Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΧΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ"





Καλή η πρόοδος και η επιστήμη της σύγχρονης ιατρικής όταν υπηρετεί τον άνθρωπο και την υγεία του, κι όχι τα συμφέροντα και τα διεθνή και ντόπια μονοπώλια, ή τις πάσης φύσεως σκοπιμότητες.
Καλύτερη όμως είναι η αγνή θεραπευτική τέχνη στην σύγχρονη συνέχειά της, κι εμπλουτισμένη με την αγνή ιατρική επιστήμη.
Ο άνθρωπος από κτήσεως κόσμου εξακολουθεί να είναι ο ίδιος με τον σημερινό ανατομικά και βιολογικά, κι ως εκ τούτου έχει τις ίδιες ανάγκες για καθαρό αέρα, καθαρό νερό, αγνή τροφή, κλπ, κλπ.
Αλλά ενώ κάποτε ο άνθρωπος έβρισκε την τροφή του στην φύση, ή αργότερα την καλλιεργούσε και την εξέτρεφε στο κτήμα του, μετά «τον βάλανε» τον άνθρωπο σε κουτάκια-διαμερίσματα όπου δεν μπορούσε να καλλιεργήσει ή να εκτρέψει την τροφή του κι έτσι αναπτύχθηκε η βιομηχανία της διατροφής, και πρέπει πλέον να την αγοράζει.
Μετά «αφαίρεσαν» τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία από την τροφή του, και τώρα πρέπει να τα αγοράζει σε κουτάκια και μπουκαλάκια.
Το ίδιο και με το νερό, «τον απομάκρυναν» από πηγές, ρυάκια και πηγάδια, και τώρα πρέπει να αγοράζει το νερό του.
Στην συνέχεια στο όνομα της «προόδου και της ευημερίας» μολύνανε με πάσης φύσεως χημικά την ζωή του, και τώρα χρειάζεται συχνή αποτοξίνωση, σε κέντρα ουσιαστικής προληπτικής ιατρικής που σπανίζουν, ή είναι για τους πλούσιους μόνο.
Μέχρι και τον καθαρό αέρα τον αγοράζουν σε συσκευασία σε μερικά μέρη στην Κίνα πχ, προς το παρόν.
Εδώ και αρκετά χρόνια «αντικαταστήσανε» τα φυσικά του φάρμακα που τα έβρισκε μόνος του στο βουνό ο άνθρωπος, με συσκευασμένα ή χημικά για να τα αγοράζει και αυτά.
Και δεν σταματάνε εκεί, «μετάλλαξαν και συσκευάσανε» τους ιούς και τα μικρόβια και τα «πουλάνε» σε μορφή εμβολίου για το «καλό του φυσικά», και πάει λέγοντας.
Ακόμα και το κοινό κρυολόγημα το «βαφτίσανε επιστημονικά» και το «πουλάνε» σε εμβόλια και φάρμακα στον δύστυχο «μοντέρνο και προοδευτικό» άνθρωπο.
Βέβαια πάντα για το «καλό του», τον «μετατρέψανε» γενικά από ελεύθερο άνθρωπο σε «άρρωστο σκλάβο συνδρομητή».
Έχετε αναλογιστεί ποτέ σε τι κόσμο ζούμε;
Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, ρωτήστε τον εαυτό σας, τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, δείτε ειδήσεις, διαβάστε τα νέα.
Από τι πεθαίνουμε σήμερα; Ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν.
Ποιος δεν παίρνει φάρμακα σήμερα; Ποιος δεν είναι φάρμακο-εξαρτώμενος «συνδρομητής»;
Θέλουμε άραγε να είμαστε υγιείς; Ή νομίζουμε πως δεν μας αφορούν εμάς αυτά τα θέματα;
Ακούω συχνά να λένε, ποια υγιεινή διατροφή; Αληθινή τροφή; Τι είναι αυτό;
Ποιος κάθεται να μαγειρεύει τώρα; και γέμισε η χώρα «ταχυφαγεία», και τα σουπερμάρκετ με «νεκρές κι επικίνδυνες» τροφές σε χρωματιστά κουτάκια, και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της διατροφής, ή καλύτερα η βιομηχανία της «δια στροφικής διατροφής», κι ο κόσμος γέμισε με προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την διατροφή.
