Οι άνθρωποι είμαστε όντα προβλέψιμα γιατί οι κινήσεις μας εξαρτώνται σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό από τη συνήθεια. Πάνω σε αυτό μας το χαρακτηριστικό πατανε οι μεγάλες βιομηχανίες και κάνουν επενδυσεις με ΠΟΛΥ μικρό ρίσκο.
Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver βρίσκεται εδώ και χρόνια σε δικαστική διαμάχη ενάντια στη μεγαλύτερη αλυσίδα junk food στον κόσμο, τα McDonald's, καταγγέλλοντας τον τρόπο που φτιάχνουν τα μπιφτέκια τους. Ισχυρίζεται πως τα λιπαρά μέρη του κρέατος «πλένονται» με αμμωνιακό υδρογόνο και στη συνέχεια προστίθενται στη συσκευασία του κρέατος για να αυξηθεί το μέγεθος του "μπιφτεκιου". Λέει όμως πως ακόμα και χωρίς αυτή τη διαδικασία, αυτό το κρέας δεν ήταν κατάλληλο για κατανάλωση. Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Μιλάμε για κρέας που θα πωλούνταν ως τροφή για σκύλους και μετά από αυτή τη διαδικασία σερβίρεται στους ανθρώπους. Εκτός από την ποιότητα του κρέατος, το αμμωνιακό οξύ είναι επιβλαβές για την υγεία."
Ποιος λογικός άνθρωπος θα έβαζε ένα κομμάτι κρέας εμποτισμένο με υδρογόνο αμμωνίου στο στόμα ενός παιδιού;
Σε μια άλλη πρωτοβουλία του, ο Oliver είχε εξηγήσει το πώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές:
"Μετά την διαλογή των καλύτερων μερών, τα υπόλοιπα, λίπος, δέρμα, χόνδροι, οπτικά στοιχεία, κόκαλα, κεφάλι, πόδια, υποβάλλονται στο "mec split smoothie canica" (μια επεξεργασια που υποβάλλουν οι χημικοί μηχανικοί τα τρόφιμα) και μετά σ' αυτή την ροζ πάστα που προκυπτει, χρησιμοποιούνται αρωματικά, την ανανεώνουν και βάζουν χρωστικές (καρμινιο), την βουτάνε σε αλεύρι και τηγανητή μελκόκα, και ψήνεται συνήθως σε μερικώς υδρογονωμένα έλαια, δηλαδή τοξίνες."
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί υδρογόνο αμμωνίου ως αντιμικροβιακό παράγοντα, γεγονός που επέτρεψε στη McDonald's να χρησιμοποιεί κρέας στα μπιφτέκια της, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Να τονίσω πως ανάλογες πρακτικές χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες αλλαντικών και συσκευασμένων κατεψυγμένων φαγητών για τα μικροκύματα και ΟΧΙ μόνο εκείνων που περιέχουν κρέας αλλά ΚΑΙ στα λαχανικά.
Το πιο εγκληματικό είναι το ότι αυτές οι ουσίες που έχουν ως βάση το αμμώνιο του υδρογόνου, θεωρούνται «νόμιμα χημικά στη διαδικασία παραγωγής» για τις βιομηχανίες τροφίμων και χρησιμοποιούνται με τις ευλογίες των υγειονομικών αρχών ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακαλύψουμε και να διαμαρτυρηθούμε για τις ουσίες που βάζουν στο φαγητό μας.
Δεδομένου του ότι τα κατεργασμένα τρόφιμα έχουν φτηνότερη πρώτη ύλη και άρα προσφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στις βιομηχανίες τροφίμων και δεδομένου του ότι ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ συστατικά που ΒΛΑΠΤΟΥΝ την υγεία των καταναλωτών...
Εσείς ακόμα ψωνίζετε το φαγητό σας από τα σουπερμάρκετ;
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΤΕ Μ' ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.... ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!
Λίγο φαγητό αλλά ΠΟΙΟΤΙΚΟ!
Maria Fiotaki