρόπους:

Αναστέλλει ή παρεμποδίζει την είσοδο του ιού και την εξάπλωσή του στο σώμα
Βελτιώνει την λειτουργία και την ανθεκτικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον των ιογενών λοιμώξεων
Αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού σε μολυσμένα κύτταρα
Επάγει (κινητοποιεί) την αυτοκτονία (απόπτωσις) κυττάρων που έχουν μολυνθεί από τον ιό
Αυτοί οι αντι-ιικοί μηχανισμοί της βιταμίνης C έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά σε ένα πλήθος ιών που επηρεάζουν τον άνθρωπο, όπως:

Ιός της Γρίπης
Ιός του Έρπη
Ιός της Πολιομυελίτιδας
Ιός που προκαλεί λευχαιμία (HTLV)
Ιός Κοξάκι
Κυτταρομεγαλοϊός και Ιός της Παραγρίπης
Ιός Ανοσοανεπάρκειας (HIV)
Η βιταμίνη C, όπως έχει αποδειχθεί σε σχετικές έρευνες, όταν χρησιμοποιείται κατά του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), μιας από τις πιο πρόσφατες επιδημίες που στοιχειώνει την ανθρωπότητα, αναστέλει τον πολλαπλασιασμό του ιού κατά περισσότερο από 99%. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C είναι αποτελεσματικές για τον αποκλεισμό ουσιαστικά όλων των ιών που προσβάλλουν τον άνθρωπο και μελετώνται μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης και της γρίπης.

Η βιταμίνη C έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική ενάντια στον ιό που προκαλεί την τρέχουσα παγκόσμια πανδημία. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι πρώτες κλινικές αναφορές έγιναν διαθέσιμες από τις κινέζικες κλινικές όπου ασθενείς που είχαν μολυνθεί σοβαρά από τον ιό σχεδόν θεραπεύτηκαν πλήρως μετά τη λήψη υψηλής δόσης βιταμίνης C.

Ταυτόχρονα, η κινεζική κυβέρνηση μετέφερε τόνους βιταμίνης C στις πληγείσες περιοχές για να καταπολεμήσει την εξάπλωση της επιδημίας στον πληθυσμό. Το γεγονός αυτό εξηγεί τη μαζική μείωση των νέων λοιμώξεων στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

3. Ο ρόλος του φυσικού αμινοξέος λυσίνη στην καταπολέμηση της πανδημίας

Οι ιοί εισβάλλουν στα κύτταρα του σώματός μας, για παράδειγμα τα εσωτερικά (επιθηλιακά) κύτταρα που καλύπτουν τον πνεύμονα. Για να εξαπλωθούν, επαναπρογραμματίζουν την γενετική πληροφορία των κυττάρων για να παράγουν τα βιολογικά εργαλεία που χρειάζεται ο ιός για να πολλαπλασιαστεί και να εξαπλωθεί σε όλο τον ανθρώπινο ιστό και τελικά να γίνει μια εμφανής λοίμωξη.

Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, τα μολυσμένα με ιό κύτταρα ενεργοποιούν ένζυμα (καταλύτες) που είναι σε θέση να κόψουν τον περιβάλλοντα συνδετικό ιστό (π.χ. κολλαγόνο) σαν ένα βιολογικό ψαλίδι. Ουσιαστικά όλοι οι ιοί ενεργοποιούν αυτά τα ένζυμα ως προϋπόθεση για την εξάπλωσή τους και την εξέλιξή τους σε μια σοβαρή ασθένεια.

Το φυσικό αμινοξύ λυσίνη είναι ικανό να μπλοκάρει αυτά τα ένζυμα και να αναστείλει την εξάπλωση του ιού μέσα στο σώμα.

4. Ανακαλύψεις ορόσημα που δημοσιεύθηκαν μαζί με το βραβευμένο Νομπελίστα Linus Pauling

Το 1992 δημοσίευσα ένα επιστημονικό άρθρο μαζί με τον βραβευμένο με Νόμπελ Linus Pauling, υπογραμμίζοντας τη σημασία του συνδυασμού της βιταμίνης C με τη λυσίνη για να μεγιστοποιηθεί η αναστολή των διεργασιών της νόσου που σχετίζονται ιδιαίτερα με τις ιογενείς ασθένειες και τον καρκίνο. Εν ολίγοις, τα καρκινικά κύτταρα καθώς και τα μολυσμένα με ιό κύτταρα χρησιμοποιούν αμφότερα τον ίδιο μηχανισμό ενεργοποίησης ενζύμων και καταστροφής ιστών. Αυτό το πρωτοποριακό άρθρο τελειώνει με την ακόλουθη δήλωση:

“Προβλέπουμε ότι η χρήση λυσίνης και αναλόγων λυσίνης, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ασκορβικό [βιταμίνη C], θα οδηγήσει σε σημαντικές ανακαλύψεις στον έλεγχο πολλών μορφών καρκίνου και μολυσματικών ασθενειών.”

Ο συνδυασμός βιταμίνης C και λυσίνης έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα επειδή αυτά τα δύο μικροθρεπτικά στοχεύουν σε διαφορετικούς μηχανισμούς της ασθένειας. Ενώ η λυσίνη βοηθά στην παρεμπόδιση της αποδόμησης του συνδετικού ιστού που σχετίζεται με τη νόσο, η βιταμίνη C διεγείρει τη νέα παραγωγή ενός «σταθερότερου ιστού».

Το γεγονός ότι και τα δύο αυτά μικροθρεπτικά συστατικά δεν μπορούν να παραχθούν στο ανθρώπινο σώμα υπογραμμίζει την ανάγκη να τα συμπληρώσουμε σε βέλτιστες ποσότητες – ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διεργασιών της ασθένειας.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της δημοσίευσης ορόσημο, ήταν η σύσταση να συνδυαστούν αυτά τα δύο φυσικά μικροθρεπτικά συστατικά με συνθετικά παράγωγα του αμινοξέος λυσίνης. Τα ανάλογα λυσίνης, π.χ. tranexamic acid, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από την λυσίνη για την παρεμπόδιση της υπερβολικής διάσπασης των ιστών. Αυτά παρατίθενται στη δημοσίευση και μπορούν πλέον να εξεταστούν ως δυνητικοί θεραπευτικοί παράγοντες για την καταπολέμηση της σημερινής πανδημίας.