Ακούω συχνά να λένε, ποιος κάθεται να διαβάζει τώρα; Μας ζάλισες με την πολυλογία σου, πες τα μας με λίγες λέξεις. Τι; να ξοδέψω χρόνο και χρήματα για βιβλία και σπουδές;
Και άνθισε και θέριεψε η «βιομηχανία της εκμετάλλευσης της υγείας», ή καλύτερα η «βιομηχανία της ασθένειας». Και γέμισαν οι γειτονιές με φαρμακεία, οι πόλεις με νοσοκομεία και γιατρούς, και οι άνθρωποι με «ιατρογενείς» αρρώστιες.
Οι ιατρογενείς ασθένειες είναι πλέον η σύγχρονη-μοντέρνα και τερατώδης πανδημία.
Ακούω συχνά να λένε, δεν ξέρω εγώ, ο γιατρός μου ξέρει, πότε θα βγει το «μαγικό χάπι» για τον καρκίνο ή την τάδε ή την δείνα ασθένεια, γιατί αργούν τόσο;
Και περιμένουν χωρίς κόπο να γιατρευτούν καταπίνοντας χάπια και σε αναμονή για το μαγικό «χαπάκι, ή το θαυματουργό» εμβόλιο για να τους σώσει».
Και άνθισε και θέριεψε η «βιομηχανία της έρευνας για την έρευνα», και γέμισαν οι χώρες με ερευνητικά κέντρα που δαπανούν εκατομμύρια εκατομμυρίων στις φαρμακευτικές ιατρικές έρευνες, κι όλο κοντεύουν να βρουν το «μαγικό χαπάκι» μα ποτέ δεν το βρίσκουν.
Σήμερα, μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια η πρόληψη παρερμηνεύεται ως έγκαιρη διάγνωση, και παρά την τόση επιστημοσύνη, τις ιατρικές σχολές, τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, και τους χιλιάδες ιατρούς με τις πολλές ειδικότητες, σπανίζουν τα «κέντρα προληπτικής ιατρικής» που να προσφέρουν στους υγιείς ουσιαστική πρόληψη για να παραμένουν υγιείς.
Λέω δηλαδή, πως η «τέχνη της θεραπείας» αντικαταστάθηκε από την «επιστήμη της ιατρικής των μαζών και των ιθαγενών» διότι αυτό επιζητούνε οι περισσότεροι των ανθρώπων αυτής της «περιοχής».
Αυτό τους «δίδαξαν», αυτό καταλαβαίνουν, αυτό ζητούνε κι αυτό τους δίνουν, κι απ εδώ πάν κι άλλοι και σιγά να μην ασχοληθεί στα σοβαρά κανείς με τους «ιθαγενείς».
Στα θέματα της υγείας και της ιατρικής γενικότερα ή γελούνε όταν προσπαθείς μάταια να τους αφυπνίσεις σαν «λοβοτομημένοι ηλίθιοι ξερόλες» ή θυμώνουν και υπερασπίζονται τους «δημίους» τους οι περισσότεροι υπέρμαχοι της προόδου και της μοντέρνας ιατρικής, θεωρώντας απαξιωμένη και άχρηστη την αρχαία Ιπποκρατική γνώση που αποκτήθηκε από την εμπειρία αιώνων.
Όχι κυρίες και κύριοι, το παρελθόν μας δείχνει το υγιές μέλλον, χωρίς βεβαίως να αγνοούμε την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης σε πολλούς τομείς, αλλά σε συνδυασμό πάντα με την σφαιρική γνώση και την κριτική σκέψη.
Στο εξωτερικό η Νέο-Ιπποκρατική Ιατρική, διδάσκεται σε μεγάλα Πανεπιστήμια, και υπάρχουν μικτά Νοσοκομεία και μικτές Ογκολογικές Κλινικές, κι εμείς εδώ κάνουμε «χαβαλέ» πνιγμένοι στην ημιμάθεια μας.
Νικόλαος Βρούσγος