Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ"



Μια απότομη αύξηση και η διαταραχή του εξωτερικού μαγνητικού πεδίου της Γης κατά τη διάρκεια μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας μπορεί να ασκεί αρνητική επίδραση στην κατάσταση ενός ατόμου. Ωστόσο, είναι ένα προσωρινό φαινόμενο. Υπάρχει πολύ πιο σοβαρή απειλή για την υγεία του ανθρώπου που σχετίζεται με την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου του.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ



Ποτέ δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της αρετής. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που επικρατεί η επίπλαστη πραγματικότητα της εικόνας, γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;




Γράφεις, γράφεις, γράφεις, γράφεις, γράφεις, γιατί γράφεις;
Για ποιόν τα γράφεις; Σε ποιόν απευθύνεσαι;

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...



Υπάρχει μηχανισμός αυτό-θεραπείας για τον άνθρωπο???

Η απάντηση είναι ναι υπάρχει!!!   Πως λέγεται ?

Τον έχουμε ονομάσει ανοσοποιητικό σύστημα !!!

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΦΥΣΙΚΌ ΜΑΛΑΚΤΙΚΌ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ


Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- Μισό λίτρο άσπρο ξύδι
- 250 γρ. σόδα μαγειρικής
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (γεράνι ή λεβάντα ή tea tree ή λεμόνι ή ευκάλυπτο ή πράσινο μήλο ή ότι άλλο προτιμάτε ) – βάλτε περισσότερες σταγόνες αν θέλετε πιό δυνατή μυρωδιά.
Οδηγίες παρασκευής:
Μέσα σε ένα δοχείο, στο νεροχύτη της κουζίνας, αναμίξτε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Το μείγμα θα αφρίσει και στη συνέχεια θα κατακάτσει.
Χύστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι.
Προσθέτετε 1/4 κούπας (60 ml) μίγματος στο τελευταίο ξέβγαλμα ή τοποθετήστε το από την αρχή στην υποδοχή του μαλακτικού στο πλυντήριό σας.
Τέλος να τονίσω οτι το ξύδι λειτουργεί και ως αποσκληρυντής του νερού αλλά και καθαρίζει το πλυντήριο μας απο άλατα και υπολείμματα σαπουνιών παλαιότερων πλύσεων! Μαζί με την σόδα είναι ότι καλύτερο για την απολύμανση και τον καθαρισμό του πλυντηρίου!!!
* Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά πριν κάθε χρήση
Οι λόγοι που συνηγορούν υπέρ της χρήσης ξιδιού ως μαλακτικού είναι οι εξής:
• Κάνει καλό στο πλυντήριο μιας και το προστατεύει από τα άλατα.
• Ξεπλένει υπολείμματα σαπουνιού από τα ρούχα και τα «φρεσκάρει».
• Είναι οικολογικό (για τη δική σας υγεία αλλά και για το περιβάλλον)
• Αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, φυσικό μαλακτικό.

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΌ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΡΟΎΧΩΝ



Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σημερινά απορρυπαντικά πλυντηρίου καθαρίζουν πολύ καλά, ακόμη και τους δύσκολους λεκέδες (και όσοι δεν ασχολούνται έχουν πειστεί από τις σχετικές αμέτρητες διαφημίσεις).

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ!...



Το μεγαλύτερο λάθος κατα την γνώμη μου είναι μαζι με την ηλικία σου να μεγαλώσει και η ψυχή σου....

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΑ KINHTA ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥΣ


ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. "ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥΣ"

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ!



Έτσι, εταιρείες όπως η Monsanto, η Seminis, η Bayer- Aventis, η Dupont, η Syngenta, η Νovartis, η AstroZeneca ιδιωτικοποίησαν και μονοπώλησαν την σποροπαραγωγή,

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΝΤΑ (ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ !)