Η αποτελεσματικότητα της λυσίνης στην παρεμπόδιση των ιογενών λοιμώξεων δοκιμάστηκε αργότερα σε μια μελέτη με τον ιδιαίτερα κακοήθη ιό HTLV-1 που προκαλεί λευχαιμία στους ανθρώπους. Σε αυτήν την ανθρώπινη ασθένεια που προκαλείται από ιό – για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία – αποδείχθηκε ότι η συμπλήρωση της λυσίνης εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού. Συγκεκριμένα, η λυσίνη ήταν επίσης ικανή να προκαλέσει τα μολυσμένα με ιό κύτταρα να διαπράξουν «βιολογική αυτοκτονία» (απόπτωση).

Έτσι, ο έλεγχος αυτού του ιού δεν κατέστη δυνατός μέσω ενός φαρμακευτικού σκευάσματος (χημικό φάρμακο), αλλά από ένα μικροθρεπτικό συστατικό που προσδιορίστηκε μέσα από την κατανόηση των υποκείμενων μηχανισμών της ασθένειας σε κυτταρικό επίπεδο.

5. Συνέργεια των μικροθρεπτικών συστατικών: Επιστημονικές συμβολές του Ινστιτούτου Έρευνας Dr. Rath

Dr. Aleksandra Niedzwiecki

Το 1999, ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Έρευνας Dr. Rath στην Καλιφόρνια, με διευθύντρια τη Δρ. Aleksandra Niedzwiecki. Με την πάροδο των ετών η ερευνητική μας ομάδα επεξέτεινε τις έρευνες της με τη δοκιμή συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών έναντι ποικίλων συνθηκών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των ιογενών ασθενειών. Εκτός από τη βιταμίνη C και την λυσίνη, πολλές άλλες φυσικές ενώσεις αποδείχθηκαν ότι συνεργάζονται για να εμποδίσουν τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση του ιού. Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, προλίνη, Ν-ακετυλοκυστεϊνη, σελήνιο και ορισμένα άλλα μικροθρεπτικά συστατικά.

Ο συνδυασμός αυτών των μικροθρεπτικών ουσιών έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε ποικιλία ιών. Τα αποτελέσματα των μελετών είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας του ερευνητικού μας ινστιτούτου.

Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει χημικό φάρμακο που να μπορεί να συγκριθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και το προσιτό κόστος, με την επιστημονικά ελεγμένη προσέγγιση της συνέργειας μικροθρεπτικών συστατικών.

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε αμέσως από αυτή τη γνώση
Οι προηγούμενες παράγραφοι υπογράμμισαν το γεγονός ότι οι φυσικές προσεγγίσεις υγείας για τις ιογενείς ασθένειες δεν είναι απλά φήμες αλλά επιστημονικό γεγονός. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις γνώσεις υγείας με δύο βασικούς τρόπους: με μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες ή με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

Υγιεινή διατροφή

Τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, τα μήλα και πολλά λαχανικά είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε βιταμίνη C. Μια δίαιτα πλούσια σε τέτοια φρούτα και λαχανικά είναι το πρώτο βήμα στη βελτιστοποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
To κρέας, το ψάρι, το τόφου, το γάλα, το τυρί και τα μπιζέλια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λυσίνη.
Τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού μπορούν να αφομοιωθούν από τον οργανισμό με τη βέλτιστη κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων (κατά προτίμηση οργανικού) πράσινου τσαγιού.
Χρήσιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς, φασόλια, σπόρους, ψάρια, τυρί και τόφου.

Συμπληρώματα

Στον αγώνα κατά των ιών, η βιταμίνη C και η λυσίνη – εάν λαμβάνονται μόνα τους – πρέπει να καταναλώνονται σε υψηλότερες ποσότητες, συνήθως εντός της κλίμακας μερικών γραμμαρίων, για να είναι αποτελεσματικές.
Κατά προτίμηση, αυτές οι δύο ουσίες θα πρέπει να συνδυάζονται με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, προλίνη, Ν-ακετυλο κυστεΐνη, σελήνιο και ορισμένα ιχνοστοιχεία προκειμένου να επωφεληθούμε από το αποτέλεσμα της συνέργειας που παράγουν.
Αυτές οι συστάσεις βοηθούν τους ανθρώπους να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα προκειμένου να αποτρέψουν τις ιογενείς λοιμώξεις.

Εάν ένα άτομο έχει ήδη μολυνθεί, η βιταμίνη C, και (εάν είναι διαθέσιμη) η λυσίνη πρέπει να λαμβάνεται με τη μορφή ενδοφλέβιου παρασκευάσματος προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Η αποτελεσματικότητα της υψηλής δόσης ενδοφλέβιας βιταμίνης C στη θεραπεία ασθενών που επλήγησαν από την τρέχουσα επιδημία έχει αποδειχθεί με επιτυχία σε μια κλινική που βρίσκεται στο Wuhan της Κίνας. Οι ασθενείς που έλαβαν αυτή τη θεραπεία ανέκαμψαν από τη λοίμωξη και στη συνέχεια μπόρεσαν να πάρουν εξιτήριο από την κλινική.

Ποιες είναι οι απαντήσεις της φαρμακευτικής ιατρικής στην τρέχουσα κρίση;

Σε έντονη αντίθεση με τις αποτελεσματικές και ασφαλείς φυσικές προσεγγίσεις, τα εργαλεία της φαρμακευτικής βιομηχανίας για την καταπολέμηση των ιογενών ασθενειών είναι μάλλον περιορισμένα.

Ελλείψει συγκεκριμένου εμβολίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες προωθούν τα λεγόμενα «αντι-ιικά» φάρμακα. Το όνομα «αντι-ιικό» είναι ήδη παραπλανητικό επειδή υπονοεί ότι αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν ειδικά τους ιούς. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι αυτά τα φάρμακα επηρεάζουν τόσο τον πολλαπλασιασμό του ιού όσο και την ανάπτυξη των κυττάρων του σώματος μας.

Για παράδειγμα, το αντι-ιικό φάρμακο που συζητείται ευρέως τώρα στη μάχη ενάντια στην τρέχουσα πανδημία αντικαθιστά ορισμένους μηχανισμούς δόμησης του DNA τόσο των ιών όσο και των κυττάρων του σώματος. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι προβλέψιμες: καταστρέφουν κυρίως τα όργανα που εξαρτώνται από την υψηλή παραγωγή κυττάρων. Έτσι, ο μυελός των οστών – η θέση παραγωγής των κύριων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος (λευκοκύτταρα) – καταστρέφεται πρώτα. Με την καταστολή της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, η επίδραση αυτών των φαρμάκων είναι, στην καλύτερη περίπτωση, βραχυπρόθεσμη και στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς καταστροφική.

