Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ !

 


Μια εικόνα μερικά εκατομμύρια λέξεις...

Όταν μαθαίνουμε να «αρμενίζουμε» σ’ αυτόν τον κόσμο κάπου εκεί στα 4-5-6 χρόνων, θεωρητικά απορροφούμε ένα πλήθος πληροφοριών προορισμένων να μας ρυθμίσουν την ΠΥΞΙΔΑ με την οποία θα κυβερνούμε το ΚΑΡΑΒΙ μας, (όπου καράβι βάλτε τον εαυτό σας, την οικογένεια σας, το σόι σας, την πόλη σας, το κρατος σας, τον πλανήτη μας!!) 

Δυστυχώς ή ευτυχώς το ΚΑΡΑΒΙ για το οποίο μιλάμε, σε κάθε περίπτωση, έχει σαν προϋπόθεση την ΥΓΕΙΑ για την ορθή πορεία του μέσα στις άγνωστες ή και τις γνωστες θάλασσες και κυρίως σε φαση φουρτούνας, λευκής καταιγιδας,  Σκυλλας Χάρυβδης και Συμπληγάδων ! 

Όποτε το καράβι θέλει τον Ιπποκράτη του και ότι αυτό σημαίνει όταν πρόκειται για το σώμα μας ή το «σώμα» της κοινωνίας μας ή τη συνολική βιόσφαιρα-«σώμα» που ονομάζουμε Γαία.

Τώρα αν χαλάσει το καράβι, ας πούμε ότι θα φροντίσουμε να το φτιαξουμε με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά αν δεν έχουμε φροντισει να διορθώσουμε την ΠΥΞΙΔΑ τότε ότι και να φτιαξουμε στο καράβι, όλοι μας θα συνεχίσουμε στραβά να αρμενίζουμε ! 

Γιατί οποιος νομίζει ότι είναι «στραβός ο γυαλός» επειδή το λένε οι Αντινοοι και οχι ότι στραβά αρμενίζουμε τότε έχει κάνει κάτι πολύ λάθος από την αρχή εκει στα 4-5-6 χρόνια της ζωής του, και χρειάζεται ψυχανάλυση και πολύ αναθεώρηση στη στάση ζωής που έχει επιλέξει ! 

Όταν η ΠΥΞΙΔΑ θέλει φτιάξιμο και ρύθμιση τότε απευθύνεσαι στις πηγες και σίγουρα μέσα σε αυτές κυρίαρχη θα είναι ο Αριστοτέλης και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ! 

Η ικανότητα ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ είναι μηχανισμος και είναι «εκεί» τα τελευταία 4-5-6.000 χρόνια... εμεις απλως ήμασταν τυχεροι ή άτυχοι και είχαμε γονείς οι οποίοι μας έδειξαν τους «παππούδες» ή δεν μας τους έδειξαν, είχαμε ρυθμιστές στην κοινωνία που μας έδειξαν ή οχι τι εστι Πολιτης και Σοφούς οι οποίοι μας έδειξαν ή όχι τι εστί Γήινος συγκάτοικος με την Δημιουργία ...

Σίγουρα ο ΥΛΙΣΜΟΣ δεν ανταποκρίνεται για κανένα λόγο στα παραπάνω όποτε η μόνη σίγουρη στροφή που έχουμε να επεξεργαστούμε είναι η πνευματικότητα και ο βαθμός παρουσίας της στην καθημερινότητα μας... αυτό για αρχή ... 

αλλά ξέρετε «Αρχή ήμισυ του Παντός»...

Καλή αρχή... στην διόρθωση της Πυξίδας σας με Αριστοτέλη για να μπορέσουμε να βάλουμε το καράβι σε τροχιά υγειας με τις ευλογίες του Ιπποκράτη !