Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΟΞΙΝΩΣΗ



Το άσπρο ψωμί και τα άσπρα ζυμαρικά θα πρέπει να αποφεύγονται τελείως ή να χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια. Το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα δημητριακά προϊόντα θα πρέπει να παράγονται μονάχα από αλεύρι ολικής άλεσης.
Προκειμένου να ικανοποιηθεί η γενική απαίτηση για άσπρο αλεύρι, το αλεύρι «εξευγενίζεται» και του αφαιρούνται ο φλοιός (πίτουρο) και τα ζωτικά φύτρα τα οποία περιέχουν τα μεταλλικά άλατα, τις βιταμίνες και τα πολύτιμα ένζυμα, και τα οποία γίνονται ζωοτροφή. Τα οικιακά ζώα μας αναπτύσσονται και δυναμώνουν με το πίτουρο και τα ζωτικά φύτρα, ενώ εμείς που ζούμε με τα υποβαθμισμένα προϊόντα άσπρου αλευριού, πάσχουμε από δυσκοιλιότητα, δυσπεψία και νευρικότητα.
Η υπέρμετρη χρήση κρέατος, άσπρου ψωμιού, καφέ και άσπρης ζάχαρης είναι αναμφίβολα η πιο κοινή αιτία της δυσκοιλιότητας και της επακόλουθης αυτοτοξίνωσης.
---------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Henry Lindlahr: “Φιλοσοφία και Πρακτική της Φυσικής Θεραπευτικής” - 1919 -
Copyright για την ελληνική γλώσσα: Εκδόσεις “μεταμόρφωση”, Αθήνα 2015