Ένα άλλο φάρμακο, το οποίο σήμερα διαδίδεται ως εικαζόμενη ελπίδα ενάντια στην τρέχουσα πανδημία, ανακαλύφθηκε αρχικά για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας. Αλλά κανείς δεν λέει σε ένα κοινό με προσδοκίες ότι αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με εκατοντάδες θανάτους. Η μαζική προώθηση τέτοιων φαρμάκων ενάντια στην τρέχουσα πανδημία μπορεί πιθανόν να σκοτώσει περισσότερους ασθενείς από τις παρενέργειες των φαρμάκων από όσους θα πέθαιναν από την ιογενή λοίμωξη.

Ανεξάρτητα από την αμφισβητούμενη αποτελεσματικότητα, καθώς και τις σοβαρές παρενέργειες, οι κατασκευαστές αυτών των πατενταρισμένων συνθετικών φαρμάκων θεωρούνται ήδη από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κύκλους ως οι πλέον επικερδείς επενδυτικές εταιρείες της εποχής μας!

II. Γιατί δεν έχετε ακούσει για αυτές τις σημαντικές πληροφορίες για την υγεία

Προκειμένου να κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους αυτές οι σωτήριες για την υγεία σας πληροφορίες στρατηγικά σας αποκρύπτονται, πρέπει να διευκρινίσουμε ορισμένες κρίσιμες πτυχές της φαρμακευτικής δραστηριότητας.

Πώς λειτουργεί το επιχειρηματικό μοντέλο της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Σε πολλά μέρη του κόσμου, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης λειτουργεί από τις κυβερνήσεις.

Στις Ευρωπαϊκές, Βορειοαμερικανικές και άλλες χώρες, η υγειονομική περίθαλψη κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από την επίδραση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, τα συμφέροντα των επονομαζόμενων φαρμακευτικών βιομηχανιών. Προκειμένου να κατανοήσουμε την εκπληκτική σιωπή σχετικά με τις φυσικές λύσεις για την υγεία, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας.

Οι νόμοι της φαρμακευτικής βιομηχανίας

* Η φαρμακοβιομηχανία δεν είναι πρωτίστως μια βιομηχανία υγείας, αλλά μια επιχείρηση επενδύσεων, τελικά υπόλογη μόνο στους μετόχους της.

* Οι αγορές για αυτήν την επενδυτική βιομηχανία τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι οι υπάρχουσες ασθένειες. Η επιχειρηματική της στρατηγική είναι να επεκτείνει αυτές τις «αγορές ασθενειών» παγκοσμίως.

* Τα εμπορεύματα που οδηγούν αυτήν τη βιομηχανία είναι τα πατενταρισμένα συνθετικά φάρμακα, με υπερβολικά έξοδα κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας που καθορίζουν την «απόδοση της επένδυσης».

*Η πρόληψη και η εξάλειψη των ασθενειών απειλεί να καταστρέψει τον κλάδο της «αγοράς ασθενειών» και, μακροπρόθεσμα, θα οδηγήσει στην κατάρρευση του.

* Για να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της αγοράς, οι ομάδες συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας καταπολεμούν τις αποτελεσματικές, φυσικές, μη κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προσεγγίσεις για την υγεία, και πολεμούν ιδιαίτερα τις, εξαιρετικής αποτελεσματικότητας, θεραπείες με βιταμίνες.

Η παρακράτηση πληροφοριών φυσικών θεραπειών για την υγεία στην τρέχουσα πανδημία ακολουθεί αυστηρά αυτούς τους νόμους.

Ένας μανδύας της εξαπάτησης, της δωροδοκίας και της ακόρεστης απληστίας

Με βάση την παραπάνω ανάλυση, σε μια δημόσια παρουσίαση στο Chemnitz της Γερμανίας, το 1997, περιέγραψα το φαρμακευτικό εμπόριο με την ασθένεια ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υγεία του ανθρώπου. Σε αυτήν την ανάλυση δεν ήμουν μόνος για πολύ. Κατά τα επόμενα έτη, αυτή η ανάλυση έχει προχωρήσει ραγδαία, με ακόμη και εμπειρογνώμονες που προηγουμένως κατείχαν εξέχουσες θέσεις στον ιατρικό τομέα, να μοιράζονται δημόσια αυτήν την ανάλυση.

α) Με βάση την παραπάνω ανάλυση για το επιχειρηματικό μοντέλο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, είναι προφανές ότι μια τέτοια βιομηχανία μπορεί μόνο να επιβιώσει και να αναπτυχθεί εάν η πραγματική της φύση κρύβεται από τα μάτια του ευρύτερου κοινού. Εάν δημιουργηθεί μια παραπλανητική εικόνα που την απεικονίζει ως την «τελική αρχή» και τον βασικό πάροχο της υγείας, και εν συντομία, αν παρουσιάζεται στον κόσμο ως σύγχρονη «Μητέρα Τερέζα» – το αντίθετο της πραγματικής της φύσης.

β) Στην πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ιατρική, τα υπερβολικά κέρδη από αυτό το “εμπόριο με τις ασθένειες” χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ενός στρατού από λομπίστες. Οι πολιτικοί που επηρεάζονται από αυτή την επενδυτική βιομηχανία και από τους λεγόμενους εμπειρογνώμονές της, σχεδιάζουν προστατευτικούς νόμους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο προκειμένου να εξασφαλίσουν παγκόσμιο μονοπώλιο για τα προϊόντα υγείας και την εκπαίδευση που αφορά στην υγεία σε σχέση με τη φαρμακευτική βιομηχανία. Στην Ευρώπη, περιοριστικοί νόμοι όπως η «Οδηγία για τα Συμπληρώματα Διατροφής» και ο «Κανονισμός για τις Διατροφικές Συνήθειες και τις Απαιτήσεις Υγείας» σχεδιάστηκαν σκοπίμως για την προστασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Παρά το γεγονός ότι περισσότερες οι από 44.000 αιτήσεις για τη φυσική υγεία έχουν υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρώπη, λιγότερες από 300 έχουν λάβει άδεια. Και αυτό συμβαίνει παρά το πέρασμα ενός αιώνα επιστημονικής έρευνας που υπάρχει σήμερα για τις βιταμίνες και τα άλλα μικροθρεπτικά συστατικά.