 



Πάνω από 18.500 μαθητές φοιτούν πλέον στα "σχολεία χωρίς τσάντα", το πιο φιλόδοξο παιδαγωγικό πείραμα της Ιταλίας

Με θρανία που αλλάζουν θέση, δασκάλους χωρίς έδρα και βιβλία, γραφική ύλη κοινή για όλους τους μαθητές και τα βιβλία να μένουν στην τάξη

Ξεπερνούν πλέον τους 18.500 οι μαθητές στην Ιταλία που πηγαίνουν στο σχολείο τους χωρίς να βαραίνει τους ώμους τους η τσάντα.

Το φιλόδοξο πείραμα ξεκίνησε το 2002, στο πνεύμα της φημισμένης παιδαγωγού Μαρίας Μοντεσόρι. Δεκατέσσερα χρόνια μετά χιλιάδες ιταλοί μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο όχι μόνο χωρίς πρωινά βάρη αλλά και με τα θρανία εκεί να αλλάζουν θέσεις, ο δάσκαλος να μην έχει έδρα, τα μολύβια, οι ξύστρες, οι χάρακες και οι γόμες να είναι κοινά για όλους και τα πάντα να μένουν στην τάξη- από τα βιβλία και τα τετράδια έως τις κασετίνες.

«Το φως, τα χρώματα, η διακόσμηση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εκπαίδευση δεν σημαίνει να φορτώνεις την πλάτη των παιδιών ή να τα κλείνεις σε άδειες αίθουσες. Η μάθηση είναι και πρέπει να είναι μία συλλογική διαδικασία χαράς και ψυχαγωγίας. Είναι κάτι που έχει υπογραμμιστεί από τους πιο γνωστούς παιδαγωγούς. Κι εμείς οι υπεύθυνοι του "σχολείου χωρίς τσάντα" προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτήν την αρχή στην πράξη», δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica η Ντανιέλα Παμπαλόνι, διευθύντρια ενός «σχολείου χωρίς τσάντα» κοντά στην Πίζα.

Ο εμπνευστής της ιδέας είναι ο Μάρκο Όρσι. Ο ίδιος είχε γράψει στις αρχές του 2000 ένα δοκίμιο, με το οποίο πρότεινε τη δημιουργία ενός σχολείου που θα απάλλασσε τα παιδιά από τα βάρη της τσάντας για να τα εντάξει σε μία συλλογικότητα, όπου τα θρανία είναι κοινά, τα παιδιά βοηθούν το ένα το άλλο και η μάθηση δεν έρχεται από πάνω προς τα κάτω (αυτό συμβολίζει η απουσία της έδρας), ενώ καμιά φορά δεν υπάρχουν ούτε βιβλία, καθώς το εκπαιδευτικό υλικό παράγεται μέσα στην τάξη.

Πίσω από αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο εκπαίδευσης βρίσκονται μεγάλοι θεωρητικοί της παιδαγωγικής σκέψης, όπως η Μαρία Μοντεσόρι και ο Σελεστέν Φρενέ, αλλά και ο Αμερικανός φιλόσοφος Τζον Ντιούι, καθώς και ο θεωρητικός της μη βίας Ντανίλο Ντόλτσι. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από ένα σχολείο της Φάουλια, ενός χωριού 3.000 κατοίκων στην Τοσκάνη και σήμερα έχει επεκταθεί σε εκατοντάδες σχολεία.

Από αυτό το θεωρητικό μείγμα προέκυψε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Ένα παράδειγμα; Σε έναν μαθητή που δεν μπορεί να λύσει μία άσκηση στα μαθηματικά και κοιτάζει το τετράδιο του διπλανού του δεν γίνεται παρατήρηση, καθώς θεωρείται ότι δεν αντιγράφει, αλλά ότι μαθαίνει μέσω της μίμησης. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση «πατάει» στο τρίπτυχο «υπευθυνότητα - κοινότητα - αλληλεγγύη». Σε αυτό το πνεύμα, στις τάξεις δημιουργούνται «νησίδες», όπου οι μαθητές δουλεύουν συλλογικά, και μία «αγορά» όπου συζητούν, διαβάζουν, ανταλλάσσουν υλικό και πληροφορίες.

