Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

"ΑΣΒΕΣΤΙΟ,ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!"

 


Τα φαρμακεία είναι γεμάτα από είδη για την πρόληψη αντιδράσεων που προκαλούνται από την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα κύρια συμπτώματα από την κατανάλωση καζεΐνης είναι υπερπαραγωγή βλέννας και η απόφραξη. Τα παιδιά και οι ενήλικες υποφέρουν από πόνους στα αυτιά και πονοκεφάλους. Τα αλλεργικά συμπτώματα αυξάνουν τις διαταραχές σαν αποτέλεσμα της γαλακτικής δυσανεξίας όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα, διάρροια και οφθαλμολογικά προβλήματα.

Η αγορά ακμάζει από την προσπάθεια να «ανακουφιστούν» όλα αυτά τα συμπτώματα που προέρχονται από την κατανάλωση γάλακτος. Το γάλα είναι υπεύθυνο για ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής ευμάρειας των φαρμακείων. Υπάρχουν τόσες φαρμακοβιομηχανίες που επωφελούνται από τις ασθένειες που προκαλούνται από το γάλα, που οι γαλακτοκομικές εταιρείες θα έπρεπε να πληρώνουν στις γαλακτοβιομηχανίες δικαιώματα επί των πωλήσεων των γιατρικών τους.

Σχεδόν κάθε γιατρός γνωρίζει τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της Ιατρικής. Πολλοί απαγγέλλουν τον όρκο του αλλά σπάνια μέ- νουν πιστοί σ’ αυτόν. Ο Ιπποκράτης ήταν ένας από τους πρώτους που συνέδεσε την κατανάλωση γάλακτος με τις αλλεργικές αντιδράσεις όπως εξανθήματα και γαστρεντερικές ανωμαλίες. Είναι εκπληκτικό το εκείνος γνώριζε αυτό το γεγονός 2 χιλιετίες πριν και ότι το ιατρικό κατεστημένο της εποχής μας, που υποφέρει από έλλειψη οράματος, αγνοεί σκόπιμα την πιο προφανή αλήθεια.

Η αλλεργία είναι μια σωματική αντίδραση έναντι κάποιων ασυ- νήθιστων «ξένων» ουσιών. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προέρχονται από δέντρα ή φυτά, ή μπορεί να πρόκειται για αρνητική αντίδραση στον καπνό του τσιγάρου, σε αρώματα, στο ιώδιο των θαλασσινών, σε μύκητες, μούχλα κλπ. Το γάλα είναι ένα σύστημα μεταβίβασης ορμονών γεμάτο με πρωτεΐνες. Τα ανθρώπινα όντα αναπτύσσουν αντισώματα έναντι αυτών των πρωτεϊνών. Σχεδόν όλα τα ανθρώπινα όντα αναπτύσσουν αλλεργικές αντιδράσεις, ο βαθμός των οποίων ποικίλει έναντι αυτών των «εισβολέων». Μερικοί μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα κι άλλοι σχεδόν κανένα. Το θέμα είναι ότι το σώμα παράγει αντισώματα.

Όταν ένα αλλεργιογόνο εισέρχεται στο κυκλοφορικό σύστημα, ενεργοποιεί τα λευκά αιμοσφαίρια ή τα μαστικά κύτταρα που εκκρίνουν αμυντικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται σταμίνες και μάχονται τους εισβολείς. Όταν απελευθερώνονται οι σταμίνες, υπάρχουν πολλές επιδράσεις. Στους πνεύμονες απελευθερώνεται βλέννη που συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα βήχα και απόφραξη.

Και πάλι έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση γάλακτος είναι συνυφασμένη για παράδειγμα με τις κρίσεις άσθματος. Μια πρόσφατη στήλη στα Us News & Word Reports ανέφερε ότι οι θάνατοι από άσθμα βρίσκονται σε έξαρση. Το άσθμα είναι μια φλεγμονώδης νόσος. Οι βρογχικοί αυλοί φράσσονται από βλέννα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βίαιες αντιδράσεις των αποφραγμένων αεραγωγών που γεμίζουν από την «κόλλα» του σώματος.