γ) Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλά από τα κορυφαία διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εμπλακεί στην επιρροή της βιομηχανίας φαρμάκων. Αυτό ισχύει και για τα μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής φαρμακοβιομηχανίας George Soros υπήρξε «ευεργέτης» για το Wikimedia Foundation, τον οργανισμό που βρίσκεται πίσω από τη Wikipedia. Για να αποκρύψει τους δεσμούς της με υπερ-πλούσιους ευεργέτες με συνδέσεις με την φαρμακευτική επενδυτική βιομηχανία, η Wikipedia παρελαύνει ως δημοκρατική πλατφόρμα πληροφόρησης όπου δήθεν ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει.

δ) Η Wikipedia επιτίθεται σε επιστήμονες και υποστηρικτές της υγείας που τολμούν να εκθέσουν την πραγματική φύση της φαρμακευτικής επενδυτικής βιομηχανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, σας ενθαρρύνω να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Wikipedia και να διαβάσετε το άρθρο της για μένα και, στη συνέχεια, να το συγκρίνετε με την αλήθεια.

Ένα ιστορικό παρελθόν που περιλαμβάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Κατά τη διάρκεια της εκατοπενηνταετούς ιστορίας τους οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι γερμανικοί κλάδοι της χημικής/φαρμακευτικής βιομηχανίας, για παράδειγμα, έγιναν οι οικονομικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Στα αρχεία του Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου της Νυρεμβέργης (υπόθεση VI) είναι καταγεγραμμένο το γεγονός ότι η Bayer, η BASF και άλλες εταιρείες («Το Καρτέλ IG Farben») έγιναν οι κύριοι εταιρικοί χορηγοί πίσω από την άνοδο των δυνάμεων των Ναζί.

Σε αυτές τις δίκες, αρκετοί σύμβουλοι της Bayer, της BASF και άλλων γερμανικών χημικών/φαρμακευτικών εταιρειών καταδικάστηκαν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ άλλων και  για την κακοποίηση αθώων κρατουμένων του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, δοκιμάζοντας πάνω τους πειραματικά φάρμακα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ο Telford Taylor, Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ στις Δίκες της Νυρεμβέργης εναντίον των εν λόγω εταιρειών, δήλωσε τα εξής σχετικά με τη συμμαχία μεταξύ αυτών των χημικών/φαρμακευτικών εταιρειών και του Τρίτου Ράιχ:

“Σκοπός τους ήταν να μετατρέψουν το γερμανικό έθνος σε στρατιωτική μηχανή και να το καταστήσουν μια μηχανή καταστροφής τόσο τρομακτικά τεράστια ώστε η Γερμανία θα μπορούσε, με βάρβαρες απειλές και αν χρειαζόταν με πόλεμο, να επιβάλει τη βούλησή της και την κυριαρχία της στην Ευρώπη και αργότερα, σε άλλα μακρινά έθνη.”

Με την πάροδο του χρόνου, μια από τις λίγες μεγάλες διεθνείς εφημερίδες που ήταν πρόθυμες να δημοσιεύσουν τις προειδοποιήσεις μου – με τη μορφή ανοιχτών επιστολών – για τον κίνδυνο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ήταν η «New York Times». Αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη εφημερίδα, που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, θα πρέπει να επαινεθεί που επέτρεψε αυτόν τον «τοίχο σιωπής» να σπάσει.

Η φυσική υγεία δεν μας δίνεται εθελοντικά

Ως ο επιστήμονας που δημοσίευσε πρωτοποριακές νέες ανακαλύψεις στον τομέα της φυσικής υγείας, οι οποίες – από επιστημονικής άποψης – απειλούν ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας που επενδύει σε φάρμακα, έγινα «μάρτυρας της ιστορίας» για την απελευθέρωση της ανθρώπινης υγείας.

Οι δημοσιεύσεις μου μαζί με τον Linus Pauling, όπως συνοψίζονται παρακάτω, παρουσίαζαν ριζικά νέες επιστημονικές έννοιες που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο τα φυσικά μόρια παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην καταπολέμηση των πιο κοινών νόσων της εποχής μας, δηλαδή των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και των ιογενών ασθενειών.

Καρδιαγγειακές παθήσεις

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι ουσιαστικά η συνέπεια μιας μακροχρόνιας ανεπάρκειας βιταμινών, ιδιαίτερα της βιταμίνης C. Αυτή η ανεπάρκεια οδηγεί σε εξασθένιση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που είναι παρόμοιο με την εξασθένιση που συμβαίνει στη λεγόμενη νόσο των ναυτικών, το σκορβούτο. Το βιβλίο μου που συνοψίζει αυτά τα ευρήματα έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες την τελευταία δεκαετία και έχει αλλάξει την αντίληψη αυτού του μεγάλου προβλήματος υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, ο ρυθμός θανάτου από καρδιακές προσβολές έχει μειωθεί σημαντικά, σε ορισμένες χώρες κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Ας εξετάσουμε εν συντομία τι σημαίνει αυτό: τα φαρμακευτικά σκευάσματα που μειώνουν τα συμπτώματα των καρδιαγγειακών παθήσεων είναι η μοναδική μεγαλύτερη ομάδα φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας. Η μείωση της καρδιαγγειακής νόσου κατά περισσότερο από 50% μεταφράζεται χονδρικά σε απώλεια τζίρου άνω του 50% αυτών των φαρμάκων για την βιομηχανία που επενδύει στις ασθένειες – και η μείωση συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο.

Μολυσματικές ασθένειες

Μία από τις μεγαλύτερες πανδημίες, πριν από την τρέχουσα, ήταν η κρίση HIV/AIDS. Το 2002 προσκλήθηκα από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής, μαζί με την ερευνητική μας ομάδα, να συμμετάσχω στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής για τον έλεγχο αυτής της επιδημίας στη χώρα τους, εφαρμόζοντας τις γνώσεις της έρευνας για τις βιταμίνες στις ιογενείς ασθένειες. Η μάχη για την καθιέρωση της φυσικής υγείας ως παγκόσμια απάντηση στο HIV/AIDS τεκμηριώνεται στο βιβλίο END AIDS!

Μια δεκαετία αργότερα, τον Νοέμβριο του 2013, η Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας διετούς μελέτης για ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV, οι οποίοι λάμβαναν καθημερινά μικροθρεπτικά συμπληρώματα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα:

“Τα στοιχεία της έρευνας υποστηρίζουν πως η χρήση συγκεκριμένων συμπληρωμάτων μικροθρεπτικών συστατικών, αποτελεί αποτελεσματική παρέμβαση σε ενήλικες μολυσμένους με HIV σε πρώιμα στάδια της νόσου HIV, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της εξέλιξης της νόσου.”