Όπως φαίνεται, το «σχολείο χωρίς τσάντα» δεν έχει κερδίσει μόνο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αλλά και τους γονείς. «Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, μου έλειπε η παραδοσιακή τάξη, φοβόμουν ότι η συλλογική δουλειά θα μετατρεπόταν σε ένα χάος χωρίς κανόνες. Στη συνέχεια, όμως, διαπίστωσα ότι σε συνθήκες ελευθερίας τα παιδιά γίνονται πιο ελεύθερα», λέει στην ιταλική εφημερίδα η μητέρα ενός μαθητή της Ε' δημοτικού. Το ίδιο ενθουσιασμένη δηλώνει μία άλλη μητέρα: «Εδώ τα παιδιά μου μαθαίνουν να σκέφτονται».


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!....


Λες, έχω αμπέλια και χωράφια και σπίτια και γης.
Κουράδες έχεις. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γη.
Η γης έχει εμάς και σπάει κέφι μαζί μας,
άσε που την ενοχλάμε κάθε λίγο σαν κοτόψειρες.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΣΙΤΑΡΙ :



♦️Η επανάσταση των αγροτών της Σικελίας: 3.000 εκτάρια αρχαίων σιτηρών ενάντια στις πολυεθνικές. Η επιστροφή της βιοποικιλότητας στη γεωργία ξεκινά από τα στάχυα του τοπικού σιταριού. Για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, της διατροφής και της υγείας.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αντιμετώπιση του τετράνυχου με βιολογικό τρόπο


Στη μέθοδο αυτή αντιμετώπισης προσβεβλημένων φυτών από τον τετράνυχο, χρησιμοποιείται κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι καγιέν (καυτερή πιπεριά) και λίγο υγρό πιάτων κατά προτίμηση σαπούνι σε υγρή μορφή.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


Ένα πολύ ωραίο μήνυμα για όσους λένε
"Και τι μπορώ να κάνω εγώ μόνος μου.."
Ένα μήνυμα που αφορά της ΓΗ μας...την αρχαία Θέα-Γαία.
Εκείνη που έδωσε ζωή..
Εκείνη που συντηρεί την ζωή..
Εκείνη που θα συνεχίσει να συντηρεί την ζωή.
Είναι εκείνη που επιτρέπει να γίνονται,
όσα γίνονται.

ΤΑ ΣΥΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ



Ο παππούς ήταν άνθρωπος της γης.

Είχε ζήσει όλη του τη ζωή μες στην αγκαλιά της, βυζαίνοντας τους καρπούς της.
Μερικές φορές νόμιζα ότι αγαπούσε πιο πολύ τα δέντρα και τα αμπέλια του, παρά τους ανθρώπους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ!



Πολύ περίεργο ζώο ο άνθρωπος. Ψάχνει τα θαύματα στα παραμύθια, βάζει εικόνες να κλαίνε, προσκυνάει ξύλα και ασήμια, προσπαθεί να «λαδώσει» τους αγίους με τάματα σα να ζητάει ρουσφέτι, κάνει ψυχαναγκαστικές τελετές, περπατάει στα γόνατα.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ!



'Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που διαβάζει,
γυναίκα που αισθάνεται υπερβολικά ή γράφει.
Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα πνευματώδη, πλανεύτρα, τρελή και παλαβή. Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που σκέφτεται, που γνωρίζει αυτά που ξέρει κι επιπλέον μπορεί και να πετά · γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ



Είναι αυτοί που εκδικητικά έστελναν τους πολιτικούς-ιδεολογικούς τους αντιπάλους "διακοπές" σε ακατοίκητα ξερονήσια, ως κοινωνικά απόβλητα, ώστε να μην μολύνουν με τις ιδέες τους τον πληθυσμό.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ!



Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.

Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λυπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.
1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν
Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκπλήρωσαν ούτε τα μισά από όσο είχαν ονειρευτεί.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε μερικά από τα όνειρά σας στην πορεία. Από τη στιγμή που αρρωστήσεις είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου έρθει ο καιρός και δεν την χάνουν.
2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά
Αυτό το λένε κυρίως άνδρες ασθενείς. Είναι όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα παιδιά τους, δεν κατάφεραν να τα πάρουν μια αγκαλιά, να τα μεγαλώσουν, να χαρούν την εφηβεία τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν έψαξαν αγάπη από το σύντροφό τους.
Η Bronnie από την πλευρά της μας συμβουλεύει να απλοποιήσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία. Δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες.
3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου
Πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν ισορροπίες με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε μέτριοι ως οντότητες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο όταν αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας μιλώντας ειλικρινά, θα θέσετε τις σχέσεις σε ένα εντελώς νέο και υγιές επίπεδο.
4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου
Συχνά δεν συνειδητοποιούμε τα πραγματικά οφέλη της φιλίας. Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής φθείρει τη φιλία. Αυτό όμως που μένει στο τέλος είναι αυτό γι’ αυτό διαφυλάξετε την ως κόρη οφθαλμού.
5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος
Πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος της ζωής τους ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται ακόμα και στον ίδιο τους το εαυτό.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

"ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ"




'' Ευτυχισμένος ο άνθρωπος του οποίου η επιθυμία και η φροντίδα περιορίζεται σε λίγα πατρικά στρέμματα,

ικανοποιημένος που αναπνέει τον ντόπιο αέρα στη δική του γη.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: ΑΝ ΣΤΟΝ "ΒΙΔΩΣΟΥΝ" ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ...



Τι σημασία έχει τώρα πια;

Αυτή είναι η συνήθης απάντηση στην υπόνοια βάση διερεύνησης ιστορικών γεγονότων σε ένα «πιθανό» ιατρικό «έγκλημα»!!!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΑΝ ΤΑ ΜΑΡΚΕΤ


Εικόνα: Sebastian Gollnow/dpa/picture alliance

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συμπαθούν και πολύ τα έντομα. Κι όμως χωρίς αυτά πάρα πολλά από τα φαγητά που τρώμε κάθε μέρα δεν θα υπήρχαν πλέον.

Το 2018 η περιβαλλοντική εταιρεία NABU, το Υπουργείο Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας και η αλυσίδα εκπτωτικών σουπερμάρκετ Penny προέβησαν σε μία εντυπωσιακή κίνηση ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, αφαιρώντας από τα ράφια ενός καταστήματος όλα τα προϊόντα που δεν θα υπήρχαν χωρίς τα έντομα – από τα 2.500 διαθέσιμα προϊόντα έμειναν μόλις περίπου 1.000.

Η χρηματική αποτίμηση της επικονίασης

Στα έντομα που επικονιάζουν τα φυτά δεν συγκαταλέγονται μονάχα οι μέλισσες, αλλά και οι σφήκες, οι μύγες, τα σκαθάρια, ακόμη και τα κουνούπια. Τα έντομα αυτά είναι οι «μεταφορείς» της αρσενικής γύρης, η οποία πρέπει να φτάσει στο λεγόμενο στίγμα ενός άλλου φυτού, προκειμένου αυτό να ανθήσει – και έτσι να αποφέρει τον καρπό του, όπως για παράδειγμα ένα μήλο.

Ορισμένα φυτά μπορούν να επικονιαστούν ακόμη και με τον αέρα, ενώ άλλα, όπως τα σιτηρά, μπορούν να γονιμοποιηθούν μόνα τους. Ωστόσο για περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων η επικονίαση είναι κομβικής σημασίας.

Με άλλα λόγια, στη γλώσσα του χρήματος, τα έντομα-επικονιαστές παράγουν ετησίως σοδειές αξίας έως και 500 δισεκατομμυρίων ευρώ – ένα ποσό που πλησιάζει το… ΑΕΠ του Βελγίου. Εάν από αύριο εξέλειπαν τα έντομα-επικονιαστές, εκτιμάται πως η παγκόσμια συγκομιδή θα μειώνονταν ακόμη και κατά 90%.

