Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !



Γιατί ανησυχούν οι γιατροί για τα ασύρματα δίκτυα στα σχολεία; 

Τα σχολεία είναι ένα μοναδικό περιβάλλον επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ασύρματες συσκευές σε κάθε δωμάτιο. 
Όλες οι ασύρματες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, ασύρματων σταθερών τηλεφώνων, οποιουδήποτε στοιχείου με δυνατότητα Wi-Fi ή Bluetooth κ.λπ.) παράγουν και εκπέμπουν αόρατη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ονομάζεται ραδιοσυχνότητα (RFR). Τα παιδιά περνούν αρκετές ώρες την ημέρα σε αίθουσες διδασκαλίας με ασύρματες  εκθέσεις. 

Πολλές επιστημονικές έρευνες συνδέουν αυτήν την ασύρματη ακτινοβολία με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία , όπως προβλήματα μνήμης και ύπνου, πονοκεφάλους, καρκίνο και βλάβη στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. 

Η ασύρματη ακτινοβολία διεισδύει βαθύτερα στον εγκέφαλο των παιδιών λόγω των λεπτότερων κρανίων και της μοναδικής φυσιολογίας τους. Ο εγκέφαλος και το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών εξακολουθούν να αναπτύσσονται, επομένως είναι πιο ευάλωτοι στην ακτινοβολία.

Πού μπορώ να βρω συστάσεις ιατρικής και δημόσιας υγείας σχετικά με ασύρματα και κινητά τηλέφωνα; 

Ομάδες ιατρών όπως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ο Ιατρικός Σύλλογος της Βιέννης και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι μεταξύ των πολλών διεθνών ιατρικών οργανισμών που έχουν εκδώσει συστάσεις στο κοινό για τη μείωση της έκθεσης σε ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων. 

Χώρες όπως η Γαλλία, η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν απαγορεύσει την ασύρματη πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας των μικρών παιδιών, καθώς οι αρχές δημόσιας υγείας τους προτείνουν τη μείωση της έκθεσης των παιδιών σε ραδιοσυχνότητες.

Σε αρκετές επιστολές που στάλθηκαν σε σχολικές μονάδες, οι γιατροί συνέστησαν έντονα τις ενσύρματες συνδέσεις στις τάξεις για την εξάλειψη των περιττών εκθέσεων ασύρματης ακτινοβολίας.