Καρκίνος

Όπως έχει περιγραφεί παραπάνω παρουσιάσαμε μια εντελώς νέα αντίληψη για τον έλεγχο της εξάπλωσης του καρκίνου, δηλαδή χρησιμοποιώντας φυσικές ουσίες όπως είναι το αμινοξύ λυσίνη και η βιταμίνη C. Η εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με αυτόν τον νέο τρόπο καταπολέμησης της επιδημίας του καρκίνου συνοψίστηκε από την Δρ. Niedzwiecki και μένα στο βιβλίο μας του 2012 με τίτλο Victory Over Cancer.

Το 2020, 28 χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση αυτής της ανακάλυψης ορόσημο, το δελτίο του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Η.Π.Α. (NCI), ενός από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα για τον καρκίνο στον κόσμο, συνέστησε στους γιατρούς να χρησιμοποιούν υψηλή δόση βιταμίνης C , για τον έλεγχο του καρκίνου. Το άρθρο καταλήγει:

“. . . δεδομένου του σημερινού υψηλού οικονομικού κόστους των νέων φαρμάκων κατά του καρκίνου, φαίνεται λογικό, για να πετύχουμε τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τρεχουσών θεραπειών, να μελετηθούν οι κλινικές αλληλεπιδράσεις τους με τη βιταμίνη C. Κατά την άποψή μας, η εφαρμογή αυτού του θεραπευτικού παραδείγματος θα μπορούσε να προσφέρει όφελος σε πολλούς καρκινοπαθείς.”

Ιανουάριος 2020 – Αρμαγεδδών για τις Φαρμακευτικές Επενδυτικές Επιχειρήσεις

Ας εξετάσουμε τι σημαίνει αυτή η σύσταση στο δελτίο του μεγαλύτερου ερευνητικού ιδρύματος για τον καρκίνο στον κόσμο. Μετά από έναν αιώνα υποστήριξης της τοξικής χημειοθεραπείας ως την υποτιθέμενη θεραπεία για εκατομμύρια ασθενείς με καρκίνο παγκοσμίως, μετά το ξάφρισμα τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία με αυτή την απάτη – είναι πλέον σαφές ότι μια απλή βιταμίνη είναι ανώτερη από όλα αυτά τα ακριβά και τοξικά φάρμακα.

Με τις τρέχουσες ετήσιες πωλήσεις πατενταρισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων για τον καρκίνο, που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτή η κερδοφόρα αγορά απειλήθηκε ξαφνικά με αφανισμό από αποτελεσματικές, προσιτές θεραπείες βιταμινών. Είναι εύκολο να κατανοήσουμε ότι ο Ιανουάριος του 2020 σηματοδοτεί τον «Αρμαγεδδόνα» για τις φαρμακευτικές επενδυτικές επιχειρήσεις.

Για να εξηγήσουμε ακόμα περισσότερο αυτή την αποφασιστική στιγμή στην ιστορία: οι επιχειρήσεις που επενδύουν στα φάρμακα  υποστήριζαν για περισσότερο από έναν αιώνα πως ο καρκίνος είναι μια σχεδόν σίγουρη καταδίκη σε θάνατο. Αυτή η συνεχής απειλή θανάτου χρησιμοποιήθηκε στρατηγικά για να πειθαρχήσει εκατομμύρια ανθρώπους να δεχτούν τις επιχειρήσεις που επενδύουν στα φάρμακα ως τους μοναδικούς προμηθευτές της «σύγχρονης ιατρικής». Με την αναγνώριση της βιταμίνης C ως λύση στην επιδημία του καρκίνου, η παραπλανητική μάσκα έπεσε από το επιχειρηματικό μοντέλο της φαρμακευτικής βιομηχανίας – και το άσχημο πρόσωπο της αδίστακτης απληστίας έγινε ορατό.

Τον Ιανουάριο του 2020, οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές της φαρμακευτικής βιομηχανίας – καθώς και οι δεκάδες χιλιάδες μέτοχοί της από όλο τον κόσμο από τον χώρο της πολιτικής, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ιατρικής – συνειδητοποίησαν ότι εάν οι πληροφορίες αυτές εξαπλωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, θα εκτεθούν ως συνεργοί οι οποίοι έφεραν δυστυχία στον κόσμο σε γενοκτονικές διαστάσεις. Οι φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και οι λομπίστες θα προσάγονταν στα δικαστήρια του κόσμου από εκατομμύρια ανθρώπους, κοινότητες και εθνικές υπηρεσίες υγείας για τις πρωτοφανείς οικονομικές ζημίες αλλά και βλάβες υγείας που προκάλεσαν εδώ και δεκαετίες.

Έχοντας πλέον το παραπάνω υπόβαθρο, οι πρόσφατες δραματικές ομιλίες καθώς και τα μέτρα που ελήφθησαν από ορισμένους πολιτικούς τα οποία μοιάζουν με επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος, αποκτούν νέο νόημα. Κατά κανόνα όσο δυνατότερα έχουν φωνάξει, όσο πιο δρακόντια μέτρα έχουν επιβάλει – τόσο μεγαλύτερος είναι ο φόβος τους πως θα θεωρηθούν υπεύθυνοι στην επικείμενη νομική «εκκαθάριση» από τους λαούς του κόσμου.

Μάλιστα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως πρωτοστάτες ανάμεσα στις πολιτικές φωνές ήταν οι πολιτικοί εκπρόσωποι χωρών που παίζουν ρόλο κλειδί σε ότι αφορά τις εξαγωγές φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η ρητορική τους ήταν πραγματικά καταπληκτική: ο Emmanuel Macron που έλεγε στον λαό της Γαλλίας ότι ζουν σε περίοδο πολέμου και η Angela Merkel που έλεγε στον λαό της Γερμανίας πως έχουν μπει σε μια περίοδο κρίσης που όμοιά της δεν έχουν ξαναδεί από τον καιρό του «Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», είναι απλά δυο παραδείγματα.

Η οργανωμένη απόκρυψη της ωφέλειας των βιταμινών στην υγεία, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Οι βιταμίνες ωφελούν την υγεία και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Η σκόπιμη παραμέληση και παράλειψη της πιο πάνω τεκμηρίωσης από οποιονδήποτε πολιτικό στην παρούσα κρίση αποτελεί έγκλημα. Αυτές οι φυσικές επιλογές στήριξης της υγείας είναι άμεσα διαθέσιμες σε εκατομμύρια ανθρώπους – και είναι πιθανόν σωτήριες για τη ζωή τους. Κανένας πολιτικός δεν θα ξεφύγει πλέον με το επιχείρημα «δεν το ήξερα».