Όλα τα έντομα είναι απαραίτητα

Σημαντικό ρόλο στην επικονίαση παίζουν οι μέλισσες – και μάλιστα όλα τα είδη μελισσών. Επιπλέον, όσο περισσότερες είναι συγκεκριμένα οι άγριες μέλισσες που συμμετέχουν στη γονιμοποίηση των φυτών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η απόδοση της συγκομιδής.

Την ίδια στιγμή πάντως οι σχετικές επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως 25-50% των επικονιάσεων δεν γίνονται από μέλισσες, αλλά από άλλα έντομα – για παράδειγμα μύγες, σκαθάρια ή πεταλούδες.

Η ευεργετική βοήθεια των σφηκών

Ευεργετική φαίνεται πως είναι και η επικονίαση από ένα είδος εντόμων, το οποίο οι περισσότεροι απεχθάνονται: τις σφήκες.

Οι σφήκες τρέφονται κυρίως με χυμούς ζάχαρης από φυτά και άνθη – εξ ου και… ενθουσιάζονται όταν βλέπουν ένα παγωτό. Ταυτοχρόνως επικονιάζουν άλλα είδη φυτών από τις μέλισσες. Σήμερα όμως οι σφήκες χρειάζονται και ζωική πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να τρώνε συχνά μικρότερα έντομα, όπως για παράδειγμα κάμπιες.

Εάν οι σφήκες δεν έτρωγαν τα μικρότερα αυτά έντομα, τα παράσιτα στις σοδειές θα πολλαπλασιάζονταν, ενώ πολλά από αυτά είναι και φορείς ασθενειών. Γι’ αυτό και η προσφορά τους στα οικοσυστήματα εκτιμάται πως σε οικονομικούς όρους φτάνει τα 417 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια ετησίως.

Επίσης, το δηλητήριο των σφηκών έχει και φαρμακευτική χρησιμότητα, καθώς εξουδετερώνει αποτελεσματικά διάφορα βακτήρια και μύκητες. Υπάρχει μάλιστα και ένα συγκεκριμένο είδος σφήκας, το δηλητήριο της οποίας ενδέχεται να είναι αποδοτικό στη θεραπεία του καρκίνου του ήπατος.

Και τα κουνούπια σε τι είναι χρήσιμα;

Τα κουνούπια είναι ένα παρεξηγημένο έντομο – εξάλλου απ’ όλα τα είδη κουνουπιών μονάχα ένα από αυτά μας τσιμπάει.

Τα κουνούπια τρέφονται κατά κύριο λόγο με νέκταρ και τους χυμούς των φυτών και συμβάλλουν και αυτά στην επικονίαση. Αίμα χρειάζονται μόνο τα θηλυκά κουνούπια, διότι έχουν ανάγκη από πρωτεΐνες για τα αυγά τους. Ναι, τα κουνούπια που μας τσιμπάνε μπορεί να φέρουν επικίνδυνες ασθένειες. Αποτελούν όμως και σημαντική τροφή για άλλα ζώα, όπως πουλιά και ψάρια. Τέλος, τα πολύ μικρά άνθη των καρπών του κακάο γονιμοποιούνται πρωτίστως από μικρά κουνούπια. Επομένως, εάν δεν υπήρχαν κουνούπια, δεν θα είχαμε και καθόλου σοκολάτα!

Επίσης, το δηλητήριο των σφηκών έχει και φαρμακευτική χρησιμότητα, καθώς εξουδετερώνει αποτελεσματικά διάφορα βακτήρια και μύκητες. Υπάρχει μάλιστα και ένα συγκεκριμένο είδος σφήκας, το δηλητήριο της οποίας ενδέχεται να είναι αποδοτικό στη θεραπεία του καρκίνου του ήπατος.

