Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ"



Μια απότομη αύξηση και η διαταραχή του εξωτερικού μαγνητικού πεδίου της Γης κατά τη διάρκεια μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας μπορεί να ασκεί αρνητική επίδραση στην κατάσταση ενός ατόμου. Ωστόσο, είναι ένα προσωρινό φαινόμενο. Υπάρχει πολύ πιο σοβαρή απειλή για την υγεία του ανθρώπου που σχετίζεται με την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου του.

Πριν από πενήντα χρόνια, ο διάσημος Ιάπωνας επιστήμονας και γιατρός Δρ. Kyochi Nakagawa ξεκίνησε να μελετά τις επιπτώσεις του μαγνητισμού στους ανθρώπους και επινόησε τον όρο "Σύνδρομο Ανεπάρκειας Μαγνητικού Πεδίου" που αυτή τη στιγμή επηρεάζει ένα τεράστιο αριθμό των ανθρώπων στη Γη.
Ο πλανήτης μας περιβάλλεται από ένα μαγνητικό πεδίο. Ότιδήποτε υπάρχει πάνω του, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών, εκτίθεται στις αόρατες γραμμές δύναμης αυτού του πεδίου. Ταυτόχρονα και το ανθρώπινο σώμα έχει δικό του μαγνητικό πεδίο που προκύπτει ως αποτέλεσμα της ροής του αίματος μέσω των αγγείων. Σε ένα υγιές σώμα και υπό κανονικές συνθήκες, δημιουργείται πλήρης αντιστοιχία και αλληλεπίδραση μεταξύ του εξωτερικού μαγνητικού πεδίου του πλανήτη και του ανθρώπινου εσωτερικού μαγνητικού πεδίου. Αλλά όταν το εξωτερικό μαγνητικό πεδίο είναι εξασθενημένο ή απουσιάζει, το σώμα μας αρχίζει να κινδυνεύει.
Η σημασία του μαγνητικού πεδίου της Γης ανακαλύφθηκε με την παρατήρηση των αστροναυτών που μετά από μεγάλες περιόδους στο διάστημα παρουσίαζαν έως και 80% απώλειας οστικού ασβεστίου μαζί με έντονες μυϊκές κράμπες, σοβαρή κατάθλιψη και άλλες παθολογικές καταστάσεις. Τώρα στα διαστημόπλοια υπάρχουν ειδικές γεννήτριες κυμάτων Σούμαν που συντονίζουν τους αστροναύτες με ηλεκτρομαγνητικό φάσμα της Γης και με αυτό τον τρόπο ηρεμούν το νευρικό τους σύστημα και διατηρούν την ομοιόσταση του σώματος.
Όλη η τεράστια μεταλλική μάζα από την οποία χαρακτηρίζεται η εποχή μας με τεχνολογική της πρόοδο, τα κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι μεταλλικές κατασκευές, οι σιδηροδρομικές γραμμές, τα καλώδια διαφορετικών τάσεων, οι δορυφόροι, οδήγησε σε μια εσφαλμένη ανακατανομή του μαγνητισμού μας: τα μέταλλα προσελκύουν το μαγνητικό πεδίο προς τον εαυτό τους, στερώντας το ανελέητα από τους ανθρώπους και τα ζώα.
Οι συνθήκες διαβίωσης μπορούν να θεωρηθούν ιδανικές για τον άνθρωπο είναι όταν βρίσκεται κάπου στην ακτή της θάλασσας ή έξω στη φύση, όπου η ένταση του μαγνητικού πεδίου της Γης είναι μέγιστη, περίπου 0,6 Gauss. Έξω από τα κτίρια στην πόλη είναι περίπου 0, 3 Gauss. Σε ένα διαμέρισμα στο σπίτι από οπλισμένο σκυρόδεμα ή σε ένα γραφείο είναι μόνο 0,18 Gauss. Σε κλειστούς μεταλλικούς χώρους - ένα αυτοκίνητο, ένα ασανσέρ, ένα τρένο, ένα αεροπλάνο, ένα πλοίο είναι 0,01 Gauss. Γι' αυτό μια βόλτα με αυτοκίνητο, με τρένο ή πλοίο, μια πτήση με αεροπλάνο μπορεί να είναι τόσο κουραστική.
Όπως αποδεικνύεται μια συνεχής ανεπάρκεια του ανθρώπινου μαγνητικού πεδίου ευθύνεται για διαταραχή στη λειτουργία διαφόρων οργάνων και συστημάτων, αλλά πρώτα απ 'όλα, του κυκλοφορικού συστήματος. Είναι πιθανό ότι η χρόνια ανεπάρκεια του μαγνητικού πεδίου έφερε την επίπτωση των καρδιαγγειακών παθήσεων στην πρώτη θέση στον κόσμο μεταξύ όλων των άλλων ασθενειών.
Το σύνδρομο ανεπάρκειας μαγνητικού πεδίου προκαλεί σημαντική βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Τα κύρια συμπτώματα του συνδρόμου είναι: γενική αδυναμία, αυξημένη κόπωση, μειωμένη απόδοση, στρες, αϋπνία, πονοκέφαλος, νευρικότητα, κατάθλιψη, πόνος στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, υπέρταση και υπόταση, πεπτικές διαταραχές, δερματικές αλλαγές, προστατίτιδα, γυναικολογικές δυσλειτουργίες και μια σειρά από άλλες διαδικασίες.
Η εναρμόνιση του ανθρώπινου μαγνητικού πεδίου μπορεί να επιτευχθεί τόσο με φυσικές όσο και με βιομαγνητικές θεραπευτικές μεθόδους. Η επαφή μας με την φύση είναι ο πιο εύκολος και καλύτερος τρόπος να φέρουμε τον οργανισμό μας σε κατάσταση ισορροπίας, καθώς η αντίδραση στο σωστό μαγνητισμό της Γης πυροδοτεί τις φυσικές διαδικασίες αυτορρύθμισης του σώματος.
Ίσως είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο ο εναλλακτικός τουρισμός σε αντίθεση με τον μαζικό, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να περνούν τις μέρες των διακοπών τους σε ξύλινα ή πέτρινα σπίτια, σε σκηνές, στις απόλυτα φυσικές συνθήκες, χωρίς ρεύμα, Internet, τηλεόραση, τηλέφωνο, για να χαλαρώσουν, να αποκαταστήσουν τις δυνάμεις και να βελτιώσουν την υγεία τους

Anna Rozova