Σας ενθαρρύνω να φέρετε σε επαφή τους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς σας πολιτικούς, με τα γεγονότα της παρούσας δημόσιας επιστολής και να τους ζητήσετε να τοποθετηθούν δημόσια.

Κοιτώντας την τρέχουσα κρίση, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τα εξής:

* Θα μπορούσε αυτή η κρίση υγείας να αποφευχθεί, με το να είχαν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου μια καλύτερη κατανόηση του ρόλου που παίζουν οι βιταμίνες καθώς και άλλες μικροθρεπτικές ουσίες στην ενδυνάμωση του αμυντικού συστήματος εκατομμυρίων ανθρώπων σε οποιαδήποτε χώρα;

* Θα μπορούσε, αν είχε γίνει η διάδοση αυτών των πληροφοριών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών μέσα στα πλαίσια του σχεδίου δημόσιας υγείας – με στόχο την ενημέρωση κυρίως των παιδιών και των ηλικιωμένων – να είχε συμβάλει στον περιορισμό ή ακόμη και στην αποφυγή της τρέχουσας, καθώς και πολλών άλλων πανδημιών στο παρελθόν;

Για να απαντήσουν αυτές τις ερωτήσεις οι άνθρωποι του κόσμου θα πρέπει να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στον ρόλο της Γερμανικής κυβέρνησης και στη δεκαετή προσπάθειά της να απαγορεύσει τις φυσικές θεραπείες – συμπεριλαμβανομένων και των βιταμινών – σε παγκόσμια κλίμακα και έχοντας ένα μόνο στόχο –  να προστατεύσουν τις εξαγωγικές δραστηριότητες των γερμανικών φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες για πολλά χρόνια, ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγείς φαρμάκων στον κόσμο.

Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Κυβέρνησης, ξεκίνησε μια διεθνής προσπάθεια για την απαγόρευση τυχόν προληπτικών και θεραπευτικών μεθόδων υγείας που αφορούν σε βιταμίνες και άλλες φυσικές, μη κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ουσίες παγκοσμίως. Κατά την διάρκεια της περασμένης εικοσιπενταετίας, η γερμανική κυβέρνηση, μέσω της λεγόμενης επιτροπής ‘Codex Alimentarius Commission’, χρησιμοποίησε διεθνείς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) για να επιβάλουν αυτά τα αυθαίρετα ανήθικα συμφέροντα σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου.

Ως συνέπεια αυτής της αδίστακτης παγκόσμιας στρατηγικής, η έρευνα και η εκπαίδευση σχετικά με τα οφέλη των βιταμινών και άλλων φυσικών θεραπειών στην υγεία, προβάλλονται συστηματικά ως αναξιόπιστες,  χρηματοδοτούνται μερικώς ή και καθόλου και συχνά απαγορεύονται στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Είναι προφανές πως αν η γνώση για τα οφέλη των βιταμινών στην υγεία , στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντιμετώπιση των καλά εδραιωμένων ιογενών λοιμώξεων,  δεν αποκρύπτονταν από το κοινό και ήταν μέρος των πολιτικών δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο η σημερινή πανδημία θα μπορούσε να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Είναι επίσης σαφές ότι οι οικονομικές ελλείψεις σε ορισμένες χώρες, έχουν σαν αποτέλεσμα οι πολίτες τους  να έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή συμπληρώματα διατροφής, γεγονός που επιδεινώνει μαζικά την  ευαισθησία (όσον αφορά στην υγεία) εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις χώρες ή περιοχές. Αυτό μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι η σημερινή πανδημία επηρεάζει ιδιαίτερα χώρες όπως το Ιράν,  που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια οικονομικές κυρώσεις. Στην Ιταλία, δεκαετίες ανισόρροπου εμπορίου μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης άφησαν τη χώρα οικονομικά αδύναμη και οι πολίτες της εκτέθηκαν.

Εν ολίγοις, όλος ο κόσμος πληρώνει σήμερα το αντίτιμο για τις ανεύθυνες ενέργειες της Γερμανικής κυβέρνησης  επί δεκαετίες και για την ακόρεστη απληστία της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας. Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, οι λαοί και οι κυβερνήσεις του κόσμου πρέπει πρωταρχικά να ζητήσουν αποζημίωση για τις τεράστιες οικονομικές ζημίες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης.

Οι νέες αλήθειες εξετάζονται λεπτομερώς σε τρία στάδια

Arthur Schopenhauer: “Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτον, γελοιοποιείται ή παραμορφώνεται. Στη συνέχεια συναντά σφοδρή αντίθεση. Και, τέλος, θεωρείται αυτονόητη”

Ο φιλόσοφος Arthur Schopenhauer δήλωσε κάποτε: “Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτον, γελοιοποιείται ή παραμορφώνεται. Στη συνέχεια συναντά σφοδρή αντίθεση. Και, τέλος, θεωρείται αυτονόητη”. Η μάχη για το δικαίωμα να διατηρούμε την υγεία μας με φυσικά μέσα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Οι δημοσιεύσεις οι δικές μου και του Linus Pauling στις αρχές της δεκαετίας του 1990 προκάλεσαν αμέσως έντονες αντιδράσεις. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ένας οργανισμός που εκείνο τον καιρό κατακλυζόταν έντονα από τους λομπίστες της φαρμακοβιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι –  βάσει νόμου – θέλησαν να κατατάξουν τις βιταμίνες στα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Αυτό το προστατευτικό σχέδιο, το οποίο δρομολογήθηκε προς το συμφέρον της φαρμακευτικής βιομηχανίας, απέτυχε παταγωδώς. Δεκάδες εκατομμύρια καταναλωτές βιταμινών – το “μεγαλύτερο λαϊκό κίνημα από τον πόλεμο του Βιετνάμ” (Newsweek) – υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα φυσικά μέσα για τη διατήρηση της υγείας  τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει  ο νόμος περί «Υγείας και Παιδείας  σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής» (DSHEA) από το Κογκρέσο των ΗΠΑ . Αυτός ο νόμος του 1994 επέτρεπε, για πρώτη φορά, τη δημοσίευση δηλώσεων για την υγεία σχετικά με τις βιταμίνες και άλλες φυσικές ουσίες.