Ζανέτ Κβινκ

Επιμέλεια: Γιώργος Πασσάς

Πηγή

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΩΜΑ;

 


Φρέσκα πράσινα λαχανικά, τομάτες, άγγούρια, φρούτα ζουμερά είναι αλκαλικές προστατευτικές τροφές. Δυναμώνουν τίς αλκαλικές έφεδρείες του οργανισμού, την ελαφρώς αλκαλική σύνθεσι του αίματος, της λέμφου και των υγρών των ιστών, πού όταν υπάρχει, παρεμποδίζει την ανάπτυξη της αρρώστιας.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΟΧΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 


Όχι άσκοπες εγχειρήσεις. 'Απόφευγε όσο είναι άνθρωπίνως δυνατόν, αφαίρεσι οποιουδήποτε οργάνου του σώματος, γιατί και τό πιό φαινομενικώς ασήμαντο όργανο, είναι πολύτιμο όργανο και ή πάνσοφη φύσις έχει το λόγο της, λόγο σοβαρό, πού τό τοποθέτησε έκεί πού είναι. Είναι εύκολο να το βγάλωμε αλλά δέν ξαναμπαίνει στη θέση του.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

" ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ - Γκαμπόρ Ματέ


Στο διεθνές bestseller "Όταν το σώμα λέει όχι" ο Gabor Mate εξηγεί τι είναι το κρυφό στρες, πώς μας οδηγεί σε μια σειρά από ασθένειες - και, το κυριότερο, πώς μπορούμε να θεραπευτούμε.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

ΓΡΑΦΩ...



Γράφω
για ν' αντικρίζω τα μούτρα μου στο καθρέφτισμα των λέξεων,
για να στοχάζομαι δυο και τρεις φορές
όλ' αυτά που φουρτουνιάζουνε τα μέσα μου πελάγη,

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΤΡΟΦΗ



Το σώμα σου αποτελείται από την τροφή πού τρώς, από τον αέρα που αναπνέεις, άπό τό νερό που πίνεις και άπό τό ηλιακό φως.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΤΡΟΦΗΣ



Το μεγάλο πλεονέκτημα της ωμής τροφής είναι ότι αυτοπέπτεται όταν είναι κατάλληλα παρασκευασμένη και έτσι κάνει οικονομία στα γαστρικά υγρά.

LILIAL...!!!



Αν ακούσεις την λέξη Lilial που πάει το μυαλό σου;
Τι εικόνα φαντάζεσαι;
Νιώθεις απειλή ;

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΦΟΡΜΟΛΗ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ, ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!



Φορμόλη Στα Ψάρια, Στα Καλλυντικά Και Στο Σπίτι Μας, 

Του Αλέξανδρου Λαλάκου

\Κοινωνιολόγου- Δημοσιογράφου & Εκδότη του Υγεία Ευεξία

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Ή ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ;



Καταστρέψανε όλα τα βουνά και σε λίγο θα εμφανιστούν και στη θάλασσα! 

Μήπως δεν ξέρουμε ποιοι βάζουν τις φωτιές και μετά ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες ; 

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΣΑΙ



Έτσι, αφοπλίζεις τους συμπλεγματικούς άλλους, που νιώθουν αμήχανα καθώς συγκρίνονται μαζί σου.

Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ!



Η ζωή από μόνη της είναι εύκολη,

εμείς την κάνουμε δύσκολη

ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ!



Να θυμάστε ότι ένα στρώμα σκόνης προστατεύει τα έπιπλα! Ένα σπίτι είναι πιο όμορφο αν μπορείς να γράψεις “σ’ αγαπώ” στη σκόνη πάνω στα έπιπλα.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

«Το Σύμπαν Που Αγάπησα» Η ζωή των φυτών


Σειρά ημίωρων επιστημονικών ντοκιμαντέρ, εξετάζει τη νέα ιστορική περίοδο που διανύουμε με τις γρήγορες και δραματικές αλλαγές τόσο στο επίπεδο των κοινωνικών δομών όσο και στο επίπεδο των όρων, μέσω των οποίων η επιστήμη αντιλαμβανόταν μέχρι σήμερα την έννοια του φυσικού κόσμου και σε επέκταση του συμπαντικού χώρου που μας περιβάλλει.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ: ΠΥΛΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...




