Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ... Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΌΣ... ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕΝΟΣ..

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός ιός δεν είναι ο κορονοιος η ο κάθε ιός και κόρη 😊😊😊που εμφανίζεται κάθε φορά.


Ο Πραγματικός ιός είναι η Εγωπάθεια και ο Ναρκισσισμός της κοινωνίας και των ανθρώπων που την αποτελούν.

Όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνική αλλά και ατομική ζωή τους οι άνθρωποι τα βλέπουν μέσα από τον παραμορφωτικο φακό του εγώ τους.. Τα βλέπουν μέσα από την εντελώς δική τους οπτική γωνία είτε ανάλογα με τα προσωπικά, ταξικά, πολιτικά συμφέροντα τους είτε μέσα από τις ιδεοληπτικές τους απόψεις καθώς και αυτά που έχουν σχηματίσει οι ίδιοι μέσα στο μυαλό τους και το οποίο δυστυχώς ποτέ δεν εξυπηρετεί το εμείς αλλά το εγώ..

Πόλεμοι, καταστροφές, πείνα, δίψα, αρρώστιες, ιδεολογίες, πολιτικά συστήματα, οικονομία, επιστήμη, σύγχρονη φιλοσοφία, ανθρώπινες σχέσεις, αγάπη, έρωτας, φιλία , σχεδόν τα πάντα δηλαδή, οι άνθρωποι τα βλέπουν μέσα από τη δική τους οπτική γωνία ανάλογα με το τι τους εξυπηρετεί σε ατομικό επίπεδο η σε νοητικό επίπεδο ανάλογα με τις απόψεις περί αλήθειας που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους.

Σωστή είναι μόνο η δική τους άποψη και κανενός άλλου. Από τη στιγμή που ο άλλος έχει διαφορετική άποψη και γνώμη πάραυτα γίνεται αντίπαλος και εν δυνάμει εχθρός..

Και ας έρθουμε στα σημερινά καθώς το θέμα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να αναλυθεί σε μια απλή ανάρτηση σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης..

Η ανθρωπότητα φαίνεται να αντιμετωπίζει άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα όπως όμως και πολλά άλλα προβλήματα ίσως και πιο επώδυνα από αυτό όπως η πείνα, οι φτώχεια, οι πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος άλλες ασθένειες. η κοινωνική ανισότητα κ. λ. π που κοστίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ζωές χωρίς όμως ούτε να παίρνουν όλα αυτά τόση δημοσιότητα, ούτε να υπάρχει τόση μεγάλη ευαισθητοποίηση.

Γιατί άραγε.. Μήπως επειδή τούτο που συμβαίνει χτυπά αδιακρίτως τους πάντες και φυσικά τις ναρκισσιστικες κοινωνίες του δυτικού κόσμου που ζουν στο μικρόκοσμο του εγώ τους και θεωρούν το πλανήτη δικό τους μαγαζάκι αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη γη. (ανθρώπους, ζώα, φύση κ. λ. π)

Μήπως ισχύουν όλα αυτά ή κάποια από αυτά τα σενάρια συνωμοσιολογιας που διάφοροι λένε και γράφουν.

Πραγματικά δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω, όπως όλοι μας φυσικά, για το τι ακριβώς από όλα αυτά συμβαίνει.

Αυτό όμως που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι το πως αντιμετωπιζεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα από τον κόσμο ολόκληρο.

Ο καθένας λοιπόν λέει και πράττει σύμφωνα με ότι τον συμφέρει και σύμφωνα με αυτό που έχει μέσα στη κούτρα του.

Ο καθένας αντί να ακούσει, να αφουγκραστεί, να μιλήσει, να συνεννοηθεί, να ψάξει με κόπο και να βρει δρόμους προς το κοινό καλό, το μόνο πού κάνει, είτε είναι κράτη, είτε είναι πολιτικοί, είτε επιστήμονες, είτε φιλόσοφοι, είτε απλοί άνθρωποι, είναι να ερμηνεύσει τα πράγματα σύμφωνα με αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του και το εγώ του καθώς και το πως θα ωφεληθεί από όλη αυτή την κατάσταση.

Φυσικά αυτό δεν είναι καινούριο. Έτσι γίνεται σε όλα. Πως λοιπόν να μην γίνει και σ αυτό.

Όλο αυτό βέβαια οδηγεί σε μια παράνοια. Στη παράνοια που οδηγεί πάντα ο ναρκισσισμός κοινωνιών και ανθρώπων.

Βλέπουμε να γίνονται συσκέψεις των ισχυρών. G7, G20, Eurogrup κ. λ. π. άλλα μια συνδιάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ όπου θα κληθούν οι πάντες και όλοι όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις αλλά και διαφορετικά συμφέροντα δεν γίνεται.

Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, ο πιο ισχυρός θα προσπαθήσει πάλι να επιβάλει αυτά που ο ίδιος πιστεύει ότι εξυπηρετούν τα δικά του συμφέροντα και ικανοποιούν τις δικές του ιδεοληψίες και όχι το κοινό καλό όλης της ανθρωπότητας..

Εν κατακλείδι οι κοινωνίες, τα κράτη οι επιστήμονες και οι άνθρωποι έμαθαν να ζουν κοιτάζοντας μόνο τον καθρέφτη τους. Έμαθαν να ζουν μέσα στην ναρκισσιστικη πλάνη.

Δεν ακούει κανένας κανένα, δε συζητά, δεν σέβεται, δε συμπονα., δεν νιώθει,δεν νοιάζεται, δεν έχει ενσυναισθηση. Αντίθετα εκμετάλλευεται, επιβάλλει, κάνει μπουιλιγκ. προσβάλλει, χειραγωγεί, κοροϊδεύει, λέει ψέματα, ποδοπατά. Κάνει ακριβώς όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την ψυχική ασθένεια του ναρκισσισισμου...

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική και ποιο σοβαρή ασθένεια που αν δεν βρεθεί τρόπος να γιατρευτεί ή τουλάχιστον να αμβλυνθεί δεν υπάρχει καμιά σωτηρία..

Γιατί ακόμα και αν ξεπεραστεί ο κορονοιος θα έρθει άλλος ιός, άλλος πόλεμος, άλλη καταστροφή και άντε πάλι μια από τα ίδια...

Μέχρι που κάποια στιγμή θα σκάσει εντελώς η φούσκα και θα πάρει όλη την ανθρωπότητα παραμαζωμα και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο..

Αν το κατανοήσουμε καλώς.. Αν όχι είμαστε άξιοι όχι της τύχης μας φυσικά άλλα των επιλογών μας

Panagiotis Tolias