Αυτός ο νέος νόμος ουσιαστικά  σήμανε το τέλος ενός σχεδόν αιώνα στην ιστορία των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι σωτήριες πληροφορίες για την  διατήρηση της υγείας με φυσικά μέσα αποσιωπήθηκαν και κρατήθηκαν όμηροι από τους νόμους που επιβλήθηκαν για την προστασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Υπήρξαν επίσης πολλές αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο που υπερβαίνουν τον σκοπό της παρούσας επιστολής. Μια συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η απόφαση της Κινεζικής κυβέρνησης να ξεκινήσει μια τεράστια παραγωγή βιταμίνης C, καθιστώντας την Κίνα σήμερα την περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή αυτής της βασικής βιταμίνης. Χωρίς αυτήν την απόφαση – που λήφθηκε πριν από περισσότερα από 25 χρόνια – η Κίνα μπορεί να μην ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τόσο αποτελεσματικά την σημερινή πανδημία.

Παρά την όλη αντίσταση, η ερευνητική μας ομάδα και εγώ μπορέσαμε να συμβάλουμε στην υπεράσπιση και τη σταδιακή επέκταση αυτής της πολύτιμης γνώσης για την υγεία. Σε αρκετές προηγούμενες πανδημίες, τη γρίπη των πτηνών και το SARS, αναγκάστηκα να υψώσω τη φωνή μου σε κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες και να δημοσιεύσω «Πληροφορίες για τη δημόσια υγεία» σχετικά με την αξία των βιταμινών για την καταπολέμηση αυτών των πανδημιών.

*  Το 2003, στο ζενίθ της τρομοκρατίας ανά το παγκόσμιο για τον SARS, δημοσίευσα στο South China Morning Post πληροφορίες για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας με επιστημονικά φυσικά μέσα. Η σημασία αυτών των πληροφοριών για την τρέχουσα πανδημία είναι προφανής: Ο ιός που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία συνδέεται στενά με τον ιό SARS του 2003.

* Το 2005, οι New York Times δημοσίευσαν την ανοικτή επιστολή «προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις του κόσμου» για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μελέτης μας για το HIV / AIDS στη Νότια Αφρική. Αυτή η πλήρης ανοιχτή επιστολή είχε τίτλο: “Σταματήστε τη γενοκτονία  από το [φαρμακευτικό] Καρτέλ με το AIDS!”

* Το 2006, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης της γρίπης των πτηνών, δημοσίευσα άλλες πληροφορίες για τη δημόσια υγεία στους New York Times.
Οι πανδημίες του SARS και της γρίπης των πτηνών εξαφανίστηκαν αργότερα.

Βλέποντας εκ των υστέρων, μετά από τις δημοσιεύσεις μας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων συνέβαλε με περισσότερες από 100.000 επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα οφέλη των βιταμινών και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών στην υγεία. Δυστυχώς καμιά από αυτές τις μελέτες δεν θα είχε δημοσιευτεί αν εδώ και τρεις δεκαετίες τώρα δεν δινόταν μάχη για το δικαίωμα στην υγεία.

Ο καταστρεπτικός ρόλος των λεγόμενων «εμπειρογνωμόνων» στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Καθώς η σημερινή κρίση συνεχίζεται, όλο και περισσότεροι πολιτικοί δηλώνουν ότι οι αποφάσεις τους βασίζονται στις οδηγίες των λεγόμενων εμπειρογνωμόνων. Επομένως, αξίζει να δούμε προσεκτικά ποιοι είναι αυτοί οι «εμπειρογνώμονες» και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο.

Είτε πρόκειται για επιστήμονες, ιολόγους, δημοσιογράφους ή αυτοδιορισμένους «εμπειρογνώμονες» – ουσιαστικά όλοι αυτοί εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τις φαρμακευτικές επενδύσεις. Ορισμένοι από αυτούς είναι άμεσα στη μισθοδοσία αυτών των ειδικών συμφερόντων, άλλοι λαμβάνουν τη λεγόμενη «χρηματοδότηση από τρίτους» για να πραγματοποιούν έρευνες προσανατολισμένες στο φαρμακευτικό τομέα και άλλοι εξαρτώνται από τα χρήματα της διαφήμισης.

Κατά την τρέχουσα κρίση, αυτοί οι ειδικοί διασφαλίζουν ότι οι πολιτικοί τους οποίους «συμβουλεύουν» λαμβάνουν μέτρα σύμφωνα με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών βιομηχανιών. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η παγκόσμια ρητορική του τρόμου φτάνει σε μας από όλα τα κανάλια – και ότι οι φωνές που υποστηρίζουν αποτελεσματικές φυσικές εναλλακτικές θεραπείες σιωπούν. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Οι άνθρωποι οποιουδήποτε έθνους έχουν το δικαίωμα να μάθουν αμέσως ότι υπάρχουν αποτελεσματικά, ασφαλή και προσιτά μέσα με τη μορφή βιταμινών που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να βοηθήσουν στην προστασία της υγείας τους από ιογενείς λοιμώξεις. Το να στερείται η ανθρωπότητα αυτές τις σωτήριες πληροφορίες αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

Για να βεβαιωθούμε ότι αυτή η τρομακτική εξάρτηση από τον μηχανισμό δημοσίων σχέσεων των φαρμακευτικών εταιρειών σταματάει αμέσως, παροτρύνω, τους αναγνώστες αυτής της επιστολής, να μας στείλετε οποιοδήποτε όνομα τέτοιων «εμπειρογνωμόνων» από τη χώρα σας, οι οποίοι – εκ προθέσεως ή εξ αμελείας – παραπλανούν τους πολίτες της χώρας τους σε θέματα ζωής και θανάτου. Θα διασφαλίσουμε την δημιουργία λίστας με τα ονόματα αυτών των «εμπειρογνωμόνων» σε έναν ειδικό δικτυακό τόπο προκειμένου να σταματήσει αυτή η ανεύθυνη παραπληροφόρηση.