«Κατηγορούμενοι» ακόμη και για εμφάνιση λευχαιμίας σε παιδιά που ζουν σε απόσταση 200 μέτρων, είναι- σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες - οι πυλώνες υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΜΗ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ



Μια καλή άσκηση είναι το να μη νιώθεις ότι πρέπει συνεχώς να γεμίζεις την παρούσα στιγμή με κάτι, αλλά να απολαμβάνεις την παρούσα στιγμή ακόμα και αν αυτή δεν περιέχει τίποτα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



Στην αναζήτηση της αλήθειας, εκείνοι με την μικρή διανόηση καταλήγουν σε κάποια θρησκεία ή αίρεση.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας είναι η απώλεια εμπιστοσύνης του κοινού στην επιστημονική κοινότητα, λόγω ενός πολύ συχνά διεφθαρμένου συνασπισμού κυβερνητικών και εταιρικών οντοτήτων.

ΗΛΙΟΣ : ΟΛΑ ΜΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ!

 


<Ο Ηλιος ήταν και θα συνεχίσει να είναι σύμμαχος στην ζωή μας (φωτοσύνθεση) και στην υγεία μας. Απλά, το ‘πότε’ εκτίθεται κανείς στον ήλιο και ‘πόσο’ είναι το βλαβερό.

ΑΛΗΘΕΙΑ!

 


«Κανείς δεν μπορεί να ‘πείσει’ κανέναν. Το μόνο που μπορούμε να πράξουμε είναι με απλό, λιτό και σαφή τρόπο να καταδείξουμε την ομορφιά της Αλήθειας και τις συνέπειες του ψέματος. Τα λοιπά είναι στην ελεύθερη βούληση και εκλογή του εκάστοτε ατόμου».
Κ.Μ.


ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΑΣ


Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούγοντας τη λέξη Υποσυνείδητο φαντάζονται κάτι μυστηριακό στον οποίο δεν έχουμε καμία πρόσβαση και κανέναν έλεγχο.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ...





 "Ο άνθρωπος που φοβάται να κάνει εχθρούς, δεν έχει ποτέ αληθινούς φίλους.

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

 



Κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν.

Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ;



Λέγοντας τί είναι τροφή, εννοούμε, τί είναι τροφή για τον άνθρωπο. Οι ζωντανοί οργανισμοί τόσο των φυτών, όσο και των ζώων εξαρτώνται για την ανάπτυξη και διατήρησή τους από υλικά, που βρίσκονται έξω από αυτούς.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Η ΑΠΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ



Όταν η ιατρική πάψει να θεωρεί τα μικρόβια σαν αιτία της ασθένειας και στρέψει την προσοχή της στις τροφές που βάζει ο άνθρωπος στο στόμα του, και ερευνήσει προσεκτικά την επίδρασή τους πάνω στο σύστημα, τότε θ' αρχίσει ίσως να βλέπει τα αίτια όχι μόνο των ρευματισμών, και των αρθριτικών, αλλά και όλων των άλλων τρομερών ασθενειών που βασανίζουν σήμερα την ανθρωπότητα.

ΣΟΔΑ : Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

 


Η μαγειρική σόδα είναι ο καλύτερος φίλος του κηπουρού: εδώ είναι 10 έξυπνες χρήσεις στον κήπο.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ



Το ζώο έχει υπεροχή και καλά θα κάναμε να μελετήσωμε τήν ζωή, τη διατροφή και τη θεραπεία του, άν θέλωμε να πάρωμε κάποτε τό σωστό δρόμο και στη δική μας διατροφή και στη δική μας θεραπεία. Και αυτό έκαμαν οι μεγάλοι θεραπευταί διά μέσου των αιώνων.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;



Πώς προέβλεψε το μέλλον ο George Macilwain όταν είπε ότι η τρέχουσα θεωρία για την ασθένεια δεν θα οδηγούσε στην υγεία; Ακόμα και σήμερα, δεν έχουμε χάπια ή διαδικασίες που αποτρέπουν αποτελεσματικά, εξαλείφουν ή θεραπεύουν τις αιτίες οποιωνδήποτε χρόνιων ασθενειών.