Σαρδέλα, ένα πολύ καλό φαγητό σε θρεπτικές ουσίες και εύγευστο που πρέπει να καταναλώνουμε. Πάμε να δούμε την δύναμη της σαρδέλας…
1. Πρώτα απ’ όλα είναι πλούσια σε εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα 3 λιπαρά. Το καλό με τη σαρδέλα είναι ότι έχει το λιγότερο υδράργυρο από όλα τα άλλα ψάρια.
2. Η σαρδέλα είναι από τις λίγες καλές και φυσικές πηγές σε σπάνιο συνένζυμο Q10.
3. Η σαρδέλα είναι επίσης πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός τους με τα ωμέγα-3 λιπαρά τους δίνει μεγάλη ικανότητα κορεσμού και κάνουν τη σαρδέλα ιδιαίτερα κατάλληλη για δίαιτες αδυνατίσματος.
4. Τέλος η σαρδέλα είναι πολύ πλούσια σε φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο καθώς και σε βιταμίνες D και B12. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει τόσο πολλή, καλή και φθηνή σαρδέλα.