Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!




Ο Μανώλης ο πιο μελαψός στο τραπέζι κοίταξε αυτόν που καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού και ρώτησε : "τι είναι η Δικαιοσύνη;"

Και τότε εκείνος που ερχόταν από το πεδίο της Δικαιοσύνης απάντησε: «οι λέξεις που χωρούν σε όλα τα δοχεία και η αναγνώριση του μεγαλύτερου εαυτού σου. Η λεπίδα της κάθαρσης και το ίαμα του πόνου σου. Το ξύπνημα της λήθης σου και οι μικρές λέξεις μέσα στη σιωπή σου. Είναι το άνθος που προσμένει την άνοιξη για να ξεπροβάλλει και να ευωδιάσει τα χωράφια της λησμονιάς σου.


Η Δικαιοσύνη κυλάει στο αίμα κάθε προσευχής που γίνεται με αγνή πρόθεση. Ανυψωτική χαρά που κελαρύζει στο πέρασμά της. Δόνηση Ύψιστης Ισχύος που αναπηδά στο άκουσμα της αλήθειας και φτιάχνει το χορό της μέσα στα μεγαλύτερα όνειρά σας. Μια μελωδία πρωτόγνωρη που διαγράφει τις διαδρομές σε όλο σας το σώμα. Η Δικαιοσύνη δε μιλά τη γλώσσα των θνητών γιατί είναι αθάνατη, μιλά τη γλώσσα της καρδιάς που είναι αιώνια.


Στροφή στον ουρανό γεννά το βλέμμα της και όποιος την αντικρίσει φευγαλέα και δεν καταλάβει ποια είναι, μια φλόγα ανάβει στην ψυχή του που μάταια θα προσπαθεί να σβήσει, γιατί αυτή η φλόγα είναι το ξύπνημα της ίδιας του της ψυχής.


Μη τη γυρέψετε στις εικόνες της καθημερινότητας γιατί αυτή δεν είναι στους δρόμους της πόλης, ζει ανάμεσα στα δέντρα και ξεδιψά από τις αιώνιες πηγές. Ρέει μέσα στο αίμα σας ως ποταμός που οδηγεί στην αιώνια πηγή σας. Δε θα την ακούσετε με τα αυτιά σας, με την ψυχή σας θα τη νοιώσετε να ανασταίνει τα κοιμισμένα κύτταρά σας.

Κραταιά Σιωπή, αναβλύζον Ύδωρ Πηγαίας Έμπνευσης ραίνει το δρόμο της. Πύρινες ρομφαίες τη συνοδεύουν. Ανοίξτε την αγκαλιά σας στην Αιώνια Σιωπή που κατοικεί μέσα σας και λάβετε τις ευλογίες της πηγής σας.

Μη γέρνετε σα δέντρα κουρασμένα από τον άνεμο. Ισιώστε στην ευθύτητα της Αρχής σας. Μη μιλάτε με μισόλογα, ξεκλειδώστε τις θύρες του λόγου σας. Εμπνεύστε το φως να ‘ρθει στην αγκαλιά σας και να κατοικήσει στην καρδιά σας. Έλκετε την Αληθινή Ομορφιά μέσα σας και μην κοντοστέκεστε στο κατώφλι της".