Αφιερωμένο σε αυτούς που θεωρούν την ιατρική, Ανθρωπολογική επιστήμη
Υπάρχει ένας γιατρός που...
-Απεχθάνεται τους γιατρούς που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τον πόνο του ασθενούς.
-Πιστεύει ακράδαντα ότι το κίνητρο των χρημάτων στην ιατρική προετοιμάζει κάποιον να γίνει κακός γιατρός.
-Θαυμάζει την φράση του Ιπποκράτη ''Ωφελέειν ή μη βλάπτειν''. Ο γιατρός πρέπει να είναι τελείως σίγουρος ότι με αυτό που κάνει ωφελεί τον ασθενή.
-Είναι επιφυλακτικός προς τα φάρμακα. Τα φάρμακα πιστεύει ότι είναι βόμβες μέσα στον οργανισμό. Σε ποσοστό 92% θεωρεί ότι κακώς λαμβάνονται τα φάρμακα.
-Το ίδιο πιστεύει και για τις εγχειρήσεις. Ότι σε 92% των περιπτώσεων κακώς γίνονται. Ακόμη και τη σκωληκοειδίτιδα θεωρεί σημαντική για τον οργανισμό, γιατί έχει αμυντικά λευκοκύτταρα που προφυλάσσουν το παχύ έντερο.
-Πιστεύει ότι οι φοιτητές ιατρικής πρέπει να μελετούν την ιστορία της ιατρικής, γιατί τους διδάσκει περισσότερα από την Ανατομία.
-Πιστεύει ότι η ιατρική οφείλει πολλά στην τεχνολογία. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι είναι λάθος να ασχολείται ένας γιατρός μόνο με την τεχνολογική εξέλιξη, ξεχνώντας την ουσία της ιατρικής, δηλαδή τον άνθρωπο.
-Δεν θεωρεί την ιατρική ένα προσοδοφόρο επάγγελμα.
-Αηδιάζει με το επάγγελμα της ιατρικής όταν βλέπει τους διευθυντές του να παίρνουν επιδόματα από τις φαρμακοβιομηχανίες.
-Γι' αυτόν έχει θρησκευτικό νόημα η ιατρική, γιατί ασχολείται με τον συνάνθρωπό του.
-Δεν θέλει πελατειακές σχέσεις με τους ασθενείς του. Την απολάμβανε την ιατρική, γιατί έμαθε να συμπάσχει με τον άρρωστο.
-Υποστηρίζει ότι ο γιατρός πρέπει πρωτίστως να εργάζεται για την πρόληψη ασθενειών και είναι κοινωνικός λειτουργός και εργάζεται πριν αρρωστήσει ο πολίτης.
-Πιστεύει ότι οι σημερινοί γιατροί πρέπει πρώτα από όλα να γίνουν άνθρωποι και να αποκτήσουν συνείδηση.
-Σώμα και ψυχή πάνε μαζί. Ο άνθρωπος και μόνος του αυτοθεραπεύεται. Οι λειτουργικές διαταραχές προκαλούν και ψυχικές ανωμαλίες.
Υπάρχει τέτοιος καλός γιατρός;....
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
Πηγή