Στο στομάχι προκαλείται διάρροια, δυσκοιλιότητες και κράμπες. Πολλοί επιστήμονες και γιατροί έχουν υποθέσει ότι το Σύνδρομο Αιφνίδιου Παιδικού Θανάτου (ΣΑΠΘ) είναι βασικά μια αλλεργική αντίδραση στις γαλακτικές ορμόνες. Είναι αληθές αυτό; Τα ιατρικά συγγράμματα περιέχουν πολλές αναφορές που αναφέρουν ότι η γαλακτική αλλεργία είναι η πρωταρχική αιτία του ΣΑΠΘ. Το 1960, το Lancet ενοχοποίησε την γαλακτική αλλεργία. Στις 5/11/1994 μια έκδοση του Lancet συνέκρινες ομάδες νηπίων που κατανάλωσαν μητρικό γάλα και αυτών που κατανάλωσαν τυποποιημένο. Η τελευταία ομάδα είχε 14 φορές αυξημένες πιθανότητες να πεθάνει από επιπλοκές διάρροιας και 4 φορές να πεθάνει από πνευμονία.

Αυτή η μελέτη ενοχοποιεί τη δυσανεξία και τις αλλεργίες στο αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα του ως παράγοντα του ΣΑΠΘ. 

Η πιο σκανδαλώδης μελέτη δημοσιεύτηκε και πάλι στο Lancet στις 4/6/1994. Κάθε παιδί που πέθανε από ΣΑΠΘ είχε κάτι κοινό. Κάθε θύμα πήρε το τελευταίο του γεύμα τις ώρες που προηγήθηκαν του θανάτου. Σε κάθε ένα απ’αυτά εισήλθε ένα ισχυρό αλλεργιογόνο που ενεργοποίησε μια αλλεργική αντίδραση.

Οι 3 πιο συνηθισμένες γαλακτικές πρωτεΐνες είναι η καζείνη, netalactoglobulin & alpha lactibumin. Αυτές οι τρεις έχουν ανιχνευθεί ως τα μείζονα αλλεργιογόνα του αγελαδινού γάλακτος.

                                 Διαβήτης

Ο διαβήτης κλασικά χαρακτηρίζεται ως παγκρεατική νόσος και είναι η ανικανότητα του παγκρέατος να παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης ή η ανικανότητα του ατόμου να τη χρησιμοποιήσει. Ο διαβήτης μπορεί να αποβεί πολύ σοβαρή ασθένεια και να οδηγήσει στο θάνατο. Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι διαβητικοί. Περίπου 700.000 απ’ αυτούς είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι. Μια έκθεση στον τόμο 327 της English Journal of Medicine τον Ιούλιο του 1992 ρίχνει κάποιο φως: «Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η υποψία ότι οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος είναι η κύρια αιτία του παιδικού διαβήτη. Από τη σύγκριση διαφόρων χωρών, παρατηρήθηκε ότι το ποσοστό των ινσουλινοεξαρτώμενων διαβητικών είναι ανάλογο με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος»

Το άρθρο αυτής της εφημερίδας παρουσίασε αποδείξεις που ενοχοποιούν το αγελαδινό γάλα ως την αιτία του διαβήτη σε κάθε ένα από τα 142 διαβητικά παιδία αυτής της μελέτης. Κάθε παιδί ανέπτυξε αντισώματα σε μια πρωτεΐνη των βοοειδών που ονομάζεται βοοειδής ορός λευκώματος (bovine serum albumin). Τα αντισώματα που φυσιολογικά αναπτύχθηκαν για να πολεμήσουν τον εισβολέα, στη συνέχεια στράφηκαν κατά των ίδιων των παιδιών και συγκεκριμένα έναντι των Β- κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη.