 Ας συνοψίσουμε:

Όπως και με τη βιομηχανία πετρελαίου, το, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων, φαρμακευτικό  «επενδυτικό εμπόριο με τις ασθένειες» είναι ήδη καταδικασμένο στο εγγύς μέλλον. Τα τελευταία χρόνια, οι βιταμίνες, καθώς και ορισμένα άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, έχουν αποδειχθεί ανώτερα, για την αντιμετώπιση σχεδόν οποιασδήποτε ανθρώπινης ασθένειας – συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και πολλών μολυσματικών ασθενειών, από τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φάρμακα. Και η ανθρωπότητα απαιτεί όλο και περισσότερο την πρόσβαση σε επιστημονικά τεκμηριωμένες φυσικές θεραπείες και όχι σε τοξικά συνθετικά φάρμακα.
Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο εξαφάνισής του, ο επενδυτικός  κλάδος πίσω από αυτή την βιομηχανία βρέθηκε μπροστά σε μακροπρόθεσμες ζημίες συνολικού ύψους δεκάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για να καθυστερήσουν την πτώση τους, αυτοί οι επενδυτικοί κύκλοι έχουν μόνο μία επιλογή: Να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα εκτελεστικά κυβερνητικά όργανα σε όλο τον κόσμο και να επιβάλουν τη συνέχιση της επιχείρησής τους εφαρμόζοντας νόμους έκτακτης ανάγκης.
Τέτοιοι νόμοι θα περιλάμβαναν μια σειρά μέτρων που θα καθιστούσαν την φαρμακευτική επενδυτική βιομηχανία «ανώτερη από το νόμο», θα επέβαλαν υποχρεωτικά την χρήση φαρμάκων ή εμβολιασμών, κατάσχεση ιδιοκτησίας,  ή λογοκρισία κάθε πληροφορίας που αμφισβητεί το «επενδυτικό εμπόριο με τις ασθένειες». Εν ολίγοις, τέτοια μέτρα θα δημιουργούσαν εταιρική δικτατορία προς το συμφέρον της επενδυτικής αυτής επιχείρησης.
Φυσικά, καμία δημοκρατική κοινωνία δεν θα υποκύψει εθελοντικά σε εξαναγκασμό της εξουσίας στο βωμό των εταιρικών συμφερόντων. Έτσι, ο κλάδος φαρμακευτικών επενδύσεων πρέπει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σενάριο φόβου και δέους που ουσιαστικά παραλύει την κοινωνική ζωή και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Μόνο σε μια τέτοια κατάσταση παγκόσμιας παράλυσης η ανθρωπότητα θα δέχονταν αυτά τα δρακόντεια μέτρα.
Λίγα σενάρια είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια τέτοια ψυχολογική κατάσταση  παγκόσμιας παράλυσης. Το ένα είναι η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε ένα σενάριο πολέμου. Ένα άλλο, σε καιρό ειρήνης, είναι μια παγκόσμια επιδημία, όπως η σημερινή πανδημία.
Προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητά μια τέτοια ατμόσφαιρα παγκοσμίως, οι φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν τους λεγόμενους «εμπειρογνώμονες»: γιατρούς και επιστήμονες, που ουσιαστικά όλοι τους, είτε μισθοδοτούνται άμεσα από τη φαρμακευτική βιομηχανία, είτε εξαρτώνται έμμεσα από αυτήν μέσω της ‘χρηματοδότησης τρίτων’.
Οι αυτοαποκαλούμενοι «εμπειρογνώμονες» εκπληρώνουν πολλαπλές λειτουργίες στο όνομα των μετόχων της φαρμακευτικής βιομηχανίας:
Για να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να δυσφημήσουν δημόσια  τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη των βιταμινών στην υγεία.
Πρέπει να παρουσιάσουν τα φάρμακα και τα εμβόλια ως τη μόνη λύση για την υγεία και τους «σωτήρες της ανθρωπότητας».
Πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι πολιτικοί (οι οποίοι γενικά χρήζουν επιστημονικής άγνοιας) θα στραφούν σε αυτούς για να λάβουν οδηγίες για δημόσιες δηλώσεις και για τη λήψη αποφάσεων και νόμων έκτακτης ανάγκης.
Πρέπει να τροφοδοτούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – πολλά από τα οποία εξαρτώνται από τη φαρμακευτική δραστηριότητα μέσω διαφημίσεων – με την «εξειδικευμένη» τους προοπτική, λειτουργώντας ουσιαστικά ως πράκτορες  δημοσίων σχέσεων για τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών.
Έτσι, σήμερα, η φαρμακευτική βιομηχανία καταχράται σκόπιμα την τρέχουσα πανδημία, προωθώντας τον «ψυχολογικό πόλεμο»σε όλο τον κόσμο, με έναν πρωταρχικό στόχο: Να εξασφαλίσει την επιβίωσή της και κέρδη πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο μέλλον.
Οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές που βρίσκονται πίσω από τη φαρμακευτική βιομηχανία πιστεύουν ήδη ότι έχουν κάθε λόγο για να  λάβουν μέρος σε όλο αυτό:
Το αναμενόμενο κέρδος από την πώληση αντι-ικών και άλλων δυνητικά τοξικών φαρμάκων σε μια παγκόσμια αγορά που αυτοί δημιούργησαν.
Η επιβίωση του καταδικασμένου «εμπορίου με τις ασθένειες» – αν αυτό κριθεί απαραίτητο, με την κατάργηση της δημοκρατίας, ή την επιβολή νόμων που επιτρέπουν ακόμη και τη δημιουργία μόνιμων «εταιρικών δικτατοριών».
Η απροσδόκητη ευκολία με την οποία μπορούν να τρομάξουν εκατομμύρια ανθρώπων να υποκύψουν στο φόβο – χειραγωγώντας τους πολιτικούς ηγέτες, λήπτες αποφάσεων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσα από μια ομάδα αντιπροσώπων, των αποκαλούμενων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα οικονομικά από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Μόνο με την έκθεση αυτής της απάτης σε αυτή την Ανοικτή Επιστολή, και ξεσκεπάζοντας τα γιγαντιαία οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον παγκόσμιο τρόμο , η ανθρωπότητα θα δει αυτό το παραπλανητικό σχέδιο – και θα το σταματήσει.
Έτσι, ενώ το «πάρτι» των μεγιστάνων της φαρμακευτικής βιομηχανίας μόλις ξεκίνησε – ήδη τελειώνει! Η αποκάλυψη αυτού του τεχνάσματος – ειδικά της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τους «εμπειρογνώμονες» των συμφερόντων αξίας δισεκατομμυρίων – δεν θα επιτρέψει σε αυτή τη απάτη να συνεχιστεί. Αυτό το ενημερωτικό δελτίο δημοσιεύεται για να τερματίσει την τρέχουσα υστερία, να επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτελεσματικά φυσικά μέσα και να διασφαλίσουν ότι η ζωή στη γη θα επιστρέψει στο φυσιολογικό.
Το ακόλουθο γράφημα συνοψίζει τη συνεχιζόμενη παγκόσμια απάτη της δημόσιας χειραγώγησης για λογαριασμό αυτών των γνωστών, προστατευόμενων από το νόμο, συμφερόντων:

Πηγή