Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....




Το θεμέλιο της καλής υγείας είναι η απρόσκοπτη διακυτταρική επικοινωνία.

Αυτό που βιώνουμε ως "καλή υγεία" είναι το αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ όχι μόνο κυττάρων του ίδιου ιστού αλλά και κυττάρων διαφορετικών ιστών.

Πχ στα αυτοάνοσα, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού δεν αναγνωρίζουν ως "φίλους" τα ΄κύτταρα του οργανισμού (θέμα επικοινωνίας)
Στο βιβλίο του Energy Medicine: The Scientific Basis ο Dr. Oschman εξηγεί ότι η πλειονότητα των "σημάτων" μεταξύ των κυττάρων είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσης και όχι χημικής. Η πρόσδεση ενός μορίου σε κάποιον υποδοχέα είναι εξαιρετικά εξειδικευμένη. Και φαίνεται ότι ο υποδοχέας "τραβάει" το χημικό μόριο με ένα είδος "traction beam" και αφού αναγνωρίσει το ηλεκτρομαγνητικό αποτύπωμα του μορίου.
Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα ένζυμα. Ομάδες ενζύμων διατάσσονται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε ένα βιοχημικό μονοπάτι (πχ γλυκόλυση) να γίνεται ταχύτατα χωρίς ο μεταβολίτης του 2ου βήματος να "ψάχνει" (τυχαία διάχυση) μέσα στο κυτταρόπλασμα που είναι το ένζυμο του 3ου βήματος!!!!
Επομένως θα έλεγα ότι η βιοχημεία που ξέρουμε είναι το ορατό αποτέλεσμα ηλεκτρομαγνητικών επιδράσεων σε μοριακό επίπεδο αλλά και σε υπο-μοριακό (μετακίνηση ηλεκτρονίων και σχηματισμός ετεροπολικών δεσμών άλατος, ομοιοπολικών δεσμών, ημιπολικών δεσμών κλπ)
Ροή ηλεκτρονίων σημαίνει εκπομπή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου είτε αυτά ρέουν στο καλώδιο της τηλεόρασής μας, είτε στην παραγωγή ATP από το μιτοχόνδριο (αλυσίδα μεταφοράς ηλεκτρονίων).
Ο βιοσυντονισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος μέτρησης και αποκατάστασης των πεδίων αυτών. Και συνδυαστικά με άλλες προσεγγίσεις (ομοιοπαθητική, βότανα, ενυδάτωση, φυσική διατροφή και κίνηση) μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε πολλά πράγματα!