 Αυτός ο τύπος διαβήτη συχνά οδηγεί σε τύφλωση, νεφρική ανεπάρ- κεια και καρδιακές παθήσεις. Η Journal of American Dietetic Association υποστηρίζει αυτό το συμπέρασμα, με αποτέλεσμα η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία να καταδικάσει την κατα- νάλωση γάλακτος σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους.

                                 Οστεοπόρωση

Η συνηθισμένη γνώση της οστεοπόρωσης βασίζεται σε ψευδείς υποθέσεις. Για να απορροφηθεί το ασβέστιο, το σώμα χρειάζεται ανάλογα ποσοστά ενός άλλου στοιχείου, του μαγνησίου. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν μόνο μικρά ποσοστά μαγνησίου, χωρίς την ύπαρξη του οποίου το σώμα μπορεί να απορροφήσει μόνο το 25% του ασβεστίου που περιέχεται στα γαλακτοκομικά. Τα υπολείμματα ασβεστίου δημιουργούν προβλήματα. 

Χωρίς το μαγνήσιο, το περίσσευμα του ασβεστίου χρησιμοποιείται με επιβλαβή τρόπο. Περισσεύματα ασβεστίου δημιουργούν επώδυνες νεφρικές λίθους που φράσσουν την ουρική οδό, καθώς και αρθρίτιδες και ουρική αρθρίτιδα.

Η κοινωνία τονίζει το πόσο σημαντικό είναι το ασβέστιο και, λιγότερο συχνά, τη σημασία του μαγνησίου. Όμως το μαγνήσιο είναι ζωτικό στοιχείο της ενζυματικής δραστηριότητας. Επί προσθέτως, για να εξασφαλιστεί σωστή απορρόφηση του ασβεστίου, το μαγνήσιο είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του νευρικών και μυϊκών λειτουργιών και διατηρεί την ισορροπία του ΡΗ του σώματος. Το μαγνήσιο μαζί με τη βιταμίνη Β6 (pyridoxine) βοηθά στη διάσπαση των φωσφορικών λίθων του ασβεστίου, που συσσωρεύονται από το περίσσευμα της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών.

Η οστεοπόρωση δεν είναι πρόβλημα ελλείψεως ασβεστίου. Η οστεοπόρωση είναι αποτέλεσμα της απώλειας ασβεστίου. Η μαζικές πρωτείνες του γάλακτος προκαλούν διαταραχές στο λεπτό αλκαλικό ΡΗ του αίματος, μετατρέποντάς το σε πιο όξινο, κι έτσι αναγκάζουν το ασβέστιο των οστών να εισέλθει στο αίμα για να φέρει το ph σε ισορροπία και ως αποτέλεσμα το 50% του ασβεστίου αποβάλλεται με την ούρηση.

Η φύση έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει θαύματα για μας. Έτσι, το ασβέστιο μπορεί να απορροφηθεί μόνο όταν είναι ικανοποιητικά συνδυασμένο με μαγνήσιο. Χωρίς το μαγνήσιο, το ασβέστιο είναι άχρηστο. Θυμόσαστε ότι χώρες με υψηλό ποσοστό καταγμάτων του γοφού έχουν και υψηλότατα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα; Η Ολλανδία, η Δανία και η Σουηδία. Αυτές οι τρεις χώρες έχουν την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση γάλακτος. Πολλοί πολιτισμοί όπως η Ιαπωνία καταναλώνουν λιγότερο από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα αλλά παρόλα αυτά, αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζουν πολύ βραδεία ανάπτυξη οστεοπόρωσης. 

Απαλλάξτε τη διατροφή σας από το γάλα και να είστε σίγουροι ότι όλες τις απαιτήσεις σας σε ασβέστιο θα συνεχίσουν να ικανοποιούνται.

Δρυόκοπος ο Αρειος

Πηγή:

"Ολη η Αλήθεια για το γάλα"